Зеленський відмазує корупціонера

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Справу Татарова забрали у НАБУ і передали СБУ, тобто другу Баканову. Саме в той день, коли суд мусив виносити Татарову запобіжний захід. Очевидно, Баканову подзвонили “із-за етава чєрта”.

Що відбувається? Та просто вся ОПУ на чолі з Зеленським відмазують свого. Всі ці генпрокурор Венедиктова, голова ОПУ Єрмак, голова СБУ Баканов та інша ЗЕкоманда на чолі з найвпливовішим тупо перешкоджають проводити слідчі дії щодо топ-чиновника в оточенні Зеленського, звинуваченого в корупції. Чому?

Певно, тому, що Татаров – колишній адвокат відомого блогера Андрія Портнова. А може, тому, що саме на Татарові тримається бодай якась видимість єдності у фракції “Слуга народу” – нардеп Железняк розповів, що зелених нардепів-бунтарів запрошують на розмову з Татаровим, і звідти вони виходять шовкові.

А може, справа в тому, що ЗЕкоманда розуміє, ЯК вдарить по її іміджу корупціонер у найближчому оточенні президента. Все може бути. Суть не в цьому.

Суть в тому, що Зеленський прийшов під гаслом “нульової толерантності до корупції”. Зеленський горлав “Я – ваш вирок” президенту Порошенко, який звільнив не просто заступника голови РНБО, а й свого старого ділового партнера Гладковського, хоча йому навіть не було висунуто підозри! Фракція БПП голосувала за зняття недоторканості зі Злочевського. І що в підсумку?

Хто в Центрі працює – гляньте у вікно. Саакашвілі вже на даху? Найєм, Лещенко, Сироїд та Заліщук – на Банковій у наметі? Нацкорпус зі свинями – напоготові? Всі знатні антикорупціонери в зборі? Чи ні?


Антон Швец

Вчора вночі Офіс Генпрокурора передав справу Татарова від НАБУ до СБУ. Зробила це сама Венедиктова під диктовку Офісу Президента (пофіг, який саме прокурор був виконавцем).

Нагадаю, що проти Демократичної Сокири під тиском Венедиктової була відкрита кримінальна справа по частині 1 статті 346 ККУ, тобто за погрозу вбивством, заподіянням шкоди здоров’ю, знищенням або пошкодженням майна, викраденням або позбавленням волі державних діячів, зокрема Генпрокурора.
За це дають до п‘яти років.
Справа активно розслідується.
Ми – проблема для влади.

А Татаров? А Татаров – не проблема. Зараз його справу розвалить інший друг Зеленського – Баканов в СБУ.


Джон Сміт

Зараз колишні адепти зеленої хуцпи, спостерігаючи, як їхній простий парєнь “без досвіду договорняків” втупу відмазує Татарова, охрініють від гнилості цього піда*аса. “Навіть Порошенко так не відмазував Свинарчука!” – кричать.  😆

Але ми попереджали, що воно – покидьок. Попереджали до виборів. Ми попереджали, що всі ці жарти зі своєї Армії, країни і українців характеризують його, як слимака і дєрьмо. Але слухати ви не бажали.

А треба було. Дрібниці завжди найважливіші. От пожартувало воно про Україну-проститутуку – для дурнів, наче, дрібниця. Вони самі з неї гигочуть кожен день. Але ж подумай своїм куцим мозком: чи вважатиме він цю країну за святе, коли її очолить? Це ж ти з себе ржеш, тупко. Він же стане президентом і буде за проститутку вважати тебе. Бо це ти і є Україна. Ось він став Президентом і так і робить: вважає вас всіх дебілами і втупу відмазує “відстороненого” Татарова.

Очевидний логічний ланцюжок.

Але ж… “головне, аби не Порошенко”.
Назло. Назло Порошенкові взяли і всією країною стрибнули на бутилку. 🙂

Вова має піти. Ось що головне зараз. А все його шобло-йобло має сісти, як ОПГ.


Mason Lemberg

А пам’ятаєте був такий кандидат в президенти Володимир Зеленський?

На виборах протиставляв себе старим елітам, яких називав злодіями, що обкрадали Україну 30 років і покривали своїх злодіїв. А ще дуже любив розказувати історію про свинарчуків, тобто людей з оточення попереднього президента, які нібито крали, а їх не покарали. А ще казав, що кожному, хто розкаже про злочини корупціонерів, належить 10%.

Пам’ятаєте такого?
Не знаєте що з ним? Де він зараз?
Бо я б за нього зараз проголосував, правильні ж речі говорив…

Бо того що тепер обрали… це якийсь пдц. Вже 3-й чи 4-й випадок залізобетонного злодійства руками найближчого оточення, а він нагло відмазує кожного з фігурантів, попри це як свиня верещить, що йому ніхто не заносить.

Поверніть нам Володимира Зеленського!
Хочу такого президента!


НАБУ

Офіс Генерального прокурора здійснює безпрецедентне в історії України втручання в розслідування НАБУ – офіційна заява

23 грудня 2020 року заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко передав кримінальне провадження за підозрою заступника керівника Офісу Президента від Національного бюро до Служби безпеки України. Рішення ухвалене втаємничено, без консультацій із НАБУ та САП, фактично під покровом ночі: відповідна відмітка в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зроблена о 23:42.

Закон забороняє передавати справи, в яких досліджуються злочини, підслідні НАБУ, до інших органів досудового розслідування. Таким чином Офіс Генерального прокурора свідомо ухвалив незаконне рішення, яке грубо протирічить вимогам Кримінального процесуального кодексу України.

Детективи НАБУ мають докази того, що заступник керівника Офісу Президента, у минулому топ-посадовець державної компанії «УкрБуд», причетний до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України.

Ще 1 грудня, напередодні повідомлення йому про підозру, Генеральний прокурор таємно, не ставлячи до відома самих процесуальних керівників, без вивчення матеріалів кримінального провадження та за відсутності будь-яких правових підстав, змінила групу прокурорів, що відтермінувало повідомлення про підозру посадовцю на 17 днів.

Сьогодні о 12:30 Вищий антикорупційний суд України мав обрати топ-посадовцю Офісу Президента запобіжний захід. З огляду на його ключову роль у корупційній схемі, слідство клопотало про тримання під вартою з альтернативою застави у 10 млн грн. Щоб унеможливити обрання запобіжного заходу, справу для розслідування передали СБУ, довівши цей факт до відома прокурорів САП о 9 ранку.

Тож, замість захисту інтересів держави, яка зазнала збитків через дії підозрюваного, Офіс Генерального прокурора фактично встав на його особистий захист. Такі дії повністю дискредитують орган державної влади, чия діяльність має ґрунтуватися на верховенстві права, законності та справедливості, неупередженості та об’єктивності. Всім цим ОГП знехтував заради захисту чиновника, підозрюваного у корупції.

* * *

«Викрадення» в НАБУ справи за підозрою заступника керівника Офісу: як це було

14 грудня 2020 р. Печерський райсуд столиці за скаргою адвокатів іншого підозрюваного незаконно зобов’язує Генпрокурора змінити підслідність у справі.

◾ 16 грудня 2020 р. прокурори САП оскаржують це рішення до Апеляційної палати ВАКС, яка призначає засідання на 18 грудня. Однак воно не відбувається: Печерський суд фізично не віддає матеріали до ВАКС.

◾ Паралельно з цим рішення Печерського райсуду столиці вирішує оскаржити і сама Генеральний прокурор. Однак, звертається до Київського апеляційного суду, який 18 грудня прогнозовано відмовляє їй у відкритті провадження.

◾ Печерський райсуд й надалі не віддає матеріали до АП ВАКС, через що призначені на 22 та 24 грудня засідання з оскарження його незаконного рішення в АП ВАКС не відбуваються.

◾ 23 грудня 2020 р. Касаційний кримінальний суд Верховного Суду відмовляє Генеральному прокурору у відкритті касаційного провадження.

◾ 24 грудня 2020 р. заступник Генерального прокурора, попри незаконність рішення Печерського райсуду та відкрите його апеляційне оскарження в АП ВАКС, змінює підслідність і передає справу до СБУ.

Рішення Печерського райсуду столиці, яке фактично зобов’язало Генерального прокурора забрати справу в НАБУ та передати її до іншого органу досудового розслідування, є незаконним і наразі оскаржується. Керівництво Генеральної прокуратури не мало виконувати незаконне рішення суду, яке перебувало на стадії апеляційного оскарження в АП ВАКС, а тому не набрало законної сили.

З огляду на такі дії викликає стурбованість подальшою долею іншого провадження – так званої «справи ОАСК», яку Печерський райсуд столиці зобов’язав Генпрокурора забрати в НАБУ, але після оскарження цього рішення безпідставно не віддає матеріали для розгляду в Апеляції ВАКС.

Автор