Україна повертається додому – в родину європейських народів (відео)

Петро Порошенко

Рішення Європейської Ради щодо статусу країни-кандидата на членство в Європейському Союзі назавжди увійде у літопис української історії.

Сьогодні в Україні не знайдеться жодного, хто б не працював для досягнення цієї мети.

Країна обʼєдналася – і влада, і опозиція – заради протистояння ворогу і заради європейського майбутнього.

Хочу щиро подякувати всім тим, хто забезпечив цю неймовірну історію успіху.

Найголовніше – слова щирої подяки та низький уклін жертовності та стійкості українського війська. Вважаю, що саме український воїн зробив найбільший внесок в сьогоднішній успіх.

Хочу подякувати всім українцям, а особливо волонтерам, представникам громадянського суспільства, бо саме наша єдність, мужність та самопожертва полонили серця сотень мільйонів європейців і визначили позицію європейських політиків.

Подякувати всім дипломатам за традиційно професійний і ефективний міжнародний наступ.

Попереду у нас всіх дуже багато роботи.

Головне – перемогти, зберегти нашу національну єдність та разом побудувати нову європейську заможну демократичну Україну.

Разом до Європи!
Слава Україні!

* * *

The decision of the European Council on the status of a candidate country for membership in the European Union will be engraved in the chronicles of Ukrainian history.

Today in Ukraine one could hardly find a person who hasn’t contributed to achieving this goal.

The nation is united – both the government and the opposition – to confront the enemy and to pave our way to the European future.

I would like to sincerely thank everyone who helped to make this incredible success story.

The words of sincere gratitude and a low bow to the sacrifice and resilience of the Ukrainian army. I believe that it was the Ukrainian soldier who made the greatest contribution to today’s success.

I want to thank all Ukrainians, and especially volunteers, representatives of civil society, because it is our unity, courage and self-sacrifice that have captured the hearts of hundreds of millions of Europeans and defined the position of European politicians.

Gratitude to all diplomats for the traditionally professional and effective international campaign.

We all have a lot of work ahead of us.

Now we must achieve victory, preserve our national unity and together build a new European prosperous democratic Ukraine.

Together to Europe!
Glory to Ukraine!


Ірина Геращенко

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС!

Дякую ЗСУ, які вибороли це кандидатство і платять за цей статус кров’ю.

Дякую всім українцям, які демонструють сьогодні таку мужність і силу, ви всі просто неймовірні.

Пам’ятаємо про жертви війни. Спалений Ірпінь, зґвалтована Буча – ці страшні картини стали емоційним поштовхом для європейських лідерів негайно надати Україні статус кандидата.

Це історичний день для України і ЄС.

Це приклад позитивної спадковості влади, коли команда Зеленського продовжила роботу команди Петра Порошенка на зовнішньому векторі. Цей шлях розпочався в 2014, і кандидатству передували Угода про асоціацію і безвіз.

Сьогодні хороша нагода подякувати всім причетним.

Президентам Зеленському і Порошенку, урядам, Верховній Раді, дипломатам, міністрам, депутатам, громадським активістам, журналістам, нашим партнерам в Брюсселі і всіх європейських столицях, моїм колегам, які всі ці роки і місяці боролися за євроатлантичну інтеграцію і працювали над реформами.

Щаслива, що тут є і частка моєї роботи.

Наскільки довгим буде шлях до повноправного членства – залежить тільки від нас. Від наполегливості, відповідальності і єдності, від вірності європейським принципам, які мають відстоюватися щиро, а не декларативно.

Євроатлантична інтеграція має бути нашою релігією, об’єднуючою ідеєю.

Було б круто, аби вже сьогодні ми почали виконувати передумови членства. Призначили, нарешті, незалежного керівника САП, повернули в ефір цифрового мовлення три проукраїнські телеканали, керувалися в кадрових питаннях виключно професійними якостями і патріотизмом, забули про вчорашні образи і разом запряглися в євроінтеграційного воза, аби якнайшвидше втягти його до Брюсселя.

Ще раз дякую всім причетним! В тому числі колегам із Європейської Солідарності та інших фракцій, які відмінно попрацювали всі ці тижні і місяці.

Пам’ятаю про ціну нашої незалежності та інтеграції до ЄС!

Війна стала можлива тільки тому, що Україна не встигла вчасно стати членом ЄС і НАТО, тому зараз не можна згаяти більше ані дня!

Нам ще ПДЧ в НАТО дуже треба! 🙂

Все буде Україна!


Іванна Климпуш-Цинцадзе

Звершилося!
Україна – кандидат на членство в ЄС!!!

Це рішення змінить майбутнє нашої країни, континенту і світу загалом. Це значить, що об’єднана, заснована на цінностях, Європа жива.

Попереду перемога України та перетворення її на сильну державу вільних людей, приклад для інших.

Власне, ми вже подаємо приклад і ведемо за собою в боротьбі за свободу і правду. А це значить, що і розквіт європейського проєкту ще теж попереду, за нашої активної участі в ньому.

Дякую уууусііім причетним!!!

І насамперед – ЗСУ, що боронять цивілізаційний фронт!

Більше про рішення Євроради:


Тамара Горіха Зерня

Слухайте, а де ейфорія? Україна отримує статус кандидата у члени ЄС, а українці такі – ну ок, хай буде. І взагалі радіти не на часі. Почуваюся як дурень з намитою шиєю серед загальної стриманості.

Ми йдемо на рекорд! Отримати під час війни і безвіз, і ось тепер кандидатство у безпрецедентно короткі терміни не вдавалося жодній країні, крім нас.

Причому ми маємо не тільки рішення Європарламенту (що відносно легко), Єврокомісії (що досяжно), але і Європейської ради, що практично неможливо, бо Рада голосує консенсусом.

Те, що ніхто не посмів накласти вето, хоч і дуже хотів, означає, що Європа Україну вже нікому не віддасть. Я просто не уявляю, яка б це була перемога росії, якби нам відмовили. Росія поклала все, що могла, на блокування рішення по Україні – і програла.

Величезне досягнення нашої дипломатії, наших ЗСУ, які б’ються як леви, наших звичайних людей, які за три місяці у вимушеній еміграції зробили більше для просування і укріплення образу України в Європі, ніж було зроблено за попередніх тридцять років.

Дев’ять років тому Янукович майже підписав нас у Тайожний союз. Пам’ятаєте такого? Пам’ятаєте той мокрий листопад і жменьку людей на Європейській площі?

Як же тяжко наша країна виходила з московського зашморгу, але як же далеко відійшла!


Україна – кандидат до Євросоюзу. Реакція світових лідерів

Канцлер Німеччини Олаф Шольц:

“27 разів так! Сердечні вітання Україні та Молдові: Європейська Рада вітає двох нових кандидатів на вступ до ЄС. За хорошу співпрацю в європейській родині!”.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн:

“Сьогодні хороший день для Європи. Вітання президенту Зеленському, президенту Санду та прем’єр-міністру Грузії. Ваші країни є частиною нашої європейської сім’ї. І сьогоднішнє історичне рішення лідерів підтверджує це”.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель:

“Погоджено! Європейська комісія щойно ухвалила рішення про надання статусу кандидата до ЄС Україні та Молдові. Історичний момент! Сьогодні – історичний крок на вашому шляху до ЄС. Вітаю Зеленського і Санду, а також народи України​ та Молдови​. Наше майбутнє – разом!”.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький:

“Україна отримала статус кандидата в ЄС. Це історичний день для Європи. Це великий момент для єдності Європи та захисту її фундаментальних цінностей. Боротьба за свободу України триває!”.

Президент Франції Еммануель Макрон:

“Статус кандидата — це дуже сильний сигнал для Росії”, — зазначив Макрон. Він також підкреслив, що сьогодні було зроблено правильний політичний жест з боку сильної і єдиної Європи. “Це буде довгий шлях, він буде вимогливим”, — сказав французький лідер. Він додав, що Україна, Молдова і Грузія мають все для того, щоб швидко просунутися в процесах європейської інтеграції.

Президент Литви Ґітанас Науседа:

“Велика перемога для України та для Європейського Союзу! Європейські лідери домовилися про надання статусу кандидата в ЄС для України. Дуже важливе і своєчасне рішення. Литва підтримуватиме Україну на її шляху до членства в ЄС”.

Архівне, довоєнне фото, 2013 рік

Автор