Санкції на часі. 03.05.2022

Ростислав Павленко

Печерні антисемітські заяви лаврова вкотре показали перед усім світом: рашизм становить загрозу для цивілізації. З усієї людожерської сімейки тоталітарних режимів рашизм найбільше спільного має таки з нацизмом. І має піти слідом за ним – у прокляття і пересторогу для світу.

Тому так важливо, щоб санкції ставали дедалі більш жорсткими. І щойно виходив черговий погоджений пакет, щоб розпочиналася робота над наступним. Доки московія не опиниться на дні.

1. Шостий пакет санкцій ЄС фіналізується з урахуванням нафтового ембарго.
Німеччина готова підтримати нафтове ембарго проти росії.
Австрія, Угорщина і Словаччина відкликали своє право вето щодо ембарго на російську нафту.
Австрія вирішила підтримати рішення ЄС щодо подальших санкцій проти росії, включаючи ембарго на російську нафту.

– Такі пакети складно погоджуються, бо країнам доводиться переглядати звичний прядок речей, але кожний наступний завдає глибших втрат рашистам.

2. Газпром втратив 22% ринку.
Щоденний продаж природного газу ПАТ «Газпром» за квітень на ключові закордонні ринки впав до найнижчого рівня за три місяці. Європа імпортує рекордні обсяги зрідженого газу зі знижкою. «Газпром» експортував у середньому 387 млн кубометрів на день до країн за межами колишнього радянського союзу минулого місяця, що на 22% менше, ніж у березні.

3. Найбільший імпортер російського вугілля в Індії Tata Steel відмовився від нових закупівель. Своє рішення в Tata Steel обґрунтували “невизначеністю внаслідок міжнародних санкцій”, накладених на росію. Індійська компанія пішла на цей крок, незважаючи на гострий дефіцит вугілля в країні.

4. В УЄФА вирішили усунути російські клуби та збірну росії від більшості турнірів на наступний сезон.
Також відхилено заявку росії на проведення Євро-2028 та Євро-2032.

5. Фінляндія затвердить рішення про подачу заявки на членство в НАТО вже 12 травня.

– Із тим лусне ще одна пропагандистська бульбашка – буцімто до рашистської агресії має хоч якийсь стосунок прагнення України до НАТО.

Загалом, спроби рашистів якось виправдати агресію нагадують байку «Вовк і ягня». Ту саму, де «ти вінават уж тєм, шта хочецца мнє кушать». От тільки Україна ягням бути відмовилась. А в «тьомний лєс» скоро піде (і не тихенько) сама росія.

Далі буде, вже незабаром.

Автор