Україну та Грузію варто прийняти в НАТО і дати гарантії захисту, які поширюватимуться лише на контрольовані ними території, без окупованих. Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, повідомляє “5 канал” із посиланням на видання “Політіко”.

За словами ексгенсека НАТО, Альянс не повинен за жодних обставин давати Росії гарантії щодо нерозширення. Расмуссен попередив: якщо нині Альянс піде Федерації на поступки, то це буде поганий сигнал демократичному світу.

“Ми пообіцяли Грузії та Україні місце за столом НАТО. І зараз час ухвалити план дій, щоби виконати нашу обіцянку. У разі потреби можемо зробити це за умови, що зобов’язання виступити на захист країни, на яку напали, поширюється лише на території, контрольовані Тбілісі та Києвом. Але зрозуміло одне: НАТО не може проводити політику відчинених дверей, коли у дверях стоїть Путін”, – заявив колишній генеральний секретар НАТО.

Джерело


Петро Порошенко

Мудрі слова досвідченого політика та, головне, справжнього друга України. Щиро вдячний Андерсу Фог Расмуссену за тверду позицію підтримки Києва та концентроване і чітке бачення стратегії протидії агресії Кремля.

Раджу і друзям, і опонентам — “Політіко”. Діяти слід лише з позицій сили, єдності і солідарності!

* * *

Words amply with wisdom from an experienced politician and, most importantly, a true friend of Ukraine. My sincere gratitude to Anders Fogh Rasmussen for a firm position in support of Kyiv and a concentrated and clear vision of a strategy to counter the Kremlin’s aggression.

Advisory to both friends and opponents — Politico. We shall act from the position of strength, unity and solidarity!