Народні депутати від ЄвроСолідарності таки зустрілися з Генпрокуроркою (брифінг, відео)

 

Депутати на зустрічі з Генпрокуроркою вимагали розслідувати «вагнергейт», фінансові афери Зеленського і фальсифікацію законів у парламенті – Герасимов

«Вагнергейт», відмивання грошей, виведених з ПриватБанку через офшори Зеленського та фальсифікацію законів, ухвалених керівництвом монобільшості, вимагають розслідувати народні депутати з фракції «Європейська Солідарність». Про це вони заявили під час зустрічі з Генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою.

Як повідомив співголова фракції Артур Герасимов, «Європейська Солідарність» вимагає від Офісу Генпрокурора розслідувати можливу державну зраду вищими посадовими особами України під час зриву спецоперації із затримання російських бойовиків ПВК Вагнера.

«Псевдо-ТСК, яку створили «Слуги» в парламенті, і правоохоронна система сьогодні, на жаль, не розслідують справу, а роблять все для того, щоб покрити тих, хто реально зірвав цю блискучу операцію українських спецслужб», – наголошує Герасимов.

«Також ми запитали, чи зареєстроване провадження за заявою про злочин, яку наш колега, бойовий генерал Віктор Кононенко відніс у понеділок до СБУ. Наразі ми чекаємо реєстрації цього провадження про розголошення державної таємниці Зеленським, про що він сам особисто заявив», – нагадав Герасимов.

Депутати також вимагають від ОГПУ розслідувати оприлюднені в проекті Pandora Papers факти щодо ймовірного відмивання офшорними структурами Зеленського коштів, виведених з ПриватБанку. Відповідне звернення депутати подали до Офісу Генпрокурора.

«Наразі ми чекаємо на прийняття рішення. Ми знаємо, що цю справу вже розслідує НАБУ. І в найближчі дні ми чекаємо прийняття рішення з цього питання, що ця заява про злочин від народних депутатів буде доєднана до справи, яку розслідує НАБУ по крадіжці більш ніж 5 мільярдів доларів з ПриватБанку, до якої згідно з міжнародним розслідуванням можливо причетний Зеленський і його найближче оточення», – говорить Герасимов.

Також депутати вимагають розслідувати факти фальсифікації законопроекту №5599, який був ухвалений з грубим порушенням Регламенту Верховної Ради і зараз може бути поданий на підпис Зеленському із незаконними виправленнями.

«Один із законів з дуже гарною назвою про боротьбу нібито з олігархами, який насправді стосується віджимання телеканалів і боротьби з політичними конкурентами, в стінах Верховної Ради фальсифікується. Ми подали відповідне звернення і в найближчі дні ми чекаємо реєстрації кримінальної справи», – резюмує Герасимов.

Джерело

 

За часів Януковича Зеленський і його подільники заробляли мільйони і виводили їх в офшори – Ростислав Павленко

Журналістські розслідування останніх тижнів свідчать, що за часів Януковича бізнес Зеленського процвітав, він із партнерами заробляв і виводив з України мільйони доларів. Про це після зустрічі з Генпрокуроркою заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко. Він наголосив, що ці справи мають бути розслідувані правоохоронними органами, бо суспільство вимагає відповідей.

«Ми бачимо, що випадок за випадком, справа за справою починає виходити на поверхню, починає розкриватися те, що і Володимир Зеленський, і його оточення намагалися приховувати», – говорить Павленко.

«Буквально вчора з’явилося нове розслідування, яке стосується поведінки Володимира Зеленського, Шефіра та інших осіб, що стосується виведення їхніх грошей з банку, який став належати Курченку – це такий младоолігарх часів Януковича. Суспільство побачило, що за Януковича і у Зеленського, і його подільників були прекрасні часи: коли вони заробляли величезні суми з різних видів діяльності, що осідали в різних банках, і в Україні і не в Україні. А потім намагалися використовувати різні схеми для того, щоб ці кошти виводити», – зауважує Павленко.

«Така поведінка дуже відрізняється від тієї картинки, яка була продана українському суспільству, українському виборцю такого собі чесного хлопця, який з народу, який за народ», – говорить депутат.

«І тому ми ставимо запитання до Зеленського: коли і як ці офшори були створені? Чи відомо йому, звідки гроші брав Коломойський, щоб спрямовував в ці офшори? Власне, за що платив Коломойський, за що відповідні гроші платилися, і чи правда половина належних йому активів були Коломойським викуплені? Куди йдуть ці гроші, на що вони спрямовані? Чи зараз відбувається якійсь рух, і на що власне ці кошти витрачаються?», – зазначає Ростислав Павленко.

«Ці питання ставить суспільство. І без відповіді на ці питання дуже важко буде Зеленському далі проводити лінію, яку він проводив, про те, що нібито він бореться з корупцією, з олігархами. На жаль, ми бачимо, що його дії протилежні його словам», – резюмує Павленко.

Джерело

 

Зеленський має пояснити, чому сьогодні мільярди йдуть країні-агресору за вугілля, бітум та електроенергію – депутати «ЄС»

Закупівля у країни-агресора вугілля, електроенергії та бітуму для так званого «Великого будівництва» – це і є фінансування тероризму, яке мають розслідувати правоохоронні органи. Про це під час зустрічі з Генеральною прокуроркою заявили народні депутати з фракції «Європейська Солідарність».

«Ми багато чуємо про 2014 рік, намагаються відвернути увагу суспільства від того, що відбувається зараз. Натомість бачимо, що зараз є чіткі випадки фінансування тероризму. Є закупівля електричної енергії у РФ на понад 100 мільйонів доларів за останні 2,5 роки. Більше ніж на три мільярди доларів куплено вугілля в РФ. Тобто напряму у держави – агресора. І ці всі питання чомусь намагаються приховати з суспільної уваги», – говорить народний депутат Ростислав Павленко.

«Бачимо, наприклад в розслідувані журналістів, що не так давно державний «Укрексімбанк» видавав кредит 60 мільйонів доларів на підприємство, яке працює з окупованими територіями, ремонтує там техніку. Це величезна сума. Нам розказують, що у нас немає грошей на зарплати медикам чи військовим, але в той же час приймається рішення про виділення сотень мільйонів. Це не просто неприпустимо, це злочин, який має розслідуватися щодо співпраці з терористами», – наголошує Павленко.

«Так зване «велике крадівництво» – вони завозять бітум, вони завозять нафтопродукти з країни-агресора. З Російської Федерації. І вони зараз намагаються перекласти на плечі попередньої влади, коли сплачувалася заробітна платня шахтарям, які були на державних шахтах. Коли їм на рахунки переводилися гроші, щоб вони не брали зброю в руки і не йшли в бандформування. Не йшли прислужувати країні-агресору, Російській Федерації», – нагадав Михайло Бондар.

«Зараз якраз випливає те, що вони фінансують Російську Федерацію, купляючи в них вугілля, електроенергію і батого інших товарів на мільйони доларів», – резюмують депутати.

Джерело