Судно розмагнічування «Балта» прибуло до Одеси після аварії (фото, відео)

Військовий корабель “Балта” нарешті увійшов у порт Одеси на буксирі

 

Судно розмагнічування «Балта» (U811) прибуло до Одеси після аварії, яка сталась при швартуванні на острові Зміїний. Про це інформує Мілітарний.

Корабель вже пришвартований у Практичній гавані міста Одеса.

З місця аварії до рейду порту Одеса його буксирував пошуково-рятувальний буксир «Сапфір» Казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба».

Вже біля Одеси він передав його рейдовим буксирам «Кентавр» та «Сфінкс» Одеського морського порту, що доправили корабель у Практичну гавань.

Буксири «Кентавр» та «Сфінкс» буксують судно «Балта» до Практичної гавані. Скріншот з сервісу Marine Traffic

Нагадаємо, що сьогодні вночі з місця аварії неподалік острова Зміїний судно розмагнічування «Балта» у супроводі кораблів та катерів національного флоту та казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Міністерства інфраструктури України почали буксирувати до Одеси.

Особовий склад, який не задіяно у заходах з боротьби за живучість, було доставлено у пункт постійної дислокації. Військовослужбовці почувають себе добре.

Судно розмагнічування «Балта». Фото: Володимр Трофімов

Нагадаємо, що учора під час виконання завдань за призначенням судно розмагнічування «Балта» зазнало лиха поблизу острова Зміїний.

За деякою інформацією на судні затоплено декілька відсіків.

Завдяки злагодженим та впевненим діям екіпажу корабля, аварійну ситуацію вдалося стабілізувати. Загрози життю особового складу немає. Загрози втрати судна немає.

Учора на допомогу екіпажу судна вийшов аварійно-рятувальний загін на борту патрульних катерів «Слов’янськ» та «Старобільськ», завданням якого є допомога пошуково-рятувальним партіям на судні «Балта».

Також у район відправлені пошуково-рятувальний буксир «Сапфір» та пошуково-рятувальні катери КП «Морська пошуково-рятувальна служба».

Джерело

 

У Морській пошуково-рятувальній службі розповіли подробиці аварії та порятунку військового корабля “Балта”

Півтори доби рятувальної операції та майже чотири десятки евакуйованих військових. Про подробиці аварії та порятунку військового корабля “Балта” під час брифінгу повідомили у Морській пошуково-рятувальній службі, передає “5 канал”.

Кажуть, про надзвичайну ситуацію на борту дізналися 13 жовтня пообіді. Корабель отримав пробоїну на відстані 7 миль від острова Зміїний. Екіпаж зумів кинути якір. Однак, через шторм корабель почав дрейфувати у відкрите море. Рятувальні катери зняли з облавку частину команди ближче до 2 ночі четверга, коли вщухла погода. З 80 людей, які перебували на борту “Балти”, катерами евакуювали 39, решта – продовжила відкачувати воду та боротися за живучість корабля. Що саме стало причиною аварії у морській пошуково-рятувальній службі сказати не можуть. Самотужки рухатися “Балта” не могла, тому її довелося буксирувати. Нині корабель перебуває у гавані на базі ВМС. З командою все добре.

“Вітер південно-західний був стабільний 12-14 м/с з поривами до 15, ви розумієте, це дуже сильний вітер. Також враховуючи віддаленість від берега, був високий рівень хвилювання 3 метри, тобто 3-метрові хвилі і на цих хвилях аварійне судно віддало якір, і екіпаж мужньо боровся за життєдіяльність судна. Нашими пошуково-рятувальними катерами було здійснено евакуацію в надскладних умовах 39 осіб з аварійного судна, вони були доставлені в гирло річки Дунай і далі доправлені на берег для надання необхідної допомоги. Наявність крену при відповідних вітрах, навантаженнях, хвилюванні моря, могли ускладнити буксирування або надати якусь загрозу цьому судну”, – зазначив заступник директора з пошуку та рятування казенного підприємства “Морська пошуково-рятувальна служба” Сергій Дубін.

Джерело

Фото на заставці: