Валізи та портфелі Ентоні Блінкена

До України прилітає Держсекретар США, особа в світі помітна та впливова, а для української влади ще й доленосна. Так і хочеться вигукнути: “До нас їде ревізор!” І їде він з кількома портфелями та валізами… Сподіваюсь, що ці зелені пройди останніх червоних ліній не ризикнуть перетнути. Але те, як вони все більше й більше вбивають клинів між нами й нашими західними партнерами, викликає відчуття цілеспрямованої дії. А Байдена Зеленський усе частіше демонстративно провокує на пряму грубість. Оскільки він мальчік полохливий, то так інтригувати проти одного сильного світу цього може, лише заручившись (чи маючи такі надії) підтримкою іншого, протилежного й плешивого.

Читати далі

По яких рейках і в яку сторону прямує Укрзалізниця?

Поки всі зайняті міжнародними візитами і падаючими мостами, я би хотів нагадати про ще одну інфраструктурну галузь – залізничну. Як балакали в 2019 – так і продовжуємо розповідати казки в 2021… Завдання ж – вкрасти, а не розвивати. Всі йдуть вперед, а ми періодами, коли щастить, героїчно ремонтуємо поламане минуле.

Читати далі

Главные события дна. 05.05.2021

Здравствуйте, друзья! С вами снова я, Мулия, и для вас — только лучшие и самые жизнеутверждающие новости за сегодня. Надеюсь, сегодняшние хорошие новости смогут вам заменить не менее двух литров подсолнечного масла, шесть желтков, 200 грамм муки и четыре ложки сахара. А кроме того, от хороших новостей не толстеют! До новых встреч, друзья! 

Читати далі

СНБО таки заинтересовался собственниками всех энергетических и газовых компаний в Украине

5 мая Секретарь Совета национальной безопасности и обороны Украины Алексей Данилов попросил премьер-министра Дениса Шмыгаля проанализировать и направить в Аппарат СНБО структуру собственников всех энергетических и газовых компаний в Украине. Очевидно, что Секретарь СНБО наше письмо прочитал (простите, тут слишком много всего произошло, чтобы это было “совпадением”). Очевидно, что проблему осознал. Очень интересно, какая будет реакция власти и Кабмина.
Так или иначе, вот вам яркий пример, уважаемые граждане, как слаженная работа команды может давать результат.

Читати далі

Чергова офшорна істерика «незалежних» ЗМІ

Другий день распрекрасні рубльові журналісти намагаються впихнути невпихуєме. Вчора цілий день вкидали якусь хрінь про контрольовані Порошенком офшори. Видно, пішло не дуже. Бо сьогодні цю хрінь вже подають як головну новину вчорашнього дня. Не здивуюся, якщо завтра будуть подавати як головну новину тижня, декади, місяця, кварталу, року. Щоб впихати невпихуєме в голови баранів. Бо ж які ще головні новини можуть бути в Україні в такий прекрасний час багатства і правди?

Читати далі

SHARPs REVIEW – 05.05.2021

Спросонья попал на какой-то кулинарный канал. Пока втыкал, подумалось, что некоторые рецепты должны начинаться с фразы: “Возьмите половину зарплаты и выходной.” Эта мысль заставила проснуться окончательно и окунуться в реальность. А реальность такова, что мы продолжаем жить в эпоху зелёной неопределённости и конституции Пилипа Орлика, принятой в 1996 году. Гнев, торг, депрессия прошли, принятие – нет. Чуда не будет. Будем мы с вами, которым придётся подметать сцену после того, как цирк уедет. А пока, главное – здоровье.

Читати далі

Нові тарифи для населення в Україні вже вищі, аніж у багатьох країнах ЄС

Більшості українців уже з травня цього року, враховуючи вартість доставки, доведеться платити за кубометр газу близько 10-15 грн за кубометр з урахуванням вартості розподілу. При тому, що перед обранням Володимира Зеленського президентом тариф становив для громадян всього 8,55 грн за кубометр. При цьому ціни на газ на європейському ринку тоді були майже у півтора рази вищими, аніж зараз. Однак до приходу до влади Зеленського навіть за умови значно нижчих цін на газ люди мали значно простіший доступ до субсидій.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 05.05.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Військово-повітряні сили Туреччини, що задіяні в двох антитерористичних операціях Pençe-Şimşek і Pençe-Yıldırım на півночі Іраку, здійснили удари по об’єктах терористів.

Читати далі

Новости из США. 3-4 мая 2021 года

Государственный секретарь Тони Блинкен в понедельник и во вторник находился в Великобритании, где участвовал во встрече министров иностранных дел стран G7, а также провел двусторонние встречи с несколькими коллегами по G7 и с премьер-министром Великобритании Джонсоном

Читати далі

Побудка с утренней Леной. 5.05.2021

У Порошенко снова вырос рейтинг. Откуда я знаю? Мне не нужны всякие социсы. Достаточно того, что Центр OCCRP нашел у Порошенко шесть офшорных компаний. Опять нашёл. Снова нашёл. И картину нашёл. Много картин. Правда они давно на выставке висели и потом их арестовывали – картины эти. Но вот заголовок сегодня – значит рейтинг вырос

Читати далі