Кто-то знает украинскую вариацию сказки о Крысолове?

История о Крысолове, который своей дудочкой увел из города детей жителей города, посчитавших, что “легкое” избавление от крыс не стоит той платы, которая была обещана за работу. История о Крысолове – это история не о том, что Крысолов аморален. Это история о том, что надо держать слово. Это история о том, что не надо быть жлобами и кидалами. Это история о том, что жлобство и кидки выходят боком. Есть у нас такое – сказка, рассказ, книга, фильм, песня – не важно в какой форме? Или как раз потому, что нет, мы и проживаем этот урок в реальности? 

Читати далі

PROстыми словами – 01.05.2021

Кыргызстан и Таджикистан перестреливаются. Погибли люди, загорелись дома. Кыргызстан заявляет о 13 погибших, в том числе 12-летнем ребенке. Эти страны, как и Россия, входят в один военный блок – ОДКБ. Но в отличие от НАТО, здесь все понарошку – потому что модератор не США, а Россия. И сама Россия, как в случае с Арменией и Азербайджаном, может поставлять оружие одному или обоим участникам вооруженного конфликта. Может показывать озабоченность лицом Лаврова, надежду на мир усами Пескова, но приказами Шойгу будет делаться новая война.

Читати далі

За міжнародні комунікації ОПи можна не хвилюватися

То ця пані фсьо? Ні, вона аж ніяк ще не фсьо. Запасайтеся терпінням – ганьби ще буде дуууже багато. В ОПі заявили, що потішна пані й надалі працюватиме з ними, але вже не буде смішити нас своїми запльотами біля першої Бубочки країни. Тепер вона стане займатися… Набрали в легені повітря, присіли, приготувалися… тепер вона буде займатися міжнародними комунікаціями!!!

Читати далі

Если что-то пахнет распилом и выглядит как распил, то обычно это он и есть

Прочитал внимательно доктрину ВМС Украины, которую выложила пресс-служба МО и в АрмииИнформ была статья. Несколько раз отбил себе лицо. В прошлый раз планировали к 2020 году подводные лодки и в этот раз будем к 2030. Если мы уже забираем из пенсий, социалки, из поддержки рождаемости (40.000 за рождение ребенка годами не индексируются) 5.7% ВВП на силовиков, то можно хотя бы тратить их разумно. Без вертолетов Ирокез и подводных лодок.

Читати далі

Петро Порошенко закликає владу відреагувати на санкції Росії проти офіційних осіб Євросоюзу

30 квітня Росія ввела санкції проти восьми представників ЄС. У тому числі в санкційний список потрапив глава Європарламенту Давид Сассолі. «Російська зухвалість не має меж. Внесення до свого санкційного списку офіційних осіб ЄС в черговий раз демонструє відсутність намірів Москви змінювати свою поведінку. Кремль продовжує свідомо збільшувати рівень напруги та розкручувати ескалацію. Відповідь Києва на цей путінський крок проти ЄС має бути чітка і тверда. Треба солідаризуватися з трансатлантичним світом в єдиному фронті засудження російського агресора і підтримки наших справжніх друзів!» – написав Петро Порошенко у Facebook.

Читати далі

Тактика ОПУ перед началом переговорного процесса с США

Тактика ОП очень проста. Это создание новой точки ноль перед началом переговорного процесса с США. По их мнению, все, что было атаковано до точки ноль, захвачено, а дальше уже можно обговаривать, с каким темпом от этой точки можно отходить. Ну, типа, ок, мы поменяем главу НБУ, но во главе Привата должен точно стоять человек, который не продастся Коломойскому. А уж мы тут в ОП знаем всех, кто продался Коломойскому, как родных, потому мы и решим, кого назначать.

Читати далі

«ОПЗЖ» в Маріуполі закликає збирати дані ветеранів АТО

Дослівно ОПЗЖ закликає мешканців Маріуполя: записати всі адреси та дані знайомих “націонал-радикалів”, членів та активістів “помаранчевих партій”, пропагандистів, ветеранів АТО і членів їхніх сімей; зберегти все це на випадок початку воєнних дій, коли інформацію можна буде передати поліції або органам “законно обраної влади”; сусідам, родичам, дітям і онукам потрібно пояснювати, що війні та крові не місце в Маріуполі. Міський голова Вадим Бойченко дав доручення профільним підрозділам міської ради звернутися до СБУ для дачі оцінки даного факту та притягування до відповідальності винних.

Читати далі

У Болгарії перевіряють причетність агентів ГРУ до вибухів на арсеналах

Болгарська прокуратура збирає докази можливої причетності шістьох росіян до чотирьох вибухів на складах зброї в країні в 2011-2020 роках. Як сказала 28 квітня, речниця прокуратури Сійка Мілева, озброєння з цих складів повинні були експортувати до України та Грузії. Прокурори припускають існування зв’язку між вибухами в Болгарії, спробою отруєння торгівця зброєю Еміліана Гебрева та вибухами на складі боєприпасів в чеському населеному пункті Врбетіце в 2014 році.

Читати далі

Зміна механізму ПСО: Укргідроенерго отримає збиток у 2,3 млрд гривень

«Фактично ми отримали нову, так звану, фінансову модель ПСО. Коли ми вимушені витрачати отриманий дохід компанії. Продавати дешевше, заради того, щоб купити дорожче у приватного виробника. Це не має нічого спільного з економікою, і така модель не передбачає розвитку. Але це рішення акціонера і компанія вимушена його виконувати», – зазначає заступник гендиректора Укргідроенерго Богдан Сухецький. В умовах значної заборгованості з боку НЕК «Укренерго» в розмірі 2,4 млрд грн, ПрАТ «Укргідроенерго» опиниться в ситуації, коли не зможе виконувати свої зобов’язання не тільки щодо сплати обов’язкових платежів за новим механізмом ПСО, а також зобов’язання перед МФО та перед державою щодо сплати податків, дивідендів та інших обов’язкових платежів до державного бюджету.

Читати далі

Всі члени наглядової ради «Нафтогазу» подали у відставку

«Відповідно до корпоративних процедур, які діють наразі в Компанії, припинення повноважень набуде чинності 14 травня 2021 року. Ми провели зустріч з новопризначеним керівником та членами правління. Останні висловили свою занепокоєність стосовно можливості виконувати свої повноваження надалі. Наглядова рада скористається наступними двома тижнями для надання підтримки Компанії, наскільки це можливо, і щоб забезпечити належну передачу повноважень, та поінформує акціонера щодо деталей на початку наступного тижня», – йдеться у Заяві наглядової ради НАК «Нафтогаз України».

Читати далі

Побудка с утренней Таней. 1.05.2021

– Международные кредиторы Украины и Европейский союз ожидаемо ох… были обескуражены отставкой Коболева и этими дешевыми мансами с получасовым выключением полномочий наглядовой рады.

Читати далі