Чергова офшорна істерика «незалежних» ЗМІ

Mason Lemberg

Другий день распрекрасні рубльові журналісти намагаються впихнути невпихуєме. Вчора цілий день вкидали якусь хрінь про контрольовані Порошенком офшори.

Видно, пішло не дуже. Бо сьогодні цю хрінь вже подають як головну новину вчорашнього дня. Зокрема, так звана “українська правда”. Не здивуюся, якщо завтра будуть подавати як головну новину тижня, декади, місяця, кварталу, року. Щоб впихати невпихуєме в голови баранів. Бо ж які ще головні новини можуть бути в Україні в такий прекрасний час багатства і правди?

І тут питання не про офшори. І навіть не про Порошенка, а про свідоме зміщення акцентів, керованість, продажність і т.д.

То ж істину вам кажу: якщо після епохи клоунів цей прошарок рубльових куртизанок, які були першопричиною деградації суспільства і держави впродовж 30 років, не буде сидіти в тюрмах, то нема що робити в цій країні, бо вони і надалі будуть перетворювати і так інфантильне населення в стадо баранів.


УП: У Порошенка заявляють, що він не контролює офшори і що ОП слідкує за ним на Кіпрі


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Сірожа хоче правди.

Великий залізничник Сірожа Лещенко продовжує лити багно на Петра Порошенка без обіду і перекурів. Він це називає боротьбою за правду.
Ну, правда так правда. Правда буває різна.

Наприклад, така. Великий залізничник Лещенко працює повноцінним ведучим на “24 каналі” – він веде програми “Що це було” і “Чесна політика”. Тут треба розуміти, він не просто зачитує в ефірі підготовлений кимось текст, це не рівень Лещенка. Він повноцінно створює кожну передачу за не менш повноцінний оклад.

Ще Сірожа Лещенко працює у газеті “Kyiv Post” – пише по кілька статей на місяць. Теж за гонорар – 659,6 тис. грн. за 2020 р.

Ще Сергій Лещенко веде власний ютуб-канал і нещодавно похвалився, що перетнув відмітку у 100 тисяч підписників. Ютуб-канал – це надходження від “Петріон” та гроші від самого Ютуб за рекламу. Але справа не в цьому. Просто зрозумійте, кожен ролик на Ютуб – це шмат роботи. Придумати сюжет, зняти, змонтувати.

Також відомо що Лещенко надає різноманітні послуги низці бізнес-компаній. У 2020 р. він отримав 396,6 тис. грн. гонорару від фірми “Eaton Vance Corp.” (США), ще 332,1 тис грн. від Google Ireland Limited.

Додамо до цього, що Лещенка ніяк не назвеш пустельником, який зранку до ночі розривається на роботі через вроджену роботоголію чи-то через надприродну скнарість. Настя Тапольська уваги потребує неабиякої, та й квартирам немалої метражності потрібні догляд і турбота.

Вас нічого не засмучує в перелічених фактах? Тоді я вас запитаю – а коли власне Сірожа Лещенко працює членом наглядової ради Укрзалізниці? Скільки часу на місяць він реально може приділити своєму основному (нібито) місцю роботи?

Працюючи офіційно на УЗ, Лещенко отримує з/п у 332 тис. грн. за місяць (з/п пересічного залізничника 10 тис. грн. “брудними”), плюс він має корпоративну картку, якою може оплачувати “представницькі розходи” – квітки, подарунки, розходи у відрядженнях, послуги зв’язку, ресторани тощо. Все це з наших з вами податків, які я, наприклад, зі свого ФОП плачу щомісяця.

За які корисні справи Лещенко отримує такі шалені кошти? Явно не за поліпшення роботи “Укрзалізниці”. 2020 р. УЗ завершила з рекордним збитком в 11,9 мільярдів грн. Єврокомісія вже б’є на сполох – “Укрзалізниця” знаходиться у критичному стані. Тоді за що Лещенку платять аж такі суми?

Очевидно за що. Лещенко – самий дорогий ЗЕбот. Думаю, у такий спосіб гроші дають не тільки йому особисто – він мусить на них утримувати ще пару ЗЕботоферм. Іншого пояснення ситуації я просто не бачу. Те, скільки грошей на ботоферми прилипає до рук самого Лещенка, – питання окреме.

Просто уявіть собі. Стільки от за боротьбу з Порошенком вони платять одному тільки Сіроже, причому державним коштом. Прикиньте, скільки вони витрачають на всю ЗЕботву. Ці люди нам розповідають про “ботоферми Порошенка”.

Сірожа хоче правда? Правда буває ще й така.