Два оборонні вали

Росіяни мають зрозуміти, що мають справу з тими, хто не зречеться свого, хто вміє його захистити і робитиме це безкомпромісно. Для того, щоб росіяни зрозуміли, що українці готові захищати своє до останнього, першими самі українці мають усвідомити, що в них є це своє, воно відмінне від російського, унікальне та варте захисту. Чому відмінне? Тому, що все що у нас є спільне в ідентичності працюватиме на сильнішу сторону в протистоянні. І, на жаль, це не українська сторона.

Читати далі

Час великої відповідальності

Якщо вас коли-небудь цікавило, як себе відчували в тридцятих роках двадцятого сторіччя розумні, чесні, притомні люди в Європі або Америці, які бачили, як в повітрі збиралася велика світова війна, як політикам було страшно приймати на себе відповідальність за те, щоб назвати ублюдків ублюдками, і вони здавали позиції прямо цілими країнами, не помічали вбивств, терору, злочинів, аби тільки не взяти на себе відповідальність за майбутню велику війну. То озирніться навколо. Зараз саме такий час.

Читати далі

Петро Порошенко закликає до жорстких санкцій проти режиму Лукашенка і вимагає розслідувати справу «вагнерівців»

«Запровадження нових санкцій як проти білоруського режиму, так і його російських покровителів має стати адекватною відповіддю на брутальні порушення Лукашенком принципів демократії. Недоречними є будь-які паралелі між зірваною операцією наших спецслужб, яка мала на меті захищати Україну від російської агресії, і викраденням опозиціонера за завданням білоруського диктатора», – про це у Facebook пише п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Читати далі

Обирай себе і своє

Просто приберіть російський чобіт з українського паростка національної ідентичності, і навіть останні скептики побачать, що українська культура поб’є всі світові рекорди. Ми заслуговуємо на ті найвищі місця, які займаємо.

Читати далі

Чому так живемо?

5-10 років при владі достатньо для побудови фундаменту і механізмів якісних окремих змін. І, коли надходить новий політичний цикл, і нова влада формує власні національні цілі, закладених ресурсів та інститутів вистачить, щоб підтримувати заданий попередниками темп на старих напрямках і братися за нові. Ресурсів будь-якої держави недостатньо, щоб змінити одразу все. Коли ж до влади приходять популісти і аферисти, цей ланцюг послідовних позитивних змін обривається і доводиться розпочинати все спочатку.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 24.05.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Шість бойовиків Талібану були вбиті і ще чотири поранені після того, як ВПС Афганістану нанесли авіаудари по східній провінції Логар. Серед убитих – місцевий лідер Талібану. Лідер терористичного угруповання “Боко Харам” (Нігерія) А. Шекау покінчив життя самогубством. Спецназ Туреччини ліквідував шість терористів YPG на півночі Сирії.

Читати далі