НАН України: Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 26 травня – 8 червня 2021 року (інфографіка)

Протягом післясвяткового періоду кількість нових виявлень продовжила зменшуватися. 24 травня 2021 року було зафіксовано найменшу кількість офіційних виявлень із серпня 2020 року. Смертність від COVID-19 зменшилась більш ніж удвічі, порівняно з піковими значеннями початку квітня 2021 року, але все ще залишається високою. У березні 2021 року було на 12,9 тис. померлих з усіх причин більше, ніж у середньому в березні 2015–2019 років, та на 16,6 тис. більше, ніж у березні 2020 року. Число летальних випадків при COVID-19 у березні 2021 року дорівнювало 7,7 тис. Частка хворих дітей серед усіх виявлених хворих зросла з 4% до 6,5%, а госпіталізацій – з 2% до 3,7%, що вказує за зростання залученості дітей в епідемічний процес.

Читати далі

Найважливіша реформа

Аби реформи в Україні запрацювали і дали результат, треба міняти ставлення українців до свого керівництва. Треба аби емоції замінила логіка. Аби важила ефективність, а не вподобання. Аби нація подорослішала. Обрання Порошенка у президенти знову означатиме, що цю суспільну інфантильність бодай частково вдалося переламати. Як це зробити? Те саме – говорити. Багато. Достукуватися. До тих, хто здатен почути, для початку.

Читати далі

В Україні другий рік поспіль спостерігається зменшення капітальних інвестицій

За повідомленням Державної служби статистики, капітальні інвестиції в економіку України за січень-березень 2021 року зменшилися на 9.5% у порівнянні з тим самим періодом минулого року і становили 78.2 млрд грн. Хоча темпи падіння сповільнилися, але зниження інвестицій спостерігається майже у всіх галузях. У 2020 році капітальні інвестиції в економіку України склали 419.8 млрд грн. Це на 38.2% менше у порівнянні з 2019 роком. 

Читати далі

7 років тому почалася героїчна оборона ДАПу: Порошенко подякував українським «кіборгам» за мужність

«26 травня 2014 року – один з переломних моментів війни на Сході. Перший день великої битви за Донецький аеропорт, яка буде тривати 242 дні. Дякую українським “кіборгам”, які у вирішальний момент взяли до рук зброю і захистили рідну землю. Дякую за небачену стійкість, витримку та мужність. Завдяки вам вистояла Україна! Вічна пам’ять, слава і честь Героям, які віддали життя за Україну…», – написав на своїй сторінці у мережі Facebook Петро Порошенко.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 26.05.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Ізраїль відкрив вантажний КПП “Керем Шалом” і прикордонний перехід “Ерез” на кордоні з Сектором Гази, а також відновив зону рибальства біля узбережжя анклаву для палестинських моряків до шести морських миль. США відновлять роботу американського консульства в Єрусалимі, яке відповідає за відносини між США і Палестиною, та нададуть екстрену фінансову допомогу Сектору Гази в розмірі 5,5 млн доларів і 32 млн доларів – міжнародним гуманітарним організаціям, що функціонують в анклаві.

Читати далі

Новости из США. 24-25 мая 2021 года

Окружной прокурор Манхэттена Сайрус Вэнс передал в специально созданное большое жюри материалы уголовного дела о финансовом мошенничестве Организации Трампа и ее руководителей, которое он расследует уже больше двух лет

Читати далі

Побудка с утренней Леной. 26.05.2021

VoxUkraine проанализировали речь Зеленского. Практически в каждом тезисе обман, манипуляции и преувеличения. Выступление длилось более двух часов, а правды в нём оказалось меньше 18%.

Читати далі