Акція «Перша хвилина миру» з нагоди Дня пам’яті та примирення (фото, відео)

У Києві розпочалися заходи, приурочені Дню пам’яті та примирення і акції «Перша хвилина миру». Акція «Перша хвилина миру» проходить на площі біля Національного музею історії України у Другій світовій війні. Цього дня, у 1945 році, був підписаний Акт воєнної капітуляції Німеччини. Церемонія підписання була призначена на 2:30 ночі 7 травня. Акт про капітуляцію вступив в дію о 23:01 8 травня.

Читати далі

Ціна перемоги по-більшовицьки

Мені часто буває шкода, що не можна влаштувати для “дєдиваєвателів”, в яких сьогодні та завтра стається загострення “я помню – я горжусь”, якусь примусову реконструкцію, аби вони на власній шкірі відчули ціну перемоги, якою так пишаються. Про Другу Світову війну треба говорити. Багато говорити. Треба розповідати те, що розповідали самі радянські солдати та наші батьки і дідусі. Треба говорити все це. Аби знати реальну ціну перемоги по-більшовицьки. Особливо – ціну для України. 

Читати далі

8 травня о 22:15 закликаємо прийти і вшанувати пам’ять жертв Другої світової війни

Сьогодні як ніколи Україні потрібна єдність. І пам’ять про те, до чого призводить загравання з катами. Закликаємо всіх прийти і вшанувати пам’ять воїнів, які наближали перемогу у 1945 році. І помолитися за тих, хто сьогодні тримає над нами небо на Сході. Пам’ятаємо. Перемагаємо. Слава Україні! 8 травня о 22:15 «Меморіальний комплекс «Національний музей історії України у Другій світовій війні».

Читати далі