Головний плюс Зеленського

У Зеленського є одна властивість: він час від часу вкидає важливі теми. Несвідомо, нехотячи, як заєць, який заскочив у сад і випадково зірвав «розтяжки» з бляшанок і консервних банок. Згадайте знамените «какая разніца», коли без перебільшення тисячі людей визначилися, що різниця все-таки є. І аргументували свою позицію. Або ось тепер «плюси і мінуси» совка. Давно я не бачила такого одностайного, серйозного і всебічного обговорення теми радянського спадку і радянського минулого. Так, ці розмови все ще крутяться довкола «морозива по 20», і я вже бачила критичні зауваження, мовляв, скільки можна про це говорити, давайте закриємо тему і забудемо. Я абсолютно впевнена, що цю тему не можна закривати, доки ми не доб’ємося свого.

Читати далі

Зеленський проводить системну і послідовну антисоціальну політику

Замість неодноразово обіцяного зниження тарифів на газ для населення, вони знову значно зросли і перевищують не лише рівень, який був за Порошенка, але й сусідніх країн ЄС. Паралельно українців уже позбавляють права на субсидії, доки ті не витратять на комуналку усі накопичення. А це означає, що метою влади є саме відібрати в українців усі їх накопичення.

Читати далі

Главные события дна. 06.05.2021

Добрый день, дорогие сограждане. И — сразу к хорошим новостям. Надеюсь, эти новости зарядят вас бодростью на весь день не хуже лавандового латте-фраппучино с ложечкой мёда и капелькой дёгтя!

Читати далі

Белкин куркулятор. 06.05.2021

Растёт и прирастает количество жиров в масле. Так нам вещают из телевизора. Так нам пишут в заголовках статей интернет-изданий. И денежной массы стало больше, и доходы у граждан растут. Не по дням, а по часам. Правда, не уточняют – у каких конкретно граждан растут доходы, бо явно же, что не у всех. В общем, всё так хорошо, что аж чёрная дыра в бюджете стала почти белой. Ну как белой?.. Коричневой.

Читати далі

Митрополит Епіфаній зустрівся з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном (фото, відео)

Зустріч відбулася на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. На її початку Предстоятель помісної Української Православної Церкви і Державний секретар США взяли участь у церемонії вшанування загиблих українських героїв, поклавши квіти до Стіни пам’яті. «Вдячний Держсекретареві за вдумливу розмову. Принцип свободи віросповідання був покладений в основу розбудови США, і його захист залишається одним з пріоритетів. На окупованих Росією територіях свобода віросповідання постійно брутально порушується, тому важливою є міжнародна увага до цієї проблеми. Особлива вдячність Сполученим Штатам Америки за тверду підтримку України в протидії зовнішнім викликам та консолідацію міжнародної спільноти в боротьбі за відновлення територіальної цілісності нашої держави», – написав на своїй сторінці в Facebook Предстоятель ПЦУ.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном (відео)

Порядок денний сформовано, пріоритетність визначено: 1. Війна і Росія. 2. Реформи. 3. Корупція і олігархи. Втілився позитивний прогноз, і це дуже добре. Це те, що потрібно насамперед Україні, та важливо, що ми маємо повну підтримку Заходу в цьому. Впродовж місяця Зеленський або показує результат, або спілкування з ним припиняється з відповідними для нього наслідками. Як йому показати результат зі знаком «+», коли за останні два роки він примудрився стати чемпіоном зі знаком «-», – це його проблеми. Гарно, що Блінкен розпочав захід із зазначення переліку зустрічей в рамках його офіційного візиту в Україну, і що перша така зустріч була з керівниками парламентських партій. Всі все розуміють, і нікого надурити більше не вдасться. Get down to work!

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 06.05.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. МВС Німеччини заборонило діяльність ісламістського об’єднання Ansaar International e.V., яке вважалося гуманітарною організацією. Уряд національної єдності М’янми оголосив про формування Народних сил оборони для протидії військовій хунті. Майже 80 військовослужбовців залишили ряди армії М’янми і приєдналися до протестувальників.

Читати далі

Муженко: загострення з Росією буде перед 30-річчям незалежності

Генерал армії Віктор Муженко майже п’ять років очолював Генштаб України, керував армією під час активних бойових дій на Донбасі в 2014-2015 роках. У розмові з BBC News Україна він розповів про те, як оцінює накопичення російських військ біля українських кордонів та коли може статися наступна ескалація. Віктор Муженко пригадав успіхи і невдачі АТО, розповів про розслідування щодо Іловайська і справи генерала Назарова, а також відповів на питання про те, чи звертається до нього нинішня влада Володимира Зеленського.

Читати далі

Побудка с утренней Таней. 6.05.2021

Доходы госбюджета Украины за апрель не дотянули 2,3% до плана, по словам Госказначейства. С начала года госбюджет получил 357,3 млрд грн. Это на 3,2% больше плана, радостно сообщает нам Минфин. Но тут же пишет, что большая часть доходов взята в долг.

Читати далі