Зеленський згадує про стратегічно важливі теми «під дати», традиційно приписуючи собі зроблене Порошенком

Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону «Про корінні народи України». У своєму зверненні до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу Зеленський вкотре вже дозволив собі випад щодо «попередників», не поцікавившись або «забуваючи», що було ними зроблено на цьому шляху. Зокрема, він висловив сподівання, що народні депутати «нарешті зроблять те, що відкладали 30 років вісім скликань Верховної Ради і всі попередні президенти». Натомість слід зазначити, що саме після 2014 року відбулося зрушення у правовому регулюванні статусу корінних народів України.

Читати далі

Главные события дна. 19.05.2021

Здравствуйте, мои дорогие друзья! Снова для вас подборка самых лучших, самых позитивных новостей от самой позитивной блогерицы! Постарайтесь избегать гнева величайшего лидера, не критикуйте понапрасну, не забывайте, кто на самом деле уже два года не даёт проводить реформы, прекратить войну, и повысить зарплаты до четырёх тысяч долларов.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з Андрієм «Ріффмастером» Антоненком (фото, відео)

«Я тут не просто як громадянин, як людина, яка дуже симпатизує Андрію. Я тут як п’ятий Президент, як Верховний Головнокомандувач, який має стати на захист українського воїна. Ми доведемо, що це був злочин. І вони точно будуть відповідати за кожен із 500 днів, коли Ріффмастер був запроторений за грати. І вони будуть притягнені до відповідальності за ці злочини – і стосовно Андрія, і стосовно Юлії Кузьменко. Щиро дякую Андрію і Світлані за теплу зустріч. За незламність і непохитну віру, що допомагають їхній прекрасній родині проходити через випробування. Вірю, справедливість буде відновлена» – наголосив Петро Порошенко.

Читати далі

«Маємо захищати не “крота” у вищому керівництві держави, а інтереси України» – Петро Порошенко (відео)

Лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко з трибуни парламенту закликав депутатів підтримати створення ТСК із розслідування зриву спецоперації по «вагнерівцям». «Я був шокований, коли зараз журналісти оприлюднили інструкції з Офісу президента народним депутатам монобільшості, які наказують не голосувати за ТСК і голосувати за «ігорку» з дерибаном 750 мільйонів у вигляді хабаря. Коли ще більше було приниження парламенту? Не бійтеся, щоб хтось від влади постраждав. Бійтеся, що постраждає Україна. Що буде підірвано авторитет нашого міжнародного співробітництва спецслужб. А нам зараз це конче потрібно для того, щоб зупинити російську навалу і російський наступ», – наголошує лідер «Європейської Солідарності».

Читати далі

Ринок землі. А баба Юля проти!

Юлія Тимошенко знову заспівала своєї улюбленої – заходилася боротися з ринком землі. У зв’язку з тим, що з 1 липня набуває чинності відповідний закон, Юлія Тимошенко оголосила про намір ініціювати всенародний референдум по питанню ринку. Тимошенко борцем проти ринку землі була далеко не завжди. Треба розуміти, Юлія Тимошенко повсякчас відстоює ті ідеї, які вигідні їй тут і зараз. Про наслідки своїх рішень вона не думає – «після нас хоч потоп».

Читати далі

Стало відомо, скільки громадян України мають посвідки на проживання в Польщі

Дійсні посвідки на проживання у Республіці Польща мають понад 483 тис. іноземців, найбільше (понад 265 тис.) є громадянами України. Про це повідомив речник Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк, передає “Польське радіо” у вівторок, 18 травня. Найчастіше у Польщі оселяються молоді люди. Майже 275 тис. іноземців із дійсними дозволами на перебування – це особи віком 20-39 років.

Читати далі

СБУ викрила мережу сайтів із продажу фальшивих негативних тестів на COVID-19

Мережу вебресурсів заснували у липні 2020 року двоє мешканців Київщини. Зловмисники приймали замовлення на виготовлення підроблених негативних результатів ПЛР-тестів на COVID-19 для виїзду за кордон. Також вони фальсифікували медичні довідки для отримання водійських прав і листки тимчасової непрацездатності з підробленими печатками державних та комунальних медзакладів Києва. Щодня ділки збували до 10 підробок. Їх вартість залежала від виду документа і терміновості виготовлення, у середньому становила 1 тис. грн.

Читати далі

Новости из США. 17-18 мая 2021 года

Во вторник вечером пресс-секретарь генерального прокурора штата Нью-Йорк Летиции Джеймс опубликовал следующее заявление: «Мы проинформировали Организацию Трампа, что наше расследование деятельности организации больше не носит чисто гражданский характер. Сейчас мы активно расследуем деятельность Организации Трампа в рамках уголовного дела вместе с окружным прокурором Манхэттена».

Читати далі

«Слуги народу» продовжують протидіяти утвердженню української мови як державної

Міністр культури Олександр Ткаченко долучив свій голос до голосу тих, кому дуже муляє українська мова: «Але українізація має бути м’якою. Так, захищаючи нашу мову від агресивного впливу, ми іноді поспішаємо. Я про розроблений закон про обов’язкове спілкування українською в установах і штрафи за його невиконання. Моя особиста точка зору – треба починати не з продавців, касирів чи офіціантів, а з чиновників і держслужбовців». Не зрозуміло, що має на увазі Ткаченко, коли каже: «починати не з продавців, касирів чи офіціантів». А хто сказав, що з них треба починати? Відновлення Незалежності України відбулося 30 років тому, коли ж тоді починати забезпечувати можливість для українців, щоб їх врешті обслуговували державною мовою?

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 19.05.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. З 10 травня палестинські радикали з Сектора Гази випустили по ізраїльських містах 3 700 ракет, 540 з яких впали у самому палестинському анклаві, 90% решти – перехоплені системою ППО “Залізний купол”. Виведення військового контингенту США з Афганістану триває. Уряду країни передано п’ять об’єктів і майже п’ять тисяч одиниць обладнання.

Читати далі