Одна людина та 5 хвилин

Залучення нових інвесторів, збільшення виробництва – це і є основні завдання влади, а не шукати, кого ще можна трухануть, бо це ненормально, коли у всьому світі багатіють ті, хто впроваджують нові технології, а в Україні, ті, хто дерибанять бюджет. І в мене є один рецепт, як можна досить швидко залучити багато інвестицій в Україну. Нам треба всього одна людина і 5 хвилин її часу. Людина така є, іноді ми її можемо бачити на екрані телевізора, коли вона зачитує чергові санкції проти невідомо кого.

Читати далі

Гібрид юного Лукашенка з пізнім Брежнєвим

Невтішний підсумок зустрічі Держсекретаря з нашим найвеличнішим – той в очі Блінкену та Нуланд розповів, що до його президенства ніяких реформ не було. А те, що 5 років до “кінця епохи” реформами в Україні якраз опікувалася команда на чолі з Байденом, до якої входили сьогоднішні представники президента США, цьому мега-дипломату було невідомо. Тобто “чувак” знову зіграв Голобородька, але вже не перед капловухим електоратом, а перед зубрами світової політики, які прекрасно знають, що було до 2019, і що коїться зараз.

Читати далі

Facebook таранить ЗЕботву

Facebook за допомогою кібер-підрозділів ФБР провів масштабну віртуальну облаву. По Україні було з’ясовано, що 477 акаунтів, 363 сторінки, 35 груп та 29 Інстаграм-каналів були пов’язані з партією “Слуга народу” і, в меншій мірі, з підсанкційними у США Андрієм Деркачем та Петром Журавлем. Ще – з Володимиром Гройсманом та Олегом Кулиничем. У звіті Facebook стверджується, що основними об’єктами інформаційних атак були… па-бам! Петро Порошенко та Віталій Кличко.

Читати далі

Прищепити більшість українців від ковіду до Дня Незалежності нереально

Напередодні візиту Е. Блінкена, бажаючи виглядати таким само крутим, як і президент США Джо Байден, Зеленський заявив, що до Дня Незалежності більшість українців мають отримати вакцину проти ковіду. Але є суттєва різниця між нинішнім президентом США та все ще чинним президентом України. Перший ставить реалістичні цілі за умов добре організованого процесу їх виконання. Другий живе у своєму світі, далекому від реальності, та мало переймається виконанням своїх обіцянок.

Читати далі

Ексклюзивне інтерв’ю Ентоні Блінкена для Радіо Свобода: Росія не має почуватися безкарною (відео)

США розглянуть запит України щодо надання озброєння, заявив в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода державний секретар США Ентоні Блінкен. Водночас він наголосив, що для Вашингтона, як і для інших партнерів, важливо попередити будь-які нові агресивні кроки Росії щодо України, а не реагувати на них, коли вони вже стануться. Блінкен додав, що США воліли б мати стабільні й передбачувані відносини з Росією, але нині все залежить від того, чи має таке бажання Росія, що вона робить і чого не робить.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 07.05.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Глави МЗС країн G7 за підсумками зустрічі в Лондоні ухвалили спільну заяву, у якій закликали сторони афганського конфлікту відновити участь у політичному врегулюванні як єдиному шляху досягнення миру в Афганістані. 6 травня у чотирьох провінціях Туреччини почався 15-й етап антитерористичної операції Eren, спрямованої на повне усунення загрози тероризму усередині країни. ООН направила 67 вантажівок з гуманітарною допомогою до міста Ідліб на північному заході Сирії.

Читати далі

Зради і перемоги тижня. 30 квітня – 6 травня 2021 р.

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня. Розглянемо події 30 квітня – 6 травня 2021 р.

Читати далі

Почему наша Вселенная – это (не) симуляция?

Уже давно по головам бродит идея о том, что наша Вселенная является виртуальной симуляцией, созданной для неизвестной цели неизвестно кем. Характерной проблемой данной теории (не знаю, можно ли называть это теорией, но пусть будет) является невозможность ее фальсификации. То есть не очень понятно, какие факты, события или эксперименты должны данную теорию опровергать, ведь всегда можно сказать, что симуляция «немного сложней». Описанное ниже это не учебник по квантмеху, точность передачи информации о принципах квантмеха сознательно принесена в жертву популярности пояснения. Как известно, невозможно одновременно сделать пояснение понятным и точным.

Читати далі