США готові зняти санкції з Північного потоку – 2

Верховна Рада звернулася до США з проханням зупинити Північний потік-2. Та чи не запізно? Європа і Штати не мають бути і ніколи не будуть більшими українцями, ніж ми самі. Це все, що треба знати про Північний Потік-2. Європа та США – не вороги і нікого вони не кинули. Ми кинули себе самі, коли обрали єрмаків. Те, що відбувається зараз, – наслідок нашого вибору. Наслідок діяльності наших продажних еліт. Альтернатив євроінтеграції немає. І ми станемо повноцінним членом євроспільноти. Але ніхто не зробить нашу роботу за нас. Не треба даремних сподівань. Тоді не буде й розчарувань.

Читати далі

Порошенко привітав рішення ВСУ у справі генерала Назарова: винуватець загибелі ІЛ-76 на Луганщині – Путін

«З самого початку було абсолютно зрозуміло, що справа не має під собою жодних підстав, бо головний винуватець загибелі літака — Путін. Адже саме він веде війну проти України. А російська пропаганда і отруєні нею вже майже 7 років намагаються перекласти на генерала-майора Назарова відповідальність. Лише українське військо і міжнародна підтримка можуть гарантувати безпеку Україні, а переслідування бойових генералів тут точно поганий помічник», – написав Петро Порошенко у Facebook.

Читати далі

Новости из США. 19-20 мая 2021 года

«Мы продолжим противодействовать завершению этого проекта, который ослабит энергетическую безопасность Европы и Украины, а также стран восточного фланга НАТО и ЕС. Наше неприятие газопровода «северный поток-2» непоколебимо. Хотя мы не всегда можем соглашаться (с нашими союзниками), наши союзы остаются прочными, и наша позиция соответствует нашему обязательству укреплять наши трансатлантические отношения в целях национальной безопасности»

Читати далі

Верховний суд виніс рішення у справі Іл-76 – генерала Назарова визнано невинним

21 травня 2021 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду за результатами розгляду справи щодо Назарова Віктора Миколайовича за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України, скасував постановлені судові рішення і закрив кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю в діянні Назарова В. М. складу кримінального правопорушення.

Читати далі

Рейтинг или антирейтинг Порошенко – это проблема не Порошенко, а ваша

Я вам сейчас одну умную вещь скажу, только вы не обижайтесь. Вот вы, которые рассказываете, что Порошенко «сбитый лётчик», и что надо искать другого кандидата, чтобы выиграть, потому что у него антирейтинг… Вы одну важную вещь не поняли. Вы думаете, что антирейтинг – это проблема Порошенко. Но это ваша проблема. И пока вы себе не вколотите это в башку, до тех пор вам зеленские, шуфричи, фирташи, степановы, ляшки, миловановы, будут наглядно объяснять это через другое место. Каждый день. 

Читати далі

Побудка с утренней Таней. 21.05.2021

Потом эта хрень поздравила нас с Днём вышиванки, напялив на себя косоворотку. Много уже сказано на эту тему, поэтом я просто замечу, что жест этот оценили многие росс. СМИ и даже Маша Захарова, у которой от счастья такого скрепы раскалились и завибрировали

Читати далі

У Києві відкрили пам’ятник Василю Вишиваному (фото)

У День вишиванки 20 травня у Києві відкрили пам’ятник Василю Вишиваному. Погруддя встановили в сквері на вулиці Іллєнка, неподалік Лук’янівського СІЗО, де помер ерцгерцог. Василь Вишиваний – це друге ім’я австрійського ерцгерцога Вільгельма фон Габсбурга, який вивчив українську мову, взяв собі українське ім’я та робив військову кар’єру в українському війську в роки Української революції. У 1921 році опинився в еміграції та продовжив життя у Австрії. У 1947 році його було затримано в радянській зоні окупації, вивезено до Києва, де він помер у Лук’янівській в’язниці.

Читати далі

У Києві відреставрують пам’ятник Володимиру та будинок, де жив Врубель

Наразі проводяться ремонтно-реставраційні роботи на 4 об’єктах, а до кінця 2023 буде відреставровано загалом 8 пам’яток. Зокрема, мова йде про наступі пам’ятки: Колона Магдебурзького права; Прибутковий будинок, у якому проживали відомі художники на вул. Десятинній, 14; Житловий будинок на вул. Сковороди, 9-Б; Житловий будинок на вул. Володимирській, 3; Комплекс споруд церкви Здвиження на вул. Воздвиженській, 1; Пам’ятник князю Володимиру на Володимирський гірці; Корпус настоятеля та проскурні Братського монастиря на вул. Сковороди, 2.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 21.05.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Ізраїль оголосив про перемир’я з ХАМАС. За повідомленнями ХАМАС, перемир’я буде “взаємним та одночасним”, а початися воно має о другій годині ночі за місцевим часом 21 травня. Президент США Д. Байден привітав припинення вогню між Ізраїлем і радикальними угрупованнями у Секторі Гази.

Читати далі

Принципова різниця двох років правління Порошенка та Зеленського

Що в нас було для звичайних людей? Безвіз був у 2016 році? Ні, а зараз Є! Давайте згадаємо, що в нас було з армією у 2016 році. Чи були у нас Джавеліни? Чи були у нас турецькі безпілотники Bayraktar? Ні, а зараз Є. Чи був у нас у 2016 році Закон про мову? НІ, а зараз Є. Чи був у нас Томос у 2016 році? НІ, а зараз Є. Тому і тримається рейтинг Зеленського на доволі високому рівні, бо основа цьому рейтингу три стовпи державності: Армія, Мова, Віра! А ще при Зеленському з’явилося масло Рошен, а Байден став президентом США, і навіть Гордон вже не такий як був, а в шоколаді.

Читати далі

«Кособородько» ©

Чому Зеленський був у косоворотці? Ні, це не помилка. Чому? Бо є, як мінімум, фотограф, стиліст, СММник, які працювали над викладеним президентом фото. А ще є прес-служба президента, яка в обов’язковому порядку фільтрує все, що потрапляє у соцмережі президента. Чи може бути так, що косоворотку не впізнає бодай один з них і не зрозуміє, що одягнути президента в російський національний одяг замість українського – це буде скандал? Звичайно, це виключено. То чому?

Читати далі