PROстыми словами – 18.05.2021

В Украине во власти прозвучала мысль о создании системы оповещения перед возможным обстрелом нас россиянами. Хотя в нашем случае лучше быть прикрытыми НАТО и собственными ракетами, нацеленными в определенную понятную всем сторону. Но и сирена нужна. Даже если нет достаточного количества бомбоубежищ, сирену стоило бы включать для профилактики “русского мира”. Чтобы слушали и не закрывали глаза на войну. В Харькове хотя бы разик в недельку. В Одессе, и далее по списку.

Читати далі

Золото скіфів протягом двох тижнів можна побачити на виставці у Маріуполі (фото)

15 травня 2021 року в Маріупольському краєзнавчому музеї було відкрито виставку «Ніч музеїв. Діалог мовою мистецтва», у рамках якої презентовані коштовні скіфські артефакти з колекцій Інституту археології НАН України. Відкриття виставки приурочене до щорічної “Ночі музеїв”. Родзинкою виставки є точна копія пекторалі з кургану Товста Могила. Виставка триватиме два тижні.

Читати далі

Петро Порошенко: Давайте підтримаємо Go-A сьогодні! (відео)

«Вперше на Євробаченні Україна буде звучати повністю українською мовою. Чудова новина і гарна нагода для українців об’єднатися і підтримати наших! Cьогодні Європу підкорює давня українська веснянка «Шум», що лягла в основу пісні українських конкурсантів. Не дивно, адже фольклористи вивчають феномен цієї композиції уже понад 150 років! 🙂 Українські пісні мають запалювати серця всіх і всюди. Вперед, до перемоги!» – написав Петро Порошенко на своїй сторінці Facebook.

Читати далі

Найпишніші квіти ростуть над прірвою

Сьогодні повернулася з літературного фестивалю у Краматорську. Колишнє прифронтове місто, воно шість років лишалося у пам’яті згустком болю, холоду, бруду і темряви. Без опалення, без ліхтарів, без доріг. Взимку 2015 року Краматорськ розстрілювали росіяни. Менше всього я уявляла, що колись приїду у Краматорськ на літературний фестиваль. Хто б міг подумати… Чисті, вилизані до блиску вулички; розкішні парки із вигадливими клумбами, фонтани. І таке відчуття свободи… Це такий контраст із тим що відбувається на окупованій території. Таке враження, що там висмоктують життя, а тут воно буяє, ніби люди, які обпеклися, намагаються надолужити втрачене, цінуючи прості життєві речі. Але я була б не я, якби не знайшла політику.

Читати далі

«Степанов має піти у відставку. Зеленський має понести відповідальність за смерті» – Петро Порошенко (відео)

«Чи заслуговує Максим Степанов на відставку? Очевидно. В цьому ні в кого немає сумнівів, і це для нього найголовніший спосіб покарання. Однак хочу нагадати, що Степанов – це четвертий за рівно два роки перебування на посаді Зеленського міністр охорони здоров’я. Які ще потрібні докази кадрового хаосу, який панує ці два роки в країні? І хіба це не є свідченням, що проблема з охороною здоров’я не у Степанові? Бо країна залишилася ще у 2020 році без масок, без засобів захисту, без нічого», – констатував Петро Порошенко.

Читати далі

Окупантам не вдасться знищити пам’ять про трагедію кримських татар – депутати «ЄвроСолідарності» (відео)

«18 травня 1944 року сталінські кати почали раптову і жорстоку депортацію кримських татар з рідної землі. На жаль, боротьба із примарами червоного терору продовжується і зараз, 77 років потому. Нині сталінські кати втілилися у цілком реальних режимників Путіна і чинять жорстокі та цинічні злочини над невинними людьми — викрадення, катування, позбавлення волі на півострові продовжуються. Звертаюся до братів, кримських татарів: “Європейська Солідарність” з вами. Увесь цивілізований світ з вами! Вірю, український суверенітет неодмінно буде відновлено на Кримському півострові, і Крим повернеться до України», – Петро Порошенко.

Читати далі

Не асфальтом єдиним…

Нова ініціатива від Зеленського – новий державний університет. Термін завершення будівництва і початку роботи – кінець 2023 р. Акурат перед черговими президентськими виборами. Маючи під 300 університетів в Україні – реально нічим зайнятися? А подумати, як створити декілька потужних престижних вищих навчальних закладів, важко і нецікаво? Краще збудувати 301 такий самий, але назвемо його ім. Володимира Зеленського з золотою кінною статуєю на вході? І по дорозі ще попиляємо 200 млн дол кредиту Світового Банку на реформу вищої освіти і декілька мільярдів гривень з державного бюджету на його будівництво.

Читати далі

Бурхливий ранок у Києві (фото, відео)

З самого рання це виглядало як драма, але стрімко перетворюється на фарс. Сьогодні гості з СБУ завітали до мера Києва. Під час кульмінації сюжету виявилося, що «приходили не до нього, а поверхом нижче». Так знову «співпало», але привіт, певен, всі зрозуміли. Неважливо, це політика чи банальна жадібність єрмаків-тимошенків-зеленських і боротьба за контроль над фінансовими потоками. Важливо інше: ніколи не домовлятися ні про що з пройдисвітами. Життєво кредо пройдисвітів: брехати, дурити і красти! Тому їх треба гнати в шию і домовлятися з розумними людьми. І тоді буде щастя усім, Україні в тому числі.

Читати далі

До Одеси прибув патрульний корабель Великої Британії (відео)

Патрульний корабель Королівського флоту Великої Британії HMS Trent P224 сьогодні вранці прибув до одеського порту і о 10:30 пришвартувався до 15 причалу гавані. За попередньою інформацією, він пробуде у Чорному морі до 4 червня. Його візит є відповіддю на ескалацію напруженості в азово-чорноморському регіоні та агресивні дії флоту РФ.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 18.05.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. ХАМАС закликав жителів Західного берега Йордану вийти 18 травня на загальний страйк і  зіткнення з ізраїльськими силовиками. Адміністрація президента США схвалила продаж Ізраїлю високоточної зброї на суму $735 млн. Кількість загиблих у акціях протесту проти військової хунти досягло 796 людей, 3998 під вартою, стосовно 1 679 видано ордер на арешт.

Читати далі