Бенин медиа-зарегулятор

Александр Ткаченко, экс-директор самого честного, независимого и непредвзятого телеканала 1+1 (цыц, не ржать, упыри), а сейчас руководитель комитета ВР по вопросам гуманитарной и информационной политики, что само по себе уже оксюморон, вынашивает наполеоновские планы. Мечтает приравнять блогеров к СМИ и примерно налогообложить. Причина банальна: влияние блогеров, по словам самого же Ткаченко, во многом больше, чем СМИ.

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 22.11.2019

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Борьба с вирусом дезинформации: грузинский выпуск».

Читати далі

Влада на очах втрачає легітимність

Отже, вирок суду за зґвалтування у “слугі” все ж таки був. Вони не спромоглися перевірити “нову команду” навіть на такі факти їхніх біографій. І природно виникає питання – а чи не така ж якість “перевірки фактів” та “слідства” щодо арештованих офіцерів? Банкірів? Посадовців? І “13 справ” проти п’ятого президента ведуться на тому ж рівні, що і “провєрка нових ліц”? Це очікувано більше схоже на роботу “двоєк” і “троєк” ніж на законність та розбудову правової держави.

Читати далі

Уметь ждать

Вспомните наше уныние после второго тура президентских выборов. Результат парламентских выборов добил. Казалось, что всё. Ходов больше нет. Все карты биты. Что теперь делать? Как дальше жить? Но часы продолжали тикать. У времени свой алгоритм жизни. Именно время расставляет всех по местам. И понеслась… Надувные пузыри стали лопаться один за одним. И на волне всего этого я почему-то вспоминаю настроение Петра Алексеевича после объявления результата парламентских выборов. Он улыбался в тот момент, когда мы не верили в происшедшее.

Читати далі

Президент ЄНП Жозеф Доль занепокоєний переслідуванням в Україні Петра Порошенка та очільників українських банків

Президент Європейської народної партії Жозеф Доль під час прес-конференції у Загребі прокоментував факти переслідування п’ятого Президента України, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка та очільників українських банків. «Щодо політичного тиску, то він не лише проти Порошенка. Тиск здійснюється також на банкірів. Я знаю щодо тиску на їхні сім’ї і я уважно слідкую за цим», – заявив Жозеф Доль.

Читати далі

Уряд технократов – это принципиально другое

Премьер-министр Украины Алексей Гончарук в ручном режиме решает проблему с теплом в Новояворовске. Потом премьер пишет об этом событии пост. Потом дописывает внизу тэг #УрядТехнократів. Уважаемый Алексей! То, что вы сейчас сделали, – это не уряд технократов. Это уряд Азарова и Кинаха. Уряд технократов – это система, не позволяющая такой ситуации случиться в принципе. Пиар на проблеме, которую должен решать второй помощник вашего пятого заместителя смешон и жалок.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 22.11.2019 (фото)

22 листопада 2019 р. збройні формування РФ 7 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні поранення внаслідок обстрілів отримав 1 наш захисник. Ще один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув під час ДТП. 21 листопада збройні формування РФ та її найманці 6 разів порушили режим припинення вогню. Впродовж минулої доби внаслідок обстрілів один наш воїн зазнав легкого поранення, ще троє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали бойові травми внаслідок ракетної атаки військового автомобіля у мирному населеному пункті.

Читати далі

Зради і перемоги тижня. 8 – 21 листопада 2019 р.

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня. Розглянемо події 8 – 21 листопада 2019 р. Зауважу, прийняття закону про ринок

Читати далі

Верховний Суд: Правова позиція щодо повноважень Уряду при перерахунку пенсій військовослужбовцям

Орган виконавчої влади не уповноважений і не вправі змінювати перелік складових грошового забезпечення, які встановлені ст. 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Наявність у Кабінету Міністрів України права встановлювати порядок перерахунку пенсії не є тотожним та не визначає право встановлювати відстрочку або розстрочку виплати пенсії, тобто змінювати часові межі виплати (статті 51, 52, 55, 63 цього Закону).

Читати далі

За що вони віддали життя? Все було марно?

На 6 році продали країну, бо тоді, якби не їх Подвиг, України би зараз не було. То чи марно вони віддали своє життя? Доземний уклін всім тим, хто на своїх спинах, ціною свого життя і здоров’я, проніс нас з 2014 в 2019. І я впевнений, що ці маленькі смішні труднощі ми здолаємо.

Читати далі

Цена войны и мира

В ближайшее время много кто сломается на вопросе войны и мира “любой ценой. Многие “ястребы” начнут поддерживать мирные инициативы власти в обмен на что-то. Потому что изменилась конъюнктура. Никто из мудрого наріда доведенного до зубожіння не хочет думать о том, что вопрос в первую очередь не в выгодности воевать. А в невыгодности мириться на условиях России. И злая ирония в том, что все уставшие от войны будут оплачивать восстановление Донбасса, разрушенного российским оружием и российскими наемниками, из своего кармана.

Читати далі

Міжнародна ізоляція Зеленського як результат політичних репресій

Рашка руками Портнова ізолює зеленого остолопа на міжнародній арені. Точно так вони ізолювали овоча, через того-таки Портнова, що саджав Юльку. Портновські кореші Богдан і Єрмак, що й самі замазані по самі брови, подають остолопу це як “боротьбу з путчем” і “запит суспільства”, але результат буде передбачуваний: ізоляція остолопа на Заході. А разом із ним і ізоляція України. Під час війни.

Читати далі

«ЄС» вимагає створення ТСК з розслідування фактів незаконного втручання ОПУ в роботу правоохоронних органів (відео)

Скандал у зв’язку з оприлюдненням розмов директора ДБР Романа Труби зачіпає майже усі правоохоронні органи, і розслідувати не залишається кому. Відтак, єдиний вихід – створити у Верховній Раді Тимчасову слідчу комісію. На період роботи комісії вимагаємо відсторонення від посад фігурантів розмов. З нетерпінням очікуємо також особистої реакції Володимира Зеленського. Тим більше, що учасники розмов посилаються на факт наради в Офісі президента України за участі глави держави, де однією з тем була організація політичних репресій проти Петра Порошенка.

Читати далі

22-26 листопада Петро Порошенко здійснить візит до Канади

Петро Порошенко візьме участь у щорічному безпековому форумі у Галіфаксі. У рамках форуму відбудуться його зустрічі з представниками політичних та ділових кіл Канади, а також представниками делегації Конгресу США. П’ятий президент відвідає місто Едмонтон, де він зустрінеться з Прем’єр-міністром провінції Альберта, українською громадою Канади, а також візьме участь у церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору. Петро Порошенко планує прочитати лекцію для викладачів та студентів Університету Альберти на тему «Геополітичні виклики для України та світового українства».

Читати далі

Верочка. Кофе с Доктором Смерть

Вечер – длинный, ветренный, неожиданно холодный, вечер дурацкий, каким только и должен быть вечер среды. В новом зале ПиццыВетерано, за угловым столиком, сидит Верочка и читает книгу. На фоне тихо играет саундтрек из “Трансформеров”. Перед ней на столике стоит стакан с чем-то тёмно-безалкогольным. Распахивается дверь, и вместе с порывом холодного, заставляющего ёжиться, воздуха в бар входит Уляна…

Читати далі

Укрелектропрофспілка: Імпорт електроенергії з РФ зробить безробітними 100 тисяч українських енергетиків

Ініційований Герусом імпорт електроенергії з Росії та Білорусі спровокував кризову ситуацію в енергогалузі та загрожує виникненням соціальної напруженості через звільнення близько ста тисяч працівників. Про це йдеться в зверненні профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України до президента, прем’єр-міністра, секретаря РНБО, голови НКРЕКП, міністру енергетики.

Читати далі