Менталист Сивохо

Советник секретаря СНБО Сергей Сивохо назвал пять шагов, которые, по его оценке, помогут МЕНТАЛЬНО вернуть жителей временно оккупированных территорий. В принципе, это так прекрасно, законченно и цельно, что даже не обязательно как-то ядовито комментировать. Нарратив, который продвигает Сергей Сивохо, очень прост. ОБИДЕЛИ МЫ ИХ СИЛЬНО, ПОНИМАЕТЕ? Надо извиниться. Замолить грехи как-то, испросить прощения.

Читати далі

18 листопада у Києві очікується суттєве погіршення погодних умов

18 листопада вночі та вранці туман, видимість 200-500 м (І рівень небезпечності, жовтий). Про це попередили в Українському гідрометцентрі.

Читати далі

Зросла кількість загиблих від вибухів у Балаклеї

Сьогодні, у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги помер військовослужбовець, який отримав поранення внаслідок надзвичайної події на Центральній артилерійській базі (м. Балаклія, Харківська обл.).

Читати далі

Потужний сигнал інвесторам та міжнародному бізнесу

Вчора викрали голову правління Укрексімбанку. Викрали десь на вулиці, під час прогулянки з дитиною. А чому всі ці прекрасні хлопці не беруться хапати колишніх посадовців Привату, які за рішеннями іноземних судів, за оцінками МВФ (це погодьтесь, більш переконливо ніж рішення Печерського суду і оцінки “фахівців” НАБУ) завдали шкоди державі на 155 мільярдів гривень? Де справи проти них, якщо навіть МВФ і ЄС вимагає активно шукати гроші в тих, хто грабував Приват?

Читати далі

Не ЗМІ нас «сдєлалі», а олігархи, що ними володіють

Климпуш-Цинцадзе, про між іншим розказала, що за 3,5 роки її віце-прем’єрства з євроінтеграції (от, здавалось, напрямку стратегічного) на телебачення її запрошували аж… три рази. Бо говорити про успіхи було не можна, можна тільки про зраду. А зараз, бачте, навпаки: немає зрад, а як немає перемог – так зраду подамо як перемогу. Поки у нас будуть проросійські олігархи з залежністю бізнесу від ринків або збуту, або сировини від РФ, – Україні з кабали не вирватись.

Читати далі

Російські пірати повернули наші кораблі

Сподіваємось, що Москва просто виконала вимоги Морського трибуналу, і що цей жест не пов’язаний з арештом Олександра Гриценка та наміром путінського Внешэкономбанку придбати український державний Укрексімбанк.

Читати далі

Почему газ на плите бывает разного цвета?

ТОВАРИЩ! Присмотрись сейчас к газу, который горит у тебя на плите. И если ты увидишь, что он снизу синий, а сверху жёлтый или оранжевый, то знай, что это горит украинский газ. А потому немедленно требуй от премьера Гончарука и президента Зеленского пересчёта платёжек и немедленного и радикального снижения тарифов. Не позволим зелёным барыгам драть с нас за украинский газ (сине-жёлтый) как за российский (синий)!

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 17.11.2019 (відео, мапа)

17 листопада 2019 р. збройні формування РФ 6 разів порушили режим припинення вогню. Впродовж поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано. 16 листопада збройні формування РФ та її найманці 15 разів порушили режим припинення вогню. Минулої доби внаслідок обстрілів загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил. На ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 тривають заходи щодо упорядкування території на місці розбирання бліндажів.

Читати далі

Зеленский открыл ящик Пандоры

Все судьи, прокуроры, ГБРовщики, мусора, СБУшники показывают нам всем сейчас то, что мы не сделали, и то, что нужно было делать сразу после Майдана. Со всей мразью, которая на 5 лет затихарилась, а сейчас ожила. С судьями, с генералами, с министрами. Со всеми. Очень хреново то, что произошло в суде с Марченко и его пиратами. Но это наш шанс и урок нам всем. Точно так же, вероятно, в свое время сядут Зеленский, Баканов, Богдан, Разумков и всякие портновы. За малейший повод – под арест. А повод будет. Он уже есть. Просто запоминайте каждую фамилию. Каждый шаг. Каждый поступок. За это тоже их всех будут судить.

Читати далі

Халявщиків знов обдурили

Уряд Гончарука відмінив постанову прем’єра Гройсмана №560 від 29 червня 2019 р. «Про граничні тарифи на опалення і водопостачання». Уряд Гончарука прилюдно і офіційно визнав – казка закінчилася. Коні перетворилися на щурів, карета – на гарбуза, а Попелюшка – на служницю-бридулю. Халяви – не буде. Про тарифи Зеленський таки жартував.

Читати далі

Пленум Верховного Суду звернувся до парламенту щодо законопроєктів про судову реформу

Деякі норми законопроєктів не сприятимуть зменшенню навантаження на суд, а лише збільшать його, зокрема, через те, що запропоновані зміни також створюють штучні підстави для збільшеного строку касаційного оскарження судових рішень. А ухвалення законопроєкту №2271 (щодо вдосконалення порядку притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів) призведе до порушення принципу суддівської незалежності.

Читати далі