Укрелектропрофспілка: Імпорт електроенергії з РФ зробить безробітними 100 тисяч українських енергетиків

Ініційований Герусом імпорт електроенергії з Росії та Білорусі спровокував кризову ситуацію в енергогалузі та загрожує виникненням соціальної напруженості через звільнення близько ста тисяч працівників. Про це йдеться в зверненні профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України до президента, прем’єр-міністра, секретаря РНБО, голови НКРЕКП, міністру енергетики.

Автори звернення закликали представників влади зупинити імпорт електроенергії, зазначивши, що він вже завдає економічної та соціальної шкоди українським підприємствам ПЕК і може привести до соціальної напруженості та акцій протесту.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон “Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії”, в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку – дозволити закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами.

За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Однак з 1 жовтня почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту. За даними джерела на ринку, імпорт здійснюється компанією “Юнайтед Енерджі”, яку пов’язують з Ігорем Коломойським.

 


Перебуваю у Молдові, потихеньку вхожу в курс справ, читаю місцеві медіа (російською, румунської, на жаль, не…

Gepostet von Євген Магда am Mittwoch, 20. November 2019