Я жив за Президента-реформатора

А може, й треба нам керівника держави погірше? Аби порівняти. Аби згадати, що таке, коли результатів нема? Аби згадати, що таке національне приниження. Я бачив справді ефективного президента. Чи скоро ми здобудемо такого самого знову? А треба? У нас оберуть трударя, а не казкаря? Не знаю. Не про це мова. Просто хочу подякувати. Дякую Вам, Петре Олексійовичу. Знайте, є українці, які пам’ятають зроблене Вами. Пам’ятають. І цінують.

Читати далі

Ласкаво просимо до Венесуели!

Ну що ж, маємо країну-картковий будиночок. Доки не вибудували інституції, стійку систему влади, незворотність реформ, усе трималося на особі Порошенка. Прийшов якийсь наперсточник, і 73% лягли йому до ніг. Рада й уряд мали показати йому його місце. Показали… Наввипередки побігли втілювати мрію новічка про дочасні вибори. Зупинити якогось дрібного шахрая доволі легко. А коли сильні та мудрі раптом погоджуються грати з ним в наперстки?..

Читати далі

Програш був закономірним

Проти нас використали атомну бомбу. Ми вийшли з луками та самострілами, а нам на голови скинули бомбу. Інструменти демократії більше не працюють. Старі добрі перевірені часом інструменти: змагальність, захист репутації, роль медіа як «вартових демократії», контроль виборчих фондів, звіти про виконану роботу і так далі. З’явилася нова технологія, яка зламує вибори, як спинки варених раків, тільки сік на всі сторони бризкає – таргетна реклама + соціальні медіа.

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 20.05.2019

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Выборы в Европейский Парламент и прокремлевское отрицание».

Читати далі

БПП «Солідарність» та ГО «Солідарна справа громад» створили оргкомітет з реформування партії

До створеного оргкомітету з реформування партії увійшли політики, громадські діячі та експерти, зокрема, екс-радник п’ятого Президента України Юрій Бірюков, політолог Сергій Таран, тележурналіст Віталій Гайдукевич. Оргкомітет здійснюватиме комунікацію та підготовку з’їзду оновленої партії БПП «Солідарність».

Читати далі

БПП «Солідарність» готова до проведення парламентських виборів

З іншого боку, ми вважаємо, що право Президента достроково припиняти повноваження Верховної Ради має реалізовуватися у повній відповідності до Конституції України. Демократія – це процедури, відсутність процедури – це авторитаризм. Моделлю подібного механізму може слугувати юридично бездоганне рішення Петра Порошенка в 2014 році про розпуск Верховної Ради. Президент має право розпускати Верховну Раду, але це право є небезумовним та має відбуватися у повній відповідності до Конституції.

Читати далі

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман прийняв рішення подати у відставку (відео)

Він зауважив, що сьогодні, 20 травня, новообраний Президент України Володимир Зеленський сказав, що Уряд має скласти свої повноваження перед новообраним Президентом. «Але я думаю, що ви розумієте, що Уряд складає повноваження перед новообраною Верховною Радою України, а не перед новообраним Президентом. Та разом з тим я прийняв для себе рішення подати у відставку», – сказав Володимир Гройсман.

Читати далі

Тимофеич – глыба

Я никогда не мог видеть в людях их высокую посаду, мне было цикаво, шо за людина, яка вона насправді. Если Порох – это дичайший харизмат, заполняющий собой любое пространство, включая стадион (так стадион), то Тимофеич – это как… ну я не знаю. Как блиндаж с тремя накатами, как дзот, как… как отот линейный корабль из “Морского боя”, когда шестнадцатидюймовки рвут огнем лазурь, из колонок орет “Thunderstuck”, дым, грохот, и кто-то говорит: “Нет, сынок. Этот корабль им ни в жисть не потопить”.

Читати далі

Міністр оборони України Степан Полторак подав у відставку

«Я розчулений. Я дякую усім за підтримку та теплі слова. Вдячний за те, що усі ці роки ви були разом зі мною. Ми підняли армію з колін. І нині вона на рівні з провідними арміями світу. Це була заслуга кожного з вас. Ми разом створили потужну армію патріотів, яка готова дати відсіч сильному агресору. Українці, ви – найкращі! Ми йдемо вперед! Перемога за нами! Слава Україні!», – звернувся до українців Степан Полторак.

Читати далі

Кабмін проїздом, або Go Gro

В природі існує “меморандум Медведчука”, який гарантує політичну й медійну підтримку всіма ресурсами Медведчука тим політикам, які будуть торпедувати Нацбанк України та Нафтогаз. І тому торпедування Нафтогазу стало в останній час основною формою й сенсом діяльності пана Гройсмана. Тому що йому дуже потрібна політична та медійна підтримка від будь-кого. А вже через декілька днів всю цю історію буде мутити не Прем’єр-міністр України, а лише ВИКОНУЮЧИЙ ОБОВ’ЯЗКИ Прем’єр-міністра. І відповідальність його буде вже здебільшого тільки політична.

Читати далі

Для 73% – один раз і чітко

Я припускаю, що чогось я не розумію, і що вибір 73% – вірний. Лишилося просте, аби 73% мене у цьому переконали. Для цього треба небагато – аби їхній президент реалізував корисних проектів більше ніж президент Порошенко. Хай президент Зеленський зробить більше, ніж зробив президент Порошенко, і я побачу, що вибір 73% був правильний. І тоді я визнаю, що праві були 73%, а не я. Як запеклий і переконаний поплічник бариг і мародерів обіцяю. Все у ваших руках.

Читати далі

В поисках намазки…

То, что 73% украинцев не могли намазать на хлеб, безвиз, Томос, армию и прочие достижения страны под руководством уходящего Президента, – это мне понятно. Не понятно оставалось другое, а что же все-таки намазал им на хлеб Зепрезидент? На протяжении последнего месяца, я был в активном поиске ответов на этот вопрос.

Читати далі

«Всё возвращается», Владимир Зеленский. Помните это, как помним мы

Булава Президента Украины – это не просто вещь. Это тайник. Нет, не шутка. Внутри булавы спрятан трёхгранный стилет из булатной стали. Стилет достаётся из булавы нажатием на один из изумрудов. Одно оружие спрятано в другом, настоящее в декоративном, как была до начала Майдана и войны спрятана злая, сильная, уверенная в себе украинская нация в декоративном тихом населении.

Читати далі

Сьогодні ви коронуєте свою брехню

Порошенко спокійно та демократично передав владу людині, яка прийшла до влади через вашу брехню і привела туди людей з минулого. Сьогодні ви коронуєте не вирок Порошенку. Сьогодні ви коронуєте свою брехню. І сьогодні ви цього не зрозумієте, але зрозумієте згодом, що нічого доброго на брехні та агресії не побудуєш. І ваші проблеми ваша брехня та агресія не вирішать. А навіть навпаки. Я сподіваюся, ви це усвідомите скоріше, ніж країна пройде точку неповернення.

Читати далі

Петро Порошенко дав інтерв’ю німецькому виданню Die Welt (фото)

«Звичайно, що я не можу передбачити, які результати будуть виборів до Європарламенту, і як буде виглядати нова Єврокомісія. Але я переконаний, що європейська солідарність з Україною буде збережена – якщо Україна сама не наробить помилок», – сказав Президент та наголосив на важливості для нового Глави держави проявити себе «відповідально і дотримуватися принципів, які ми створили протягом останніх п’яти років».

Читати далі