Кабмін проїздом, або Go Gro

Alex Noinets

Оце дивіться.

Вийшов сьогодні на скамєєчку Володимир Олександрович Зеленський і зробив дві важливих заяви, чим викликав надзвичайне захоплення й овації Опоблоку.

Перша. А тепер давайте дострокові перевибори Верховної Ради.
Друга. А тепер давайте відставку Кабміну.

Стосовно першої заяви я не в змозі її коментувати, бо я не розумію, з якого дива і на яких правових підставах повз будь-які процедурні питання будуть дострокові вибори. Не бачу паперів, не розумію, які саме закони він буде порушувати.

А стосовно другої дивіться. Кабінет Міністрів тепер напише заяви про відставку, звичайно ж. АЛЕ КАБІНЕТ МІНІСТРІВ ВІД ЦЬОГО НЕ ЗНИКНЕ, І НОВИЙ НЕ З’ЯВИТЬСЯ!

Зараз всі вони, починаючи з мого улюбленого Володимира Борисовича Гройсмана і закінчуючи моїм улюбленим Ревою, переходять в статус “виконуючих обов’язки”. І починають їх виконувати до тих пір, доки не буде сформовано новий Кабінет Міністрів.

А тепер давайте подумаємо, коли ж у нас буде новий склад Кабінету Міністрів.

А думати довго не потрібно. Ніколи. Після нової Верховної Ради з’явиться. Після нової коаліції.

А до того часу всі ті ж самі міністрі, той самий Рева, той самий Гройсман, вже не будуть зв’язані протокольною відповідальністю. Будуть сидіти на тих самих своїх місцях, голосувати всі ті ж самі постанови, але, користуючись своїм тимчасовим статусом, будуть набагато зухваліше та сміливіше мутити свої мутки. А на всі питання будуть відповідати “я тут людина тимчасова, взагалі проїздом, тримаю місце для наступного міністра, який після виборів зайде”. Творі бардак, я тут проїздом, коротше. Ми перевіряли – виконуючі обов’язків на таможні творили фантастичний бардак не в останню чергу тому, що вони були виконуючими обов’язків виконуючих обов’язків.

А, як відомо, актуальна перспективна мутка, яку збирається мутити останнім часом Гройсман – це мутка, коли він віддає нашу трубу в Ownership Unbundling, щоб Україна втратила судові перспективи у Стокгольмському арбітражу у зв’язку з відсутністю майбутнього втраченого прибутку НАК Нафтогаз. Бо якщо у труби буде вже інший користувач, то і судитися має він, ставайте в чергу на розгляд на 2035 рік, а вам у вашому позові відмовлено. Зміна особи-позивача на півдорозі неможлива, тому існуючі суди Україна гарантовано програє, що для Газпрома означає виграш 3 мільярдів доларів зараз і 11 мільярдів у майбутньому.

Я нагадую, що в природі існує “меморандум Медведчука”, який гарантує політичну й медійну підтримку всіма ресурсами Медведчука тим політикам, які будуть торпедувати Нацбанк України та Нафтогаз. І тому торпедування Нафтогазу стало в останній час основною формою й сенсом діяльності пана Гройсмана. Тому що йому дуже потрібна політична та медійна підтримка від будь-кого. І Медведчук чудово підходить.

Але до цього часу всю цю історію мутив Прем’єр України Володимир Гройсман, особа, яка несе політичну, юридичну і всі інші форми відповідальності. Ми йому це робити заважали, і він якось криво й погано, але мав зважати на можливі ризики.

А вже через декілька днів всю цю історію буде мутити ВИКОНУЮЧИЙ ОБОВ’ЯЗКИ Прем’єр-міністру України. І відповідальність його буде вже здебільшого тільки політична. Тобто, його буде цікавити вже не майбутнє країни (я так написав, ніби воно їх раніше цікавило), а майбутнє його політичної сили. І тут уже лише ми, тобто громадяни, маємо кожний божий день слідкувати за Володимиром Борисовичем і на кожний його крок, чих, заяву, твіт, шутку-морковку реагувати політичною відповідальністю і падінням рейтингу.

#GoGro, сука.

Автор