Президент України провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Канади

Було обговорено підготовку до проведення Третьої конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться 2-4 липня 2019 року в Торонто. Глава канадського уряду особливо відзначив, що за п’ять останніх років Україна досягла більший прогрес у реформах, ніж за всі попередні роки Незалежності. Співрозмовники відзначили успішну імплементацію двосторонньої Угоди про зону вільної торгівлі, що сприяє створенню робочих місць та зростанню добробуту громадян обох держав.

Читати далі

Зелена фішечка загального обов’язкового декларування

Загальне декларування – хороша штука, яку варто було б імплементувати. Але вона абсолютно антиелекторальна, і хто її введе – той помре. Ну от нехай введе і помре. Він-він.

Читати далі

Нас опять сливают

То ли два, то ли три года назад Украину должны были обменять на Сирию. В итоге то ли в договоре мены обнаружились какие-то заведомо невыполнимые условия, то ли внук Порошенко снова все украл, и сделка сорвалась. Теперь в тренде Венесуэла. Менять ее будут, само собой, на Украину. Не опять, а снова. Зачем?

Читати далі

Это пока и наше будущее тоже…

Армия с расходами в $16 миллиардов, с поддержкой США, включая новейшие самолеты, высокоточное оружие, пока не планирует перерезать коридор и чистить гнойник. Потому, что туризм. Потому, что экспорт. Потому, что запасы высокоточного оружия быстро расходуются, но долго накапливаются. Потому, что надо заходить туда, чистить, приводить к власти местных умеренных, содержать их, нести потери и издержки. Макрон уже заявил, что Израиль, конечно, может себя защищать, но он со страдающим народом Палестины. Такие дела.

Читати далі

З Днем Піхоти тебе, свята Піхото!

Армія – це зброя. А піхота – одночасно його основа та вістря. Піхота – це щит і меч одночасно. Піхота не виживає. Піхота просто живе там, де більше ніхто не зможе. Піхота знає смерть особисто. Тому дуже любить життя. Піхота знає головне – до будь-якої мети можна дійти. Крок за кроком. Плазом. Іноді по сантиметру. Але дійти. Навіть якщо тобі сильно заважають. Піхота бачить самий виворіт реальності та не втрачає оптимізму. Поки є піхота, є все. Краще слів “Ніхто крім нас” можуть бути тільки слова піхоти “Завжди ми!”

Читати далі

Никогда нельзя недооценивать врага

В Харькове разбили монумент в честь провозглашения Независимости. С 1990 года стоял. В 2014 не тронули, всю войну не трогали. Сейчас разбили. И весь город увешан гепабордами — поздравляет харьковчан с праздником дідов на палке.

Читати далі

Президент звільнив Сергія Наєва з посади Командувача ОС та призначив на цю посаду Олександра Сирського (фото, відео)

Президент повідомив, що зазначене рішення було ухвалено за пропозицією Міністра оборони та Начальника Генштабу ЗСУ. Петро Порошенко висловив переконання, що особовий склад під керівництвом Сергія Наєва виконав поставлені ним як Президентом завдання «на успішно». «Дякую, Сергію Івановичу, Вам особисто та всім військовослужбовцям, які беруть участь в операції Об’єднаних сил, за мужність, рішучість і стійкість, які були виявлені при наданні відсічі російським окупантам», – сказав Глава держави.

Читати далі

Робоча поїздка Президента до Донецької області (фото, відео)

Глава держави на Донеччині відвідав місце бою за 10-й блок-пост та вшанував пам’ять загиблих українських героїв, присвоїв почесне звання «Заслужений вчитель України» вчительці української мови та літератури з Авдіївки Марії Марченко під час відвідання школи, де вона працює. Також Верховний Головнокомандувач зустрівся з військовослужбовцями ООС та привітав їх з Днем піхоти.

Читати далі

Президент відвідав презентацію фільму «Від рабства до свободи» (фото, відео)

Показ фільма відбувся в рамках проведення Київського єврейського форуму. Документальний фільм зображує історію життя ізраїльського державного та політичного діяча, борця за права євреїв в СРСР, дисидента Натана Щаранського. У 1977 році Натан Щаранський був заарештований за звинуваченням у шпигунстві, зраді і антирадянській агітації. Після тривалого ув’язнення він вийшов переможцем у боротьбі проти системи. Фільм повертає глядача в радянську епоху, час страху і невпевненості.

Читати далі

Нас примушують жити в російській інформаційній реальності

Через свою роботу мушу переглядати основні випуски новин та так званої “аналітики” на так званих “українських” телеканалах. Усе більше переконуюся, що практично всі вони є в дійсності російськими. Не конче через агентурну залежність власників чи відверту продажність журналістів. Найчастіше через ментальну спорідненість персоналу з російськими принципами побудови медіаполя та елементарне лінивство.

Читати далі