З 1 травня українці зможуть змінювати мобільного оператора, зберігаючи свій номер

Виконавчий директор Українського державного центру радіочастот Вадим Гулько в інтерв’ю газеті «Факти» про MNP – послугу із переходу абонентів від одного мобільного оператора до іншого з можливістю зберегти цифри свого номеру.

Читати далі

США-Польща: зміцнення військового співробітництва. Уроки для України

У березні 2019 р. американський Центр стратегічних та бюджетних оцінок опублікував аналітичний звіт «Зміцнення оборони східного кордону НАТО». Документ містить рекомендації щодо посилення військової присутності США у Європі, з приділенням особливої уваги Польщі, а також поради для збройних сил цієї країни. Рекомендації американських експертів підкріплені комплексною оцінкою російської загрози.

Читати далі

Експерт НІСД прокоментував заяви президента РФ щодо видачі паспортів на території ОРДЛО

Рішення Путіна – це виклик команді Володимира Зеленського. Безумовно. Мова йде не стільки про необхідність оперативно і ясно реагувати на російський демарш. Це ще встигне зробити «стара» команда. А ось відстоювати позицію України перед західними партнерами і в міжнародних судах, домагатися нових санкцій доведеться вже «новачкам».

Читати далі

Українська делегація взяла участь у Міжнародній виставці оборонної промисловості «IDEF 2019» (фото)

У Стамбулі представлені 11 українських підприємств, які демонструють передові досягнення українського оборонного комплексу. Зокрема «ДККБ «Луч» демонструє високоточні ракетні комплекси «Скіф», «Корсар» та новий керований 120-мм постріл «Конус», призначений для танків, що озброєні за стандартом НАТО. Також на виставці представлений комплекс управління вогнем артилерійських підрозділів «АртОС», зразки бронетехніки, двигунів та елементів захисту до неї, передова високоточна зброя – керований артснаряд «Квітник-Е» та протикорабельний ракетний комплекс «Нептун», а також авіаційна техніка.

Читати далі

ГПУ: Додаткові докази військової присутності РФ та фінансування тероризму в Донецькій області (фото)

Місце виявлення зразків озброєння, а також факти їх використання в Донецькій області, свідчать про військову агресію Збройних Сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань. На теперішній час проводяться відповідні експертизи, досудове розслідування триває.

Читати далі

У Центрі Міноборони «Одеський» незабаром розпочнеться реабілітація учасників бойових дій (фото)

Міноборони вже виділило для забезпечення потреб Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеський» 20 мільйонів гривень. З них майже 5 мільйонів гривень піде на закупівлю необхідного медичного обладнання. Загалом, до кінця року для проведення капітального та поточного ремонту спальних, адміністративних і лікувальних корпусів, інших об’єктів інфраструктури та закупівлі обладнання для забезпечення потреб Центру планується виділити понад 100 мільйонів гривень.

Читати далі

Не ведитесь на провокации

Мы все тут зациклились на проблемах с выборами, ищем ошибки и просчеты. Ломаем себе мозг над тем, как миллионам людей вскрыли череп и тупо туда насрали. Но на самом деле все это не такая уж и большая проблема. О ней можно и нужно думать, но немного в другом ключе.

Читати далі

У Стамбулі відбулась зустріч командувачів ВМС ЗС України та ВМС Турецької Республіки

В ході зустрічі було визначено пріоритетні напрямки двостороннього військового співробітництва. Зокрема, мова йшла про взаємне відвідування портів кораблями ВМС Туреччини та ВМС ЗСУ, у тому числі візити до порту Тузла (м. Гьольджук) українських навчальних катерів. Сторони наголосили на важливості подальшого проведення спільних тренувань типу «PASSEX» та участі у навчаннях серії «Сі бриз». Обговорювались питання обміну інформацією про надводну обстановку в рамках операції Військово-Морських Сил Турецької Республіки «Чорноморська гармонія».

Читати далі

Звернення командувача ОС генерал-лейтенанта Сергія Наєва з нагоди першої річниці проведення операції

З початку Операції об’єднаних сил: не порушуючи Мінських домовленостей, повернуто під контроль біля 24 кв. км території, у тому числі 3 населених пункти (хутір Вільний, Південне, Шуми); перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів майже 4576,7 га; знищено 52 655 вибухонебезпечних предметів; відновлено 1000 га територій, які вже використовуються в господарських цілях; вилучено з незаконного обігу 374 одиниці зброї, близько 252 кг вибухівки, більше 300 тис. боєприпасів; на користь Держави вилучено матеріальні цінності, які використовувались у незаконний спосіб, вартістю близько 274 млн грн.

Читати далі

А він мовчить…

Не проблема в тих куплених чомусь втричі дешевше за ринкову вартість апартаментах в Криму. У кожного “простого парня, ломающего систему”, є такі на додачу до вілли в Італії та кіпрського офшора. Проблема, що він про них не каже сам, як про можливий фактор тиску на першу посадову особу держави, і дізнаватися про подібні речі ми будемо з російських та іноземних джерел, помножені на незрівнянний стиль наших “просєіватєлєй інфи”.

Читати далі

Политические наперстки

Следующая промежуточная цель – конституционное большинство в парламенте (и я уже не удивлюсь, если у них это получится – против напёрсточников очень сложно играть законными методами, а вот их ничего не останавливает). А дальше наступит время главной цели. Совершенно по закону – менять конституцию, разворачивать движение Страны, проводить национализации или приватизации – да что угодно. Так что даже и не думайте, что информационная интервенция закончилась. Страну продолжают хакать.

Читати далі

У Зеленского не оказалось волшебной палочки

Смотрю, начали сообщать, что у Зеленского нет волшебной палочки, философского камня и копья Гунгнир, мол, не ждите совы с индексацией пенсии и коммуналкой. А святой Грааль на Банковую заносить нельзя, пока особый отдел 1488-ой бригады черных казаков имени Алистера Кроули не окурит негативные энергии в гнезде барыг. Чуть пасхой не подавился, как прочитал.

Читати далі

Никто не говорил, что будет легко

В 14 году нас не было больше. Нас было еще меньше. Что, 5 лет жизни жалко? Да, у нас есть определенные риски. Но у нас есть и куча преимуществ по сравнению с 14 годом. У нас не будет иллюзий. Не будет ожиданий. Не будет ошибок. Не будет разочарований. Ну, может, совсем немного. Мы знаем, кто есть мы, и чего от кого ждать. Мы гражданское общество, сформировавшееся во время войны. Нас меньше? “Мы окружены? Отлично! Можем наступать в любом направлении” ©

Читати далі

Це чий театр?

Зараз потрібно чітко визначити – хто насправді керує всім процесом? Починаючи від розкрутки, виборчої кампанії, закінчуючи нинішніми діями та заявами. Українці повинні знати і мають право знати: під чиїм контролем насправді знаходиться зараз інститут Президента України?

Читати далі