Ласкаво просимо до Венесуели!

Тарас Чорновіл

Ну що ж, маємо країну-картковий будиночок. Доки не вибудували інституції, стійку систему влади, незворотність реформ, усе трималося на особі Порошенка. Прийшов якийсь наперсточник, і 73% лягли йому до ніг. Рада й уряд мали показати йому його місце. Показали… Наввипередки побігли втілювати мрію новічка про дочасні вибори. Бо ж кожен думає, що й собі щось на цьому добавлять.

А тут і Гройсман схаменувся – вибори ж на носі, а на них краще йти з опозиції. Та й доки він буде готувати бюджет, інші посядуть місця в парламенті. І щойно Володимир Борисович теж заявив, що подає у відставку. А коли прем’єр іде у відставку, то це за Конституцією відставка всього уряду. Відставка, якої в принципі не могло бути! У нас будуть лише виконуючі обов’язки, які будуть виключно займатися виборами – усі ж туди кинуться.

А ще ми чекаємо на місію МВФ, а вони з виконуючими обов’язки переговори не ведуть. Розумієте, про що я? Про Бєню Коломойського. Він же чітко вам ще до виборів сказав: готуйтеся до дефолту, він вигідний, олігархам вигідний. А всім українцям пора звикатися до нової реальності. Ласкаво просимо до Венесуели!

Зупинити якогось дрібного шахрая доволі легко. А коли сильні та мудрі раптом погоджуються грати з ним в наперстки?..