Президент України призначив державні стипендії імені Левка Лук’яненка

Відповідно до Указу державні стипендії імені Левка Лук’яненка призначено на період незаконного затримання, утримання та протягом одного року після звільнення Володимиру Балуху, Миколі Семені, Олегу Сенцову, Роману Сущенку. Також призначені стипендії строком на один рік Ільмі Умерову та Ахтему Чийгозу.

Читати далі

День батька в Україні відзначатиметься щороку у третю неділю червня – Указ Президента

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про установлення свята – Дня батька. День батька установлено з метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім’ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей.

Читати далі

Президент надав громадянство України Юрію Грузінову, Михайлу Винницькому, Райвісу Вецкагансу (фото)

«На останньому засіданні комісії із надання громадянства, на підставі звернення Державної міграційної служби, були рекомендовані кілька осіб до прийняття до громадянства України. На підставі подання я прийняв рішення про прийняття кожного з вас до громадянства», – повідомив Глава держави під час зустрічі з документалістом, кінооператором Юрієм Грузіновим, викладачем Києво-Могилянської бізнес-школи Михайлом Винницьким, Головою Адміністрації морських портів України Райвісом Вецкагансом.

Читати далі

Звернення Президента України Петра Порошенка (фото, відео)

«Виходячи з офісу Президента, не можу піти із політики. Залишаюся в ній не заради якоїсь посади. Врешті-решт, найвищу й найпочеснішу з них я вже обіймав, і вище рухатися нема куди. Мій обов’язок – спираючись на підтримку громадськості, захистити вже здобуте у державному будівництві… Нікому не дозволити ані звернути з курсу на членство в Євросоюзі та НАТО, ані тишком-нишком спустити його на гальмах. Дякую вам, дорогі українці! Слава Україні!», – Петро Порошенко.

Читати далі

Виступ Президента України на церемонії вшанування пам’яті жертв політичних репресій (фото, відео)

«Українська незалежність і наша свобода оплачені занадто дорогою ціною. Ми повинні про це пам’ятати, вдивляючись і у минуле, і у день завтрашній. Вічна пам’ять усім жертвам репресій, похованим у Биківнянському лісі. Вічна пам’ять тим, хто похований у інших місцях розстрілів в Україні і за її межами. Вічна пам’ять», – підкреслив Президент України Петро Порошенко.

Читати далі

Участь Президента України у реквіємі до 75-их роковин геноциду кримськотатарського народу (фото, відео)

«Крим неодмінно має бути повернуто до України, а український суверенітет має бути відновлено на Кримському півострові. І у цьому я ні однієї хвилини не сумніваюся і не сумнівався. Це точно відбудеться», – підкреслив Петро Порошенко та подякував усім кримським татарам за мужність і єдність.

Читати далі

Участь Президента України у церемонії відкриття Дня Європи (фото, відео)

«Післязавтра приступить до обов’язків новий Президент України. Я твердо сподіваюсь, що він продовжить рух України до Європейського Союзу. Це не можна ігнорувати, тому що абсолютна більшість українців стоїть саме на цих позиціях. Це – вектор, який беззаперечно підтримується всім українським народом. Це – курс, який твердо накреслено, закріплено за моєю пропозицією в українській Конституції. Це – шлях, який максимально відповідає національним інтересам української держави», – зазначив Петро Порошенко на відкритті Дня Європи.

Читати далі