Соціалістична справедливість

Міністерка торгівлі Куби оголосила про обмеження вільного продажу курятини, рису, яєць, квасолі, ковбаси, мила, миючих засобів та зубної пасти. Вона вважає, що розподіляти ці товари по талонах це “справедливо і розумно”. Оце б зібрати усіх, хто нап’ялює на себе одежину з портретом маніяка-вбивці Че, молиться на червону ганчірку чи щонеділі виходить громити крамниці “буржуїв” із “жовтими жилетами” та й відправити на пару років у Венесуелу, Кубу чи Північну Корею. Нехай би порівняли любий соціалізм із ненависним капіталізмом.

Читати далі

Перебесится ли народ-подросток?

А вообще грош цена государству, цивилизационный курс которого любой проходящий мазурик может повернуть вспять с полпинка. Грош цена государству, если его будущее зависит от воли и целеустремлённости одного человека. Грош цена. Медный. Ломаный. В любой цивилизованной стране погоду делает гражданское общество. Роль личности в истории – туфта на постном масле.

Читати далі

Акція за люстрацію

Якщо метою було привернути увагу до спроби Андрія Богдана (адвоката вже обраного президента Зеленського і олігарха Коломойського водночас) відмінити закон про люстрацію, треба визнати, акція вдалася дивовижно. Ба більше. Можна говорити про створення алгоритму, за яким такі акції можна проводити далі.

Читати далі

Вова, сильный президент – это…

Сильный президент не боялся смотреть в глаза врагу и побеждать намного более сильного врага во многих боях. А ты ссышься даже закрыть рот твоему владельцу, который вместо тебя назначает тебе чиновников и министров. Хотя бы чтобы он публично тебя не унижал. Но пытаешься компенсировать свои унижения гавканьем на сильного президента и сильного главу ВР.

Читати далі

Котіться ви лісом, розпускатєлі Ради…

Я проти будь-яких форм парламентської республіки, особливо в поточних умовах. Водночас, зважаючи на спроби атакувати Верховну раду з боку гуснявих елементів, ботофабрики гусні та ботофабрики зеленського, стану на захист Верховної ради.

Читати далі

Генерація pohuy

У бєлих польт нова “фішечка” – позиція “оні всє одінаковиє”. Це така небезпечна чистоплюйська маса, для якої “нє всьо так однозначно”, “какая разніца, на каком язикє говоріть”, “какая разніца, какая церковь”, “нє за что воєвать” тощо. І яка у відповідні моменти освячує непотріб типу Януковіча і Зєлєнського, а потім робить вигляд, що не мала до цього відношення.

Читати далі

Большая война за энергорынок

В интересах стоящих за избранным президентом олигархов – оттянуть запуск в Украине свободного рынка электроэнергии. Сделать они это могут через кадровые назначения. Но результатом может стать серьезное обострение отношений с ЕС .

Читати далі

Чуда не будет

Мы не станем вторым Сингапуром. Мы не станем второй Южной Кореей. Мы не станем еще одним Тайванем. И дело тут не в барыгах, нариде или проклятом месте. Если бы те меры, которые предпринимали лидеры “тигров” в период их становления, эти же страны проделали сейчас – они остались бы все теми же банановыми республиками с местечковыми тиранами. Потому что коррупция коррупцией, но временной и технологический контекст предпринятых действий тоже очень важен. Возможно, даже важнее, чем все остальные факторы вместе взятые. Поясню подробнее.

Читати далі

Зламати систему, або Трохи про Скайнет

Ми просто готуємося стати “іншою Україною”, яка здивує світ пох*ізмом до власних основоположних речей. Ми просто готуємо себе до втрати звичної підтримки від світу, без створення альтернатив. Нам готують не боротьбу з корупцією, а шоу жертвопринесення. Яке з попкорном буде дивитися натовп, спраглий одночасно корупційної “крові” та “повирішувати”. Нам вже починають завантажувати опцію “опір марний” та “надлишкова армія”. Нас привчають до жарту про те, що “дефолт ще нікому не зашкодив”. Ми все ще думаємо, що сидимо біля екрану телевізора, і ризик кіношний, не наш, і на екрані.

Читати далі

Андрій Парубій підписав Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (фото, відео)

Голова Українського Парламенту попередив тих, хто думають, що політична кон’юнктура змінилася, і погрожують судами: «Як тільки Ви задумаєте ревізію чи то закону про державну мову, чи декомунізацію, чи питання церкви – ви уповні відчуєте всю могутню волю і гнів українського народу! І я це говорю Вам не як Голова Верховної Ради, а як громадянин України Парубій Андрій».

Читати далі

На каждое действие есть противодействие

SAFE 27 Full Cabin – это те две лодки, которые нам передали неделю назад для морского спецназа. Нет, они не только для рыбалки используются. И нет, не только для туризма. Если в двух словах, то в стране где это придумали, подразделение называется МSST – специальные части Береговой охраны США. Иллюстрация того, кто сейчас передовой форпост демократии, и кто нам ставит руки. Мелочь, а приятно.

Читати далі

Робочий візит Президента України до Брюсселя. День другий (фото, відео)

«Ми розбудували державу. Ми створили автокефальну церкву, незалежну від Росії, за допомогою Вселенського Патріарха. Ми захистили нашу мову, розбудували армію та силові структури. Ми побудували фундамент для економіки. Ми маємо візію майбутнього. Останні 10 років – це історія успіху. І я зроблю все можливе, щоб наступні 10 років також були історією успіху», – наголосив Президент України під час Конференції високого рівня з нагоди 10-ї річниці заснування ініціативи «Східне партнерство».

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 13.05.2019

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Полуправда, немного правды и много всего, кроме правды».

Читати далі