Немного философии в холодной воде…

Каждый, кто радуется искам Портнова и Шуфрича, поднимающим голову регионалам, “дефолтам” Коломойского и кипишу Михо, думает, что он бессмертный. Или на концерте 95-го квартала – опустится занавес, и все разойдутся по уютным квартирам. Но занавес не опустится потому, что мы все стали участниками этой пьесы, начинавшейся как водевиль, но всё больше напоминающей триллер.

Читати далі

А где же национальная безопасность и оборона?

Казалось бы, новость-бомба: СНБО уходит от своих прямых функций, и это при том, что война-то никуда не уходит. А знаете, о чем пишут “украинские” “СМИ” в контексте СНБО? Правильно. Про серверы. И я уже не удивляюсь. Тиражирование ненависти к Порошенко было главным и единственным содержанием предвыборной кампании Зеленского. Тиражирование ненависти к Порошенко станет главным и единственным содержанием работы Зеленского на посту президента. Это у него получается лучше всего. Собственно, это единственное, что у него получается.

Читати далі

Итак, что мы имеем?

Оборонную промышленность, скорее всего, будут убивать. Это, в свою очередь, скажется на металлургии и машиностроении – системообразующих отраслях украинской экономики. Без них Украина очень быстро скатится на уровень Грузии или Молдовы, только размер страны будет побольше. (Впрочем, решить проблему размеров с удовольствием помогут соседи по карте как с Востока, так и с Запада). Что делают условные 73%? Нет, они не беспокоятся. Они по-прежнему клянут на все лады кровавых барыг, готовятся встречать Саакашвили и роняют слезы умиления на фоточки новоизбранного с шаурмой.

Читати далі

Біла діра

В дупу безнадію. Ми вже це проходили. Нас запевняли, що нам гаплик, а ми не повірили і вирішили спробувати заперечити. І у нас вийшло. Зараз настав час згадати, що треба відчувати. І відразу стане зрозумілим, що робити. Правда, цього разу буде важче. Нам кажуть, що попереду “біле”, а не чорна діра. Це правда. Її зворотна сторона називається “білою дірою” – це місце, звідки вже не вирватися навіть світлу. Спробувати ще раз відвернути – наша справа. Решта будуть невдячними глядачами. Але все це вже було. І тому не страшно.

Читати далі

Про дефолт, держборг і МВФ

МВФ дає гроші взамін на реформи, які приведуть до можливості виздоровлення економіки та повернення боргів. Це сигнал для інвесторів і кредиторів. І не треба розказувати комуністичну дурню на новий лад про те, що МВФ ще нікому не допоміг. МВФ підняв всю постсовкову центральну Європу. Як тільки МВФ заявить, що реформ немає, то всі інші держави та інституції нам грошей не дадуть. Дасть тільки одна держава в обмін на рабство. Це вже було при Янеку. Хочеться повторити і піти в расіюшку? Але на цей раз ще й відчувши справжній треш і харчування зі смітників, яке ви описували і яке тепер стане реальністю?

Читати далі

Це треба пережити

Ми бачимо, що відбувається у скляному будинку. Ми знаємо тих бандитів, що зайшли в хату. Ми з жахом спостерігаємо, як наївні мешканці радіють візитерам, накривають столи, чекають на щедрі подарунки та веселу забаву. А нам видно, як в коридорах більшає людей зі зброєю, як вони нишпорять по приміщеннях, нагло забираючи знайдені гроші та цінні речі. Ми всі в роздумах, що робити далі. Розбити скло, підпалити, підірвати, перечекати, домовлятися про викуп? Бо там, всередині, і наше майно, і наші родини. Власне, фізично ми теж там.

Читати далі

Зеленський – тільки ширма

Кожен день команда зе буде видавати на гора новий вкид шокуючих своєю абсурдністю новин, заяв, рішень тільки для того, щоб глядачі цього лицедійства залишались прикутими до шоу і не бачили, що робиться навколо них, і як шахраї облапошують їх кишені та сумочки. Прийде момент, і коміка заберуть зі сцени, а народ “прокинеться” в новій реальності.

Читати далі

О хотелках и возможном меню доброго дедушки Бени на ближайшее будущее

Вынесло прибоем мне очень интересную статью в Talk Finance о нынешних украинских реалиях. Достаточно подробный разбор полетов с анализом возможных будущих сценариев. Интересна она тем, что о президенте Зеленском и о его влиянии на процессы говорится мало и вскользь, буквально три абзаца в начале длинной статьи, для формального ознакомления. А главный упор сделан на Коломойского.

Читати далі

Полку казкарів прибуло!

Міхо воспрянув паспортом та видав «геніальний» спіч. Про поїздки на фронт і туалети. Він навіть апелює до військових, мовляв, ви же краще знаєте, як близько декілька десятків разів їздив на фронт Порошенко, і як ого-го далеченько один раз поїхав новообраний. Ну знаєте, це як в дитинстві. Коли сам дуб дубом в темі, але, щоби виглядати фахівцем, смикаєш когось за сорочку «Ну скажи ж! Так було?! Да? Ну так жиж?».

Читати далі

Нова редакція «Українського правопису». Повний текст

22 травня 2019 р. Кабінет Міністрів України схвалив нову редакцію «Українського правопису» — зводу правил, що встановлює способи передавання української літературної мови на письмі. Документ підготовлено Українською національною комісією з питань правопису, яка працювала впродовж 2015–2018 рр. Ураховано окремі зауваги та пропозиції, висловлені під час громадського обговорення проєкту (серпень—вересень 2018 р.).

Читати далі