Президент України за результатами робочого візиту до Франції зустрівся з представниками ЗМІ

Президент повідомив про домовленість щодо проведення у Вашингтоні 16 листопада цього року Комісії Стратегічного партнерства Україна-США на рівні Міністрів закордонних справ. Глава держави нагадав, що Комісія була започаткована майже десять років тому. «Сьогодні ми домовилися відновити її роботу як символ того, що партнерство між Україною та Сполученими Штатами Америки носить стратегічний характер», – сказав Президент України.

Читати далі

Президенти України і Франції та Канцлер Німеччини засудили фейкові вибори на окупованому Донбасі

«На моє глибоке переконання тільки миротворці здатні забезпечити безпековий компонент Мінських угод, припинити обстріли і забезпечити, і примусити, якщо хочете, Росію виконувати взяті на себе зобов’язання. Бо марно домовлятися з країною, яка не виконує навіть зафіксовані на папері зобов’язання, під якими стоїть підпис президента або уповноваженого Росією представника, посла. Це точно не прийнятно», – сказав Петро Порошенко.

Читати далі

Забута війна

Україна на державному рівні забула, що Перша Світова – це і про нас також. Не було бордів, роликів, документальних фільмів. Маститі лектори не їздили військом із лекціями про те, як Перша Світова вплинула на подальший перебіг НАШОЇ історії. Гортайте інколи календар на рік вперед. Там може бути чимало цікавого. Європа розуміє, навіщо потрібна політика пам’яті. Не завжди робить правильні висновки, але розуміє. А ми?

Читати далі

Если в вашей семье происходит насилие – не молчите

Я написала это для того, что бы вы все знали – бороться можно. Даже в наших сложных переходных условиях найдутся люди и возможности вам помочь. Если в вашей семье происходит насилие – не молчите. И не надейтесь, что насильник вас пожалеет или станет нормальным. Не станет. Проверено. Давайте отпор.

Читати далі

Не морочь ключи архангелу, Вова…

Приближаясь всё ближе и ближе к огненному дну миров, летящий с тоской в сердце думал, как обидно будет провести остаток вечности в котле, истыканным острыми трезубцами. Трезубцы его особенно огорчили.

Читати далі

Президент України взяв участь у церемонії, присвяченій 100-й річниці завершення Першої світової війни (фото)

Участь у церемонії взяли Президент Франції Еммануель Макрон з дружиною, Президент США Дональд Трамп з дружиною, Канцлер Німеччини Ангела Меркель, інші лідери країн Великої сімки та понад 70 Глав держав та урядів країн світу, лідери міжнародних організацій.

Читати далі

В кращих традиціях СРСР в ОРДЛО відбуваються так звані вибори (фото)

Самим популярним кандидатом є Чак Норріс, за якого масово віддають голоси нечисельні “виборці”. Навіть мобільний зв’язок і сайт так званого “центрвиборчкому” терористів не витримали такого відвертого фейку та категорично відмовилися працювати.

Читати далі

«Поняття «сірої зони» на Донбасі немає, це запровадили ЗМІ» – інтерв’ю Сергія Наєва BBC News Україна (відео)

Про ситуацію на фронті, бойові і небойові втрати української армії та її супротивника на Донбасі, а також про небезпеку широкомасштабного наступу на сході України Сергій Наєв розповів у інтерв’ю BBC News Україна.

Читати далі

Спільний проект Військового телебачення України та 24 каналу Рекрут.ua: десант. Прем’єра (1-а серія)

Прем’єра другого сезону військового реаліті РЕКРУТ.UA: ДЕСАНТ. Це перша з 10 серій про те, як військовий журналіст Олексій Чубашев намагається стати десантом.

Читати далі

Не сумнівайся – бунчуки здіймуться

Не сумнівайся, друже. Бунчуки здіймуться над колонами української техніки. Ми підемо та повернемо свої території. Синьо-жовтий знову майорітиме над українськими Донецьком, Джанкоєм, Луганськом, Керчю, Сніжним та Сімферополем. Все це буде. Звісно, якщо владу на виборах не захоплять посіпаки Москви.

Читати далі

«Автоевросила» и евробляхеры

Если закон подписывает Президент, евробляхеры, как “большая семья”, теряют цель борьбы. Все, нет объединяющей идеи. А еще они начали терять деньги. Сразу, как только на табло показались результаты голосования. Реальные деньги. За лоббирование, за отмазки, за давление на копов и органы власти. Все. Баста, карапузики.

Читати далі

Как прикольно рушатся «твердыни»…

А вы заметили в этом году ну хоть что-то на тему «Великого Октября»? И меня безумно радует, что и СССР, грёбаное кладбище народов, и все эти названия, и жуткие говно-памятники Молоху, перемоловшему миллионы жизней, упали. Сгнили. Ушли в учебники не славными вехами истории, а страшными шрамами в назидание нам, таким падким до халявных ништячков задаром. Чтобы помнили, «взять всё да и поделить» – это всегда вырванные десятилетия, террор и всплывшее наверх дерьмо.

Читати далі

Ідентичність: НАТО-ЄС

Мы стали сильнее, обрели вес и стали расталкивать расслабившихся за четверть века соседей, чтобы занять положенное место на мировой арене. К хорошему привыкают быстро. Забывают плохое тоже. Но лично я, когда слышу словосочетание «украинская дипломатия», всегда вспоминаю не только нынешние успехи, но и смеющуюся рядом с Путиным Юлию Тимошенко во время грузинской войны.

Читати далі

Сірожа з аварійкою

Останнім часом мені все більше здається, що «борець проти злочинної влади» – це вирок. Втягування в цю спільноту призводить до невідворотних перемін у свідомості та руйнує особистість. Людина, що бореться зі злочинною владою, свято і люто переконана – неправою вона бути просто не може. Яскравий приклад цього щойно надав нардеп Сергій Лещенко. Взагалі, с паном Лещенко біда якась. Його вчинки просто позбавлені якоїсь видимої логіки.

Читати далі

Российские банки – заложники Украины

Недавно в этих ваших интернетах наткнулась на ослепительное: оказывается, кремлевский санкционный список писался… в Украине. Людьми, которые лоббируют интересы российских банков. Этот тезис разносили некоторые недорогенькі, а вместе с ними и любители поныть, что все плохо. Почему? Потому что гладиолус. Сраженная этим необычным тезисом наповал, я немного оговталась от контузии и пошла смотреть, откуда ноги растут.

Читати далі

Український паспорт – один з найвигідніших на пострадянському просторі

Я впевнений, що саме розвиток українців, які пізнають світ, стане запорукою того, що Україна не змінить курс в майбутньому і буде розвиватися, викидуючи на смітник історії популістів і совків.

Читати далі