Право переможця на насилля

Чого прихильники нєвмєняємой, полковніка, клоуна, співця та прочая патріота в разі перемоги свого чуда природи погрожують добрим порохоботам репресіями та розстрілами так, ніби це не двостороння дорога? Шквартесь далі, недоумки.

Читати далі

Марина Порошенко відвідала ювілейну ХХ фотовиставку газети «День» (фото, відео)

На ювілейний Міжнародний фотоконкурс газети «День» надійшло понад 3000 робіт від 185 учасників з усіх областей України. Цього року в Українському домі представлено 280 фоторобіт у традиційних рубриках – «Політика», «Український світ», «Фото з історією» і «Світ очима дітей».

Читати далі

Обіцянки перед ким виконувати кандидатнику: перед виборцем чи перед спонсором?

В 2014 році вони йшли на вибори з гаслами про реформи, про перемогу у війні, про відміну депутатської недоторканості. Мало того, що ніхто з них в цьому плані нічого не зробив, так вони ще й намагаються відсторонитися від будь-якої відповідальності в подальшому.

Читати далі

Із Росії в рясі

Чи працюють російські політтехнологи на штаб ВО «Батьківщина»? Тривалий час я був переконаний, що це неможливо.

Читати далі

Дві доби як Один день з Президентом

Шановні парафіяне! Вашими молитвами та Божим промислом мене, протоієрея Олександра Дедюхіна, обрали (призначили? винесли вирок?) на “Один день с Президентом” у якості блогера. Першим цьому вибору здивувався Юрий Бирюков, бо він сам це призначення зробив, а хто здивувався другим – я чи Президент, коли цей вирок затверджував, невідомо.

Читати далі

Мобільний мінометний комплекс “Барс-8ММК” успішно пройшов етап визначально-відомчих випробувань (фото, відео)

“Барс-8ММК” – унікальна розробка, яка оснащена 120-мм мінометом та призначена для підтримки вогнем наземних підрозділів в умовах сучасної маневрової війни. “Барс-8ММК” дозволяє за мінімальний термін вийти на рубіж, відкрити точний вогонь та оперативно покинути позицію, уникнувши ворожого вогню.

Читати далі

Тривають військові навчання з бойовими стрільбами на полігоні ЗСУ «Ягорлик» (фото, відео)

За словами Секретаря РНБО України, метою цих комплексних навчань та випробувань було відпрацювання системи багатоешелованої протиповітряної оборони країни, «визначення шляхів модернізації зенітно-ракетних комплексів, що стоять на озброєнні ЗСУ, та завдань на розробку нових засобів протиповітряної оборони».

Читати далі

Ця війна не про території. Вона за самоідентифікацію

Самоідентифікація неможлива без героїзації, меморіалізації. Топоніми, меморіальні дошки, пам’ятники, почесні найменування, меморіальні парки, комплекси, музеї (там пацієнт скоріше мертвий, аніж живий) тощо. І тут не слід винаходити велосипед – взірці є. Про що цей “потік літер”? Про місце в історії. В неї можна вляпатися, а можна увійти. Увійде той, хто лишить по собі Національний Пантеон і меморіальні кладовища.

Читати далі

Чего же так сильно испугались московиты?

В российском МИД учения НАТО в Норвегии назвали “демонстрацией боевого потенциала”, которая “имеет четкую антироссийскую направленность”. Ну действительно, кто же спорит? Снова эта чёткая направленность. Ни дня без неё. А вот постоянные учения Московии возле границ Украины свидетельствуют исключительно о любви и взаимных узах добрососедства. И оккупация Крыма и части Донбасса – так это вообще сплошной фройндшафт до гроба.

Читати далі

Вся её карьера – вранье, воровство, предательство и ложь, ложь, ложь…

Не успел утихнуть скандал с Притулой, как Тимошенко снова поюзала воина, не имеющего ни малейшего отношения к БЮТ. А теперь начнется самое интересное. Скандал с Притулой она потушила Настей Приходько. Для тушения этого скандала ей снова понадобится раскрученный воин или волонтер. За ценой, думаю, не постоит. Посмотрим, кто продаст память друзей в этот раз.

Читати далі

Мы не одни на этой войне. Мы на передке, но мы не одни

Итак, в Украине с визитом находится Ангела Меркель, воплощенная немецкая политика и образец европейского лидера современного мира, как назвал ее Петр Порошенко. А также настоящий друг Украины.

Читати далі