Міжнародні резерви України зросли до 18,1 млрд дол США

Завдяки отриманню коштів, які надійшли від нещодавнього розміщення Урядом єврооблігацій, станом на 5 листопада міжнародні резерви України зросли до 18 069 млн дол. США, що відповідає 3,0 місяця майбутнього імпорту.

Читати далі

Клієнти банків зможуть дистанційно відкривати банківські рахунки завдяки Системі BankID НБУ

Цей механізм передбачає, що вперше ідентифікація фізичної особи має проводитися за її присутності одним з банків-учасників системи, і вже після цього ця фізична особа зможе замовляти сервіси та послуги на сайті будь-якої компанії або банку, підключених до Системи BankID НБУ. Її ідентифікація проводитиметься дистанційно на рівні банків, в яких вона обслуговується (bank-to-bank).

Читати далі

Об искусстве заголовка наших “недорогеньких”

Открываю рейтинг и нахожу там Киев на… сотом месте. Да, впереди масса индийских, мексиканских и китайских городов. Но там же и Неаполь (33 место), Баку (49-е), Тбилиси (58-е), Турин (72-е), Бухарест (73-е), Краков (81-е) и т.д. Кстати, в сотню почему-то не вошёл ни один российский город из настолько-загрязнённых-что-дальше-некуда – как-то Омск, Челябинск, Новокузнецк etc.

Читати далі

Якість підготовки фахівців Повітряних Сил поліпшують, використовуючи технології віртуальної реальності

Лише з 2014 року в 38-му об’єднаному навчальному центрі Повітряних Сил Збройних Сил України підготовлено 8000 контрактників та майже 5000 строковиків.

Читати далі

В Одесі у Військовій академії створено сучасну лабораторію з приготування їжі (фото)

Необхідність у створенні та обладнанні такої лабораторії виникла у зв’язку з масовим переходом військ на нову систему харчування за каталогом продуктів. Поряд з кухонним приміщенням обладнано зал для прийому їжі, де приготовлені страви будуть дегустувати викладачі та курсанти інших спеціалізацій.

Читати далі

Підрозділом радіоелектронної боротьби подавлено застосування БПЛА поблизу одного з арсеналів ЗСУ

Посилено чергову зміни охорони арсеналу, мобільні патрулі ретельно обстежили прилеглі до військової частини території. Закликаємо громадян негайно повідомляти правоохоронним органам про підозрілих осіб поблизу військових об’єктів.

Читати далі

JMTG-U: Підрозділ морської піхоти під керівництвом іноземних інструкторів проходить навчання (відео)

Протягом 2 місяців для військовослужбовців Миколаївського окремого батальйону морської піхоти триватиме курс жорсткої інтенсивної підготовки в рамках роботи «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи — Україна» (JMTG-U).

Читати далі

The Washington Times «Украинские медиа-войны»

Американская Вашингтон Таймс пишет про продажных сучек в Украине. Ой, это не Влада Барыг. Это, по мнению западных журналистов, продажные журнашлюхи типа расследователя Дубинского. Его фамилия фигурирует в статье в качестве примера того, как олигархи, владея кодлой подобных проституток, способны организовывать даже собственные “антикоррупционные расследования”.

Читати далі

Ростислав Павленко про Угоду між Україною та Вселенським Патріархатом (відео, брифінг)

«Ніч темна перед світанком. Тому ми зараз будемо свідками дуже великої кількості якихось спроб знайти сенсацію, її придумати чи сконструювати. Головною сенсацією є те, наскільки швидким є процес будівництва незалежної української православної церкви. Зараз ми фактично за півкроку до завершення. Дуже хотілося б, що цей процес пройшов мирно, красиво, і ми всі разом могли радіти результату», – підсумував Радник Президента.

Читати далі

Слом устоев

Есть только один выход: говорить с теми, кто рядом с нами. Если человек не хочет идти на выборы – объяснить, что это делает ситуацию только хуже, ведь именно этого добиваются многие наши деятели – исключить из процесса сколько-нибудь мыслящую часть населения. Потому что манипулировать половиной населения проще, чем манипулировать всеми. Потому что купить 5% активных избирателей проще, чем 5% населения.

Читати далі

Піар, що вбиває співчуття

Допоки з кожної трагедії у нас будуть робити піар, 300 людей на Київ буде типовою реакцією суспільства. Про інше не мрійте. А родичам, близьким і друзям Катерини Гандзюк – моє щире співчуття. Я чудово розумію, що з пані Катериною ми навряд чи порозумілися б в питаннях світоглядних, але те, що з нею сталося, жахливо, і так бути не мусить. Ні з ким не мусить. І ніколи.

Читати далі

«Вся политика – местная»

Это модное звонкое слово “децентрализация” означает, что каждый может напрямую оказывать самое непосредственное прямое воздействие на власть, было бы желание. Кроме того, децентрализация стала неотъемлемой частью наших международных обязательств, остановила непрекращающиеся попытки провести федерализацию страны, которые сотрясали Украину в 2014 году.

Читати далі

Молчание индеек

Некоторые депутаты Верховной Рады пытались использовать вопрос предоставления Украине американского оружия, чтобы получить поддержку своей фракции от США. Друзья, мы не можем мимо себя пропускать такие события. Мы не можем уподобляться диким индейкам и спокойно пастись на лугу, когда они глумятся над страной. Необходимо помнить, что этот торг состоялся в стане наших союзников. Вы представляете, чем эти оппозиционеры торгуют за закрытыми дверьми неприятеля?

Читати далі