Сірожа з аварійкою

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Останнім часом мені все більше здається, що «борець проти злочинної влади» – це вирок. Втягування у цю спільноту призводить до невідворотних перемін у свідомості та руйнує особистість так само, як тривалий алкоголізм або наркоманія. Людина, що бореться з ЗВ (злочинною владою), свято і люто переконана – неправою вона бути просто не може. Яскравий приклад цього щойно надав нардеп Сергій Лещенко.

Взагалі с паном Лещенко біда якась. Його вчинки просто позбавлені якоїсь видимої логіки. Ну от скажіть, на фіга вчорашньому журналістові, ставши нардепом, купувати собі житло на 200 квадратів, палячись скрізь де тільки можна? Якщо маєш гроші, та поклади ти їх на депозит, дочекайся закінчення нардепського терміну… Тоді купуй як Ігор Луценко квартири, коли ще не був нардепом.

Наразі те саме. Ні, навіщо так нахабно брехати?

Що сталося? Нардеп Сергій Лещенко потрапив у ДТП. Ну, буває. Неприємно, звісно (сам знаю), але що поробиш? Але…

Нардеп Лещенко зразу ж починає нахабно брехати. Він пише, що в його авто врізалася вантажівка, що його авто стояло край дороги на аварійці, і що його провини у події нема. Ніби все гаразд – таке трапляється. Але!..

Невдовзі в мережі з’являється відео з чийогось реєстратора, де видно, що машина Лещенка край дороги НЕ стояла. Вона рухалася дорогою. Небезпечно перешикувалася з середньої смуги у крайню і почала пригальмовувати. Як наслідок, вантажівка, що їхала по крайній смузі, не встигла загальмувати та об’їхати машину нардепа. І врізалася.

Ну видно це. Ну всім, хто очі має, видно. Ну чого вже відпиратися?

Але ні. Нардеп Лещенко продовжує грати у гру «Китайський олень». Знаєте, колись у Китаї в одного імператора був перший міністр, який вивів оленя перед іншими міністрами і почав розводитися – який ото гарний кінь. Частина міністрів погодилася – таки справді кінь. Інша частина збурилася – який кінь, мовляв, то ж олень! Результат. Міністри, які погодилися, що олень то кінь, залишилися живі, а з тих, хто насмілився назвати оленя оленем, невдовзі чисто по-китайськи (тобто дуже довго та болісно) стратили. Чому? Бо першому міністру були потрібні не об’єктивні прибічники, а цілковито вірні прибічники.

Те саме зробив і нардеп Лещенко. Він сам виклав відео на своїй сторінці і радісно заявив «От бачте?! Я стояв! Я з аварійкою був! Ви бачите? Ах ви не бачите? Та ви порохоботи – за рошенки продалися!»

Логіка нардепа Лещенка така сама, як у китайського першого міністра. Його фан-клуб радісно побачить на відео все те, що бачить сам нардеп Лещенко. А всіх, хто не побачить, він об’явить посіпаками ЗВ, і хай їм грець. Треба буде, він під суд ще натовп прибічників притягне з криками «Сірожа з аварійкою!»

Є тільки дві деталі у всьому цьому гармидерові. По-перше, вже відома причина, чому Лещенко не побачив, що на смузі, на яку він вирулював, на небезпечній близькості їде вантажівка. В ту саму мить його помічниця Марина Бадріна вела пряму трансляцію в Інстаграм. Саме через це вона не була пристебнута паском безпеки.

По-друге. В результаті Сірожиних автоманеврів ДВІ людини потрапили до лікарні – власне його помічниця і водій вантажівки. Вантажівка, судячи з кадрів в інтернеті, перекинулася, а отже потребує чималого ремонту.

Виникають питання, поставлені мною раніше. Навіщо так примітивно брехати? На кого розрахована така брехня? На спільноту? Так вона вже не повірить словам нардепа. На власний фан-клуб? Хіба що. Але чи не завелика ціна брехні – два людських здоров’я?

І ще. А як нардеп Лещенко планував вирішити проблему з водієм вантажівки? Дати йому грошей? Налякати корочкою нардепа? Вже очевидно, він хотів на водія вантажівки звалити всю провину за ДТП, це видно з поводження нардепа Лещенко зразу після події.

Простіше кажучи, нардеп Лещенко повівся так само, як герої його ж власних дописів та розкриттів – корупціонери та ЗВ. І якщо тут він бреше мов шовком шиє, доречне питання – де він брехав ще? У своїх дописах?.. Своїх розкриттях?..

Гадаю, очевидно, відучора для багатьох учасників суспільного руху Сірожа на аварійці. Не наближуватимуться.

 

Фото © Національна поліція Києва

Автор