Заходи в Україні до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років

Українці та світове співтовариство 24 листопада 2018 року відзначають 85-ті роковини Голодомору. Український інститут національної пам’яті публікує анонс заходів, приурочених пам’ятній даті.

Читати далі

СБУ посилює захист інформаційно-телекомунікаційних систем органів місцевого самоврядування

Служба безпеки України для розбудови ефективної системи кібербезпеки держави підписала Меморандум з Дніпровською міською радою. Це перший крок у забезпеченні кібербезпеки органів місцевого самоврядування.

Читати далі

Не верьте написанному на заборе

Листаешь очередной и, главное, самый правдивый рейтинг, а там, значит, указано, что в процессе исследований неиссякаемого опросили аж 10 тыщ людей! И получается, что все эти счастливчики видели йети с блокнотиком! А я нет? Значит, рейтинговоды таки существуют?! Тогда почему мы их не встречаем?

Читати далі

Результати роботи органів прокуратури 06.11 – 13.11.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

За минулий тиждень сторона публічного обвинувачення відстояла в судах рішення, які стосувалися земель загальною площею близько 295 га на суму понад 14,5 млн грн, повернуто законним господарям іншого майна та активів на суму майже 184 млн грн, зафіксовано 7 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди. Розмір хабарів коливався від 2 тис грн до 2 тис дол США.

Читати далі

НБУ узгодив умови та порядок діяльності в Україні китайської міжнародної платіжної системи UnionPay International

Найбільша у світі за кількістю емітованих платіжних карт міжнародна платіжна система UnionPay International виходить на український ринок. На першому етапі платіжна система UnionPay International надаватиме в Україні послуги еквайрингу, видачі готівки та оплати товарів і послуг за платіжними картками UnionPay. Надалі передбачається і здійснення емісії платіжних карток UnionPay банками України.

Читати далі

Телеканал «NewsOne» позапланово перевірять за розміщення в ефірі карти з територією України без півострова Крим

7 листопада 2018 року телеканал «NewsOne» під час прямої трансляції передачі «Ранок з NewsOne» о 09:53 розмістив карту Європи «Крупнейший торговый партнер-покупатель», на якій по кольору позначення країн територію тимчасово окупованої АР Крим було відокремлено від материкової частини України, і водночас приєднано до кордонів РФ. Ведучий телеканалу назвав її графікою, що відображає позиції Європи щодо торгівлі, однак посилань на її джерело не було надано.

Читати далі

Попробуем представить…

Самолет потерпел катастрофу в тайге. Большинство пассажиров выжили, но вокруг на тысячи километров лес, полчища комаров, стаи диких животных и ни души. У выживших после катастрофы паника, страх, ощущение неотвратимо приближающейся смерти от холода, голода и болезней. К счастью, находится группа людей, которые смогли организовать костер, настругать копья из веток и соорудить из подручных материалов землянки. Паника отступила и племя стало ждать спасения…

Читати далі

Продолжаем путешествовать по предвыборной кроличьей норе

Комитет избирателей Украины, который уже второй день сопровождает меня в путешествии, снова любезно поделился интересной информацией о эмммм…. внезапных тратах представителей нашего кандидатника на рекламу. На этот раз отличился Олег Ляшко, которого хлебом не корми, дай только отличиться любым максимально экстравагантным способом.

Читати далі

Нафта? Ти там падаєш? Падай

Витратити приблизно 200 мільйонів на рекламу, почати просувати у свідомість людей цифри соціології та підвивати на тему: “Ми маємо перемогти, але ж ви знаєте, що таке адмінресурс, вони ж собі намалюють”, відкладати гроші на “всенародні протести” після “вкрадених виборів”… І от тут найцікавіше – як багато буде відкладено, та як швидко закінчиться заначка…

Читати далі

«Нет бога, кроме Путина, и Гундяй – пророк его!»

Русское православие – это не православие, более того, это не религия вообще. Это одно из идеологических направлений русского мира, декорированное под Церковь. Им плевать на каноны. Каноны – инструмент, который пригоден для них только тогда, когда выгоден. А если не выгоден, то можно и соврать. Ложь для русскомирца – не грех. Грех – говорить неугодное их богу. Вождю. И в этом вся суть проблемы.

Читати далі

Новини дня. 13 листопада 2018 року

Результати Синоду, я так гадаю, були надруковані в Москві чи принаймні під їх диктовку: Томос – зло, Варфоломій – не мав права, відносини з Константинополем – рвуть, і взагалі вважають, що Вселенський патріархат став на шлях розколу. Шукати здоровий глузд тут не треба, є просто виконання наказу, як у армії чи то у КГБ-ФСБ, непринципово.

Читати далі

Робоча поїздка Марини Порошенко до Львівської області (фото)

У ході візиту до Львівської області Марина Порошенко відвідала Міжнародний фестиваль оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької, який у 2018 році проходить за грантової підтримки Українського культурного фонду, та виставку «Замок Свірж: Генеза», яка також отримала грантову підтримку Українського культурного фонду.

Читати далі

Первый звонок

За Германией прочно закрепился статус мальчика для битья. С завидным единодушием весь мир требует от немцев перманентного раскаяния. «Хороший немец – это кающийся немец». Конечно же, претензии к Германии не безосновательны. Две мировые войны чему-то учат. Но иногда кажется, что учат недостаточно.

Читати далі

Какое послевкусие у яда?

Сегодня лидер по количеству своих бигбордов на один квадратный метр Украины отнерестилась «бокалом с анжуйским». Так вкусно, аж душа поёт. Аромат «международного давления на Россию» дивным образом смешался с нотками «экономических санкций в отношении агрессора». Ну как не осушить до дна полный кубок этого бесподобного напитка. Вместе со смертельным ядом!

Читати далі