Історична відповідальність за Голодомор лежить на Російській Федерації як правонаступниці СРСР – Президент

«Зі страху й ненависті виріс задум злочину. Спочатку неправедним судом судили і знищили тих, хто дав можливість народу пізнати самого себе, хто об’єднував його навколо цінностей і смислів. А потім взагалі спланували вбити всіх, хто здатний до опору. Вбити лише за те, що вони українці… За те, що вже самим фактом усвідомлення себе окремими народом ставлять під загрозу існування імперії», – зазначив Глава держави.

Читати далі

Виступ Президента України на Міжнародному форумі «Україна пам’ятає – світ визнає!» до 85-х роковин Голодомору

«Сьогодні з нами представники понад 50 країн! Це свідчення того, наскільки глибоко Ви поділяєте наш біль, і як щиро Ви вболіваєте за нашу долю. У цей історичний період це має особливе значення для нас і знаходить найтепліші відгуки у серцях всіх українців. Бо сьогодні ми схиляємо голови перед невинними душами, які знайшли свій передчасний спочинок внаслідок одного з найстрашніших злочинів проти людяності», – Петро Порошенко.

Читати далі

Президент України проводить зустріч з Президентом Латвійської Республіки (фото, відео) (оновлюється)

Президент України та Президент Латвійської Республіки проведуть зустріч у форматі «віч-на-віч». По завершенні відбудуться українсько-латвійські переговори під головуванням двох Президентів. За підсумками переговорів відбудеться зустріч Президента України та Президента Латвійської Республіки з представниками засобів масової інформації.

Читати далі

Президент разом з дружиною вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-33 років в Україні (фото)

24 листопада о 15:20 Президент України Петро Порошенко візьме участь у заходах у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів (Національний музей “Меморіал жертв Голодомору”, вул. Лаврська, 3). О 16 годині пройде загальнонаціональна акція «Запали свічку».

Читати далі

Мін’юст скасував незаконну перереєстрацію Свято-Успенської Почаївської Лаври

Реєстратор здійснив державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври (Успенського собору, Троїцького собору, монастирських келій, архієрейського будинку, дзвіниці, надбрамного корпусу) з порушеннями вимог чинного законодавства. Рішення про державну реєстрацію скасоване, а державному реєстратору, який його здійснив, блоковано доступ до держреєстру речових прав на нерухоме майно.

Читати далі

Повідомлення іноземних дипломатів про Голодомор – відтепер онлайн (документи)

До 85-их роковин вшанування пам’яті загиблих під час Голодомору 1932—1933 років в Україні Центр досліджень визвольного руху спільно з Галузевим державним архівом СБУ опублікували колекцію документів «Іноземні дипломати про Голодомор 1932-1933 в документах ОГПУ».

Читати далі

А де ж ви, моралісти, були раніше?!

А зараз вам дуже образливо, що 58-річну бабусю посміли, о, Господі, образити. То вас не ображає її брехня, не ображають мільярди вкладені в рекламу цієї особи з доходами в піввареника. Вас акцент на правдивому віці та правдивому статусі ображає? Може, тому, що це заважає вам брехати про новий курс бабусі-схемщиці?

Читати далі

Виборець, іди в «опу»

Розкол фракції «Опозиційний блок» у парламенті породив купу різноманітних версій. Подейкують вже про бунт Ахметова проти Москви та про політичні війни «ригів» проти «ригів». Але що відбувається насправді? Виключення Бойка та Льовочкіна з «опоблоку» Москвою розглядається не як розкол, а як тихе розлучення двох частин «опоблоку» для реалізації певної передвиборчої стратегії.

Читати далі

Кандидатник, вам не страшно?!

С Волохатыми Шапками можно делать все, что угодно. Им можно обещать все, что угодно. Все равно они завтра не вспомнят, что им обещали вчера. А если вдруг вспомнят, то всегда есть 200 гривен, гречка и килограмм сосисок. Я хочу задать вопрос тем, кто их использует. Вам не страшно, что всегда может найтись тот, кто даст 400 гривен, два килограмма сосисок, ящик гречки, мешок сахару и вареник?

Читати далі

Я голосовал за Самопомощь. Больше не буду

Ваша партия – партия лгунов. Договорённости с вами не стоят и бесплатного шрифта, которым они написаны. Я буду очень рад, когда ваша партия пролетит мимо парламента, и при каждом удобном случае буду вспоминать о том, что вы не умеете держать слово и ваши предвыборные обещания – блеф и фигня.

Читати далі

Проста корупція, в якій хабарі бере виборець

Встановив депутат Д. лавочки, роздав тонну гречки – обрали його. Пообіцяла кандидатка Т. зменшити ціну на газ – за неї зібралися голосувати мільйон дебілів. Пообіцяв кандидат Л. збільшити пенсії вдвічі – пошкандибали за ним. Пообіцяє зараз ще якийсь вилупок розмитнити всі бляхі задарма – цей хабар прийме ще кількасот тисяч довбнів. Переможіть корупціонера в собі, почніть думати про те, що той, хто пропонує вам хабар, не може бути чесним апріорі.

Читати далі

О разнице в логистике супермаркета и армии

Строить свои распределительные центры (РЦ) армия не будет, этого еще не хватало. Но часть должна иметь право заключить договор с местным поставщиком, и пусть он поставляет продукты, так будет и мобильнее, и дешевле. Насколько я помню, эта реформа в работе. И она, надеюсь, тоже будет введена.

Читати далі

Вездесущие Сердитые Хлебальца

Я представила себе эту жизнь, вщент наполненную смыслом и эмоциями, когда ты сидишь и выпасаешь президентские посты, часто помаргивая и боясь сбегать в клозет, чтобы успеть, чтобы первым поставить свое сердитое хлебальце, день за днем, день за днем, — и заплакала от зависти.

Читати далі

Наша пам’ять – наша зброя

Місія нашого покоління не повторити помилок минулого, не втратити державу, запобігти імперському реваншу, не допустити до влади тих, хто як і в 1932-му був здатен переступити через помираючих від голоду або сором’язливо прибрати від них очі. Це найменше, що ми можемо зробити для жертв того жаху.

Читати далі

Оставшимся прежними. Оставшимся в стороне

Как бы повернулась история, если бы однажды в Кремле одним росчерком пера не вычеркнули из жизни миллионы украинцев? Ведь среди умерших и тех, кто так и не родился, обязательно были бы будущие светила науки, гениальные музыканты, художники, экономисты. В чьём-то роду могли родиться гениальные политики, и, возможно, не было бы вчистую просранных двух десятилетий Независимости…

Читати далі