Порошенко у Міжнародний день благодійності: Це наш «ленд-ліз», внесок у перемогу України (фото, відео)

За півроку після початку широкомасштабного вторгнення російської армії Фонд Порошенка, компанія «Рошен» та волонтери ГО «Справа Громад» передали у ЗСУ допомогу на суму майже 46 млн доларів США. Про це на брифінгу повідомив п’ятий Президент. Він прозвітував про те, куди були спрямовані кошти, а також анонсував нові масштабні закупівлі для фронту. «Хочу привітати тих, хто не залишився байдужим, хто може з гордістю носити високе звання волонтера. Хто від початку повномасштабного російського вторгнення довів – ми всі без виключення солдати. І зараз немає справи важливішої, ніж захист України. Разом ми переможемо ворога!» – наголошує Петро Порошенко.

Читати далі

Диктатура узаконюється…

За 15 хвилин до засідання регламентного комітету депутатам роздали папірці, і слуги і ко проголосували за узаконення відсутності трансляції ВР, у тому числі в запису! На фінансування каналу РАДА виділено майже 500 млн грн. Але канал вже 7 місяців віддано в лізинг ОП. Там транслюють радників/заступників глави ОП, яких ніхто нікуди не обирав. Парламент втрачає свою суб’єктність. А військові обмеження офіційно замінюються політичною цензурою.

Читати далі

Кирилл точит зуб на богатых россиян

Во время воскресного богослужения в ХХС Гундяев выступил прямо-таки с большевистских позиций, которые лишь немного были прикрыты религиозными рюшами. КГБ-шное порождение с амвона заявило о необходимости большого передела имущества в России. В его проповеди было заявлено о необходимости богатым срочно поделиться своим нажитым добром с нуждающимися людьми. Назревает вопрос, а не коммунист ли сотрудник КГБ-ФСБ Гундяев, раз от замашек иерарха попахивает откровенной шариковщиной? Это уже не только какое-то агрессивное иждивенчество, но и негативная мораль с элементами рэкета.

Читати далі

Вірте в ЗСУ і не помилитесь

Колись про цей наступ буде написано багато постів та аналітики. Як про перший оперативно-тактичний успіх у наступі (а для нас це новий досвід, ми за ці роки багато чому навчились, але не наступати), якого спромоглися доволі невеликими силами. Ми дізнаємось історії настільки героїчні, що по них можна буде писати сценарії до фільмів. Ми дізнаємося про людей, простих, звичайних людей, які потрапили у ситуації, що зробили їх героями. Деяких, на жаль, посмертно. Як росіяне очікували зовсім іншій сценарій і, коли все пішло як пішло, здригнулися.

Читати далі

У Британії нова Маргарет Тетчер

Головою Консервативної партії і прем’єром обрана Мері Елізабет Трасс. Нічний жах Кремля – Ліз Трасс. Джонсон пішов, його політика лишилася. Інакше й бути не могло. Заселенцям Кремля сьогодні сильно зіпсували настрій. Але назад вже не відіграти. Надто сильно дістала Росія цивілізований світ своїм дикунством. 

Читати далі

Вісті з фронтів. 04.09.2022

Протягом двох останніх діб російське командування вперто, не зважаючи на обставини, які реально складалися, намагалося діяти у відповідності до «заздалегідь затвердженого плану». Навіть найбільш необізнаним «фахівцям» ще у вівторок стало зрозуміло, що ЗСУ не будуть діяти прямолінійно на Херсонському плацдармі. Більше того, було зрозуміло, що ініціатива у проведені будь-яких активних, наступальних дій з боку ЗСУ на Херсонському напрямку буде напряму пов’язана з ситуацією, принаймні, ще на двох напрямках – Мелітопольському та Донецькому.

Читати далі

10 хороших новин 04.09.2022

На Харківщині наш «Бук» збив літак лаптів без жодного пострілу. Лаптєкрилий тупо злякався повідомлень про опромінення радаром. «Він зрозумів, що з мисливця перетворився на ціль, з переляку катапультувався, а літак розбився», – розповідає командир ракетної батареї «Бук М1», герой України Ярослав Мельник. На рахунку його підрозділу вже 11 літаків і дві вертушки 😊.

Читати далі

Санкції на часі. 05.09.2022

Захід, попри труднощі і активну роботу російської агентури, скидає напророчене на росії заціпеніння. Недарма мєдвєдєв заголосив про «гібридну війну» з боку Німеччини, коли канцлер Шольц сказав раніше нечуване: що росія – ненадійний постачальник енергоносіїв. Для українців фраза Шольца – констатація факту. Для німецького політикуму – величезний крок до розуміння справжньої ролі росії. А далі Європа робитиме те, що дуже добре вміє робити з зайдами. Давити і гнати, до самого дна. Роботи попереду ще багато. Але вона плідна.

Читати далі