Кадыров прощается, но не уходит

Величайший TikTok-полководец современности заинтриговал заскучавший по кадровым перестановкам российский политикум. В отличие от своего кремлевского начальника, который на седьмом десятке вынашивает планы покинуть должность лишь ногами вперёд, пехотинец в самом расцвете сил решил, что его время пришло. “Заметил, что засиделся, и что вполне заслужил бессрочный и длинный отпуск”, – на редкость самокритично заметил многонационал. Куда именно кривая дорожка выведет “царя зверья”, пока неясно. Как минимум, называются четыре варианта.

Читати далі

Влада має відмовитися від цензури в телемарафоні (відео)

Телеканал Рада, який зобов’язаний висвітлювати роботу ВСЬОГО парламенту, свою функцію не виконує, а зосереджений на обслуговуванні виконавчої влади та монобільшості, то Європейська Солідарність вдячна колегам з ICTV, які дали можливість представниці партії оприлюднити позицію хоча б з одного законопроєкту – Закону Про медіа. Й, о диво, вкраплення опозиції в ефір не підірвало національну безпеку, не розкрило державних таємниць, не розкололо суспільство, а лише продемонструвало, що серйозні теми потребують фахових дискусій.

Читати далі

Махрова безграмотність

Весь сектор економіки сколихнули пропозиції уряду встановити акцизи на пальне вже сьогодні: під час війни, у розпал посівної і збору врожаю, зростання цін на газ, дорогої і майже неналагодженої логістики! І не можуть повірити, що влада запропонувала спрямувати гроші, які отримає у вигляді відновленого акцизу, на ДОРОГИ, а НЕ НА ОБОРОНУ, як це передбачено сьогодні під час війни, під час оборони нашої країни. Не турбує чомусь це лише народних депутатів із провладної партії, членів ОПЗЖ, «Довіри» і ще кількох, які проголосували за законопроєкт №7668-д у першому читанні.

Читати далі

Чалма есть, а ислама нет – путин не велел

В РФ смешная штука произошла пару дней назад. Минюст РФ внёс в список экстремистских книг “Сахих аль-Бухари”, сборник хадисов о жизни Пророка. Для Ислама это одна из самых важных книг после непосредственно Корана. Смешная штука потому, что никаких волнений на этот счёт в РФ не произошло. Все эти гордые мужественные маскулинные бородачи с пулеметами, которые красиво едут сюда карать нацистов, сделали вид, что это их не касается. А теперь проведите мысленный эксперимент. Представьте себе, что аналогичный фокус произошел бы в Украине. К примеру, министр Малюська запретил Талмуд. Вот это был бы вой. Вот это были бы международные заявления.

Читати далі

Накануне Рамштайна-5

На следующей неделе (08.09) состоится Рамштайн-5. По традиции к нему опять что-то приурочат (в СМИ уже бродили эпические цифры нового американского пакета, пока об этом говорить рано, всему своё время). Но многое точно останется за кадром. В целом взаимодействие с международными партнёрами напоминает игру в трёхмерные шахматы, потому что масса пересечений. Иерархия взаимодействий условная, это многослойный пирог.

Читати далі

Україні треба забути слова «нейтральний статус» та перемовини з Росією (відео)

2 серпня на Телеканалі «Київ» у проекті Валерія Калниша “Я не можу не спитати” обговорювали такі питання: – Як швидко Україна може стати членом ЄС? – Чи отримає Україна ПДЧ зі вступу до НАТО на саміті НАТО у Литві в 2023 році? – Про “стамбульські” перемовини з Росією треба забути як страшний сон. На які питання ви б хотіли почути думку автора у наступних інтерв’ю? Пишіть у коментарях.

Читати далі

10 хороших новин 03.09.2022

Після окупації Херсона Сальдо віддав лаптям свій готель зі СПА, рестораном і розважальним комплексом «Затерянный мир». Лапті з абізянами влаштували собі там базу відпочинку, де можна було забути всі тяготи і лішенія служби на чужбінє, але сьогодні це свято життя закінчилося – прицільними ударами ЗСУ комплекс перетворено на щось, максимально схоже на звичайну хату у російській дєрєвнє (тільки з харошими росіянами всередині). Турпакет: із «Затерянного міра» – в «іной мір». Олінклюзів 😂.

Читати далі

Санкції на часі. 04.09.2022

«Синдром вареної жаби» чи не найточніше ілюструє стратегію Західного світу у протидії рашистській агресії. Санкції діють повільно, але невідворотно. Боєздатні (активні, молодші) рашисти гинуть. Агресор втрачає сили – аж поки не заклякне на дні. Але Україна при цьому платить життями своїх людей. Тому всі сили мають спрямовуватись на якнайкраще забезпечення наших захисників і якнайпереконливіше донесення до партнерів необхідності і способів додавати рашистам жару там, звідки вони вже не вискочать.

Читати далі

Новости из США. 2-3 сентября 2022 года

$11,7 млрд помощи Украине • G7 вводит ограничение цены на российскую нефть • Продолжение скандала с секретными документами • Внеочередные выборы в Палату Представителей в 2 штатах

Читати далі