Повітряна тривога як символ пам’яті

Щороку вона має лунати громом у морозному повітрі. Вранці 24 лютого. Ніяких лайтових «А давайте вдень» чи «Може, онлайн?». Ні, саме вранці. І не онлайн. Справжня війна почалась не з неї. Спочатку йшли вибухи. Але нам потрібен символ, а не довести нащадків до енурезу. Тому краще не підривати якийсь аеропорт щороку. Обійдемось сиреною. Нехай пам’ятають з нами та за нас.

Читати далі

Порошенко привіз військовим шість БПЛА «Очі Арти» (фото, відео)

Петро Порошенко передав військовим два комплекси суперсучасних БПЛА проекту «Очі Арти». Перший такий комплекс БПЛА надійшов у ЗСУ в кінці липня. У комплекси входять шість безпілотників і три станції. Один дрон по функціоналу, по виконанню бойових завдань може замінити роту солдат. «Ці дрони будуть очима всієї артилерії Збройних Сил України», – наголошує Петро Порошенко.

Читати далі

Вісті з фронтів. 16.09.2022

Зараз уся увага російського командування в зоні північної Луганщини зосереджена на тому, щоб ЗСУ не прорвались у район Кремінної та Рубіжного – йому треба зберегти цілісність фронту на дуже чутливому напрямку. Але разом з тим це зовсім не означає, що воно не думає “про північ та захід”. Особливо у контексті подальшого свого логістичного забезпечення.

Читати далі

10 хороших новин 16.09.2022

Хакери з Hdr0 зламали сайт Московського обленерго, розмістили фотку з палаючим кремлем, новини з заголовками «Тобі [зв]ізда. Тікай з города», «Тобі [зв]ізда. Тікай з города зараз» і ще купу різних пасхалок.

Читати далі

Санкції на часі. 17.09.2022

Бахвальство путіна на саміті ШОС виглядало огидно і жалюгідно. Його нескінченні «нє начіналі» і «можем павтаріть» лише дратують світ. Лідери Киргизстану і Індії змушують його чекати зустрічі, лідер Китаю не бажає брати участь у спільній вечері та фото і підтверджує гарантії безпеки сусідам росії… Як зазначив Петро Порошенко, «у путіна закінчився червоний олівець; у нього немає жодної можливості проводити будь-які червоні лінії». А слідом за символами йдуть дії. Спроваджуючи росію на дно.

Читати далі