Європа не на часі, прямуємо в протилежному напрямку

Телеканалу “Рада” заборонили транслювати засідання Ради навіть у запису. Проблема навіть не в тому, що політиків позбавляють слова. Насамперед, мільйони виборців, багато з яких ризикують життям на фронті, позбавляють права знати, що роблять тим часом їхні обранці в тилу.

Читати далі

Перспективи забезпечення воєнної кампанії 2023 року: український погляд

Скільки може тривати ця війна, і як нам в ній перемогти. Аналітика на сторінках Укрінформу від Головнокомандувача ЗСУ, генерала Валерія Залужного та народного депутата, генерал-лейтенанта Михайла Забродського.

Читати далі

Берем шефство над новой бригадой!

Нас просят взять шефство над новым подразделением. Не над ротой. Не над батальоном. Над бригадой! Мне старший штаб так и написал – Юра, снова вы, помогите. Нужно все. И мы сейчас все это ищем. Бригадного размера количество. Сотни раций. Многие десятки компьютеров и планшетов, навигаторы и старлинки, грузовики и пикапы, бани и буржуйки. Это много десятков миллионов гривен. И мы задыхаемся. Нужна помощь. Деньгами. Лайками. Репостами. Комментариями. Тормошением знакомых. Всем миром.

Читати далі

Ядерне роззброєння України (відео)

Через сім десятиліть після падіння УНР нове покоління українських політиків вирішило позбутися ядерної зброї. Україна зреклася тисяч одиниць зброї, причому на користь свого головного історичного ворога – Росії, не не отримавши жодних гарантій безпеки за відмову від ядерної зброї.

Читати далі

Що стоїть за цифрами 50 тисяч 200-х окупантів

Росія вперлася в межу можливостей з добровільного залучення гарматного м’яса. Тепер вони намагаються проводити примусове, але приховане, гібридне. А без такого примусу в них просто не получається воювати. І намаганнями пропетляти вони лише збільшують ризики: бо можуть і військо не зібрати, і соціальний вибух спровокувати.

Читати далі

Военный учет женщин отсрочили и сделают добровольным

Срок постановки женщин на учёт приказом министра обороны перенесён на 1 октября 2023 года. Т.е. парламент получит ещё год, чтобы внести в закон норму о добровольности. С 1 октября 2022 года никаких ограничений на выезд для женщин как не было, так и не будет.

Читати далі

3-й армейский корпус, или Не так страшен чёрт, как его малюют

Насколько он будет эффективен? Ответ прост – исключительно как временная затычка за счёт хоть и неполноценной, но количественной массы. На нечто большее эта биомасса не годится, и уже очень скоро мы с вами в этом сможем убедиться.

Читати далі

Росіяни заплатять за перекриття газу Європі

Росія показала всьому світу, як можна порушувати підписані контракти. Спускати економіку на політику. А політику розміняти на війну. А наш обов’язок як вільного світу – показати, що за це буває. Не піддаватись. Ми це й так робимо. І тоді газова пастка накриє того, хто її встановив. Клац-клац. Тож ризик не окупиться. За нього платитимуть цілі покоління росіян. Паліть газ, росіяни, без нього й так доведеться зиму пережити. Але ви не зароблятимете. Ви заплатите. Врешті-решт, це ж не ми цю історію почали. Ми її завершимо.

Читати далі

Порядок повинен бути у всьому!

Позивний у ротного «Бухгалтер». Вже потім бійці дізналися, що він справді до мобілізації був діловодом у якійсь агрофірмі. Зовнішність має відповідну – невеликий зріст, спокійний голос і просто стратегічні запаси занудства. Приймаючи роту, він вразив бійців тим, що перерахував геть чисто все ротне майно і все звірив із документами. Але муки підлеглих були дрібницями порівняно з муками штабу батальйону і тиловиків, коли Бухгалтер почав вибивати з них майно, яке має отримати рота. Воює він так само. Я мрію про часи, коли закінчиться війна, і коли Бухгалтера призначать комендантом звільненого Донецька або Сімферополя.

Читати далі

Вісті з фронтів. 06.09.2022

На відміну від більшості наших «експертів» я не зовсім поділяю особливо оптимістичні очікування з приводу активізації ЗСУ на цілому ряді ділянок фронту. І зараз поясню чому…

Читати далі

10 хороших новин 06.09.2022

Непереможна українська армія за пів року знищила 50 тисяч лаптів. Пакетів вже не вистачає для цих мамкіних брателів Києва за чотири дні. Армія – ви супергерої. Великі Воїни з легенд. З вас тепер офігїває весь світ. І лапті теж офігівають, самі непонятливі – до сінєви і трупного окочєнєнія.

Читати далі

Санкції на часі. 07.09.2022

У серпні Газпром знизив потужність Північного потоку до 20%, а обсяги прокачування в ЄС до мінімуму. Газ, який мав іти на експорт, феєрично спалюється у факелах. У закритій доповіді, яка була підготовлена для уряду рф, втрати бюджету оцінюються в 400 млрд рублів щорічно. І це російські експерти ще скромнічають. Мірою того, як ЗСУ знищують рашистів, санкції вичавлюють життя з їхньої економіки. Рашисти похваляються влаштувати холодну зиму Європі, але це цілком може бути остання зима росії, як ми її знаємо.

Читати далі