Диктатура узаконюється…

Ірина Геращенко

За 15 хвилин до засідання регламентного комітету депутатам роздали папірці, і слуги і ко проголосували за узаконення відсутності трансляції ВР, у тому числі в запису! Пропозицію Європейська Солідарність щодо трансляції засідань ВР у запису навіть не збираються виносити в залу.

На фінансування каналу РАДА виділено майже 500 млн грн.

Але канал вже 7 місяців віддано в лізинг ОП. Там транслюють радників/заступників глави ОП, яких ніхто нікуди не обирав.

Парламент втрачає свою суб’єктність. А військові обмеження офіційно замінюються політичною цензурою.

Ми маємо три державні телеканали, замість проголошеного роздержавлення.

Диктатура узаконюється…

* * *

Жодна заможна країна світу не може дозволити собі такої розкоші, як кілька державних телеканалів. Це надто дороге задоволення – утримувати державні ЗМІ.

Й тим безумніше звучить інформація, що “4 канал”, яким володів “слуга народу”, знищений партизанами колаборант Ковальов, стане державним.

Нагадаю, зі скромного українського бюджету на сьогодні утримуються Суспільне (яке в умовах цензури і марафону мало відрізняється від свого прототипу УТ-1), РАДА (де немає парламенту, але цей канал фінансується з бюджету ВР, і його утримання цього року чомусь виросло в 5 разів – до 500 млн грн), навіщось російськомовний ДОМ/Freedom (слуги, Батьківщина, групи, які голосували за бюджет, виділили на це непорозуміння 1 млрд грн).

Тепер на голову платників податків, багато з яких залишилися без даху над головою, хочуть повісити ще один державний телеканал.

Це дуже погана ініціатива. Яка порушує зобов’язання України перед РЄ щодо роздержавлення медіа. Концентрація ЗМІ в руках влади – ознака авторитаризму, а не демократії, і точно не наближає нас до ЄС.

Прикро, якщо в розпал війни в якихось буйних головах вже вибори.

Марафон, де головними героями є павичі з ОП, а не воїни, вже викликає роздратування в багатьох українців. Не думаю, що ідея ще одного державного телеканалу додасть владі популярності.

Автор