Дефіцит боєприпасів російських окупаційних військ

Найближчим часом, місяці 2-3, війська противника ще будуть забезпечені боєприпасами всіх калібрів у міру потреби. Вони не зможуть реалізовувати тактику вогневого валу повсюдно, а виключно на окремих та вузьких ділянках фронту. Наприкінці осені, на початку зими ситуація з БК перейде з дефіцитної до гострокритичної. Стріляти вони не припинять, звичайно ж, але зможуть робити це зі значно меншою інтенсивністю, що значною мірою позначиться на їхній можливості тримати оборону по всіх плацдармах.

Читати далі

Жодного дня без допомоги ЗСУ: Порошенко передав дрони ССО (фото, відео)

«Ми не зупиняємося в допомозі армії і робимо це разом з вами. Бо половина вартості кожного з майже 400 дронів – це ваші гроші, ваша допомога, ваша небайдужість і наша спільна рішучість захистити Україну. Кожен закуплений нами дрон безпосередньо потрапляє в руки тих, хто його буде використовувати найбільш ефективно», – звернувся п’ятий Президент до всіх українців, які перераховують кошти на спільні проекти ГО «Справа Громад» та Фонду Порошенка.

Читати далі

Ми живемо в дивні часи, коли чорне можна назвати білим

Вчора «Гроші» Коломойського знову видали передачку про «ботоферму порохоботів», які «розколювали країну». Що цікаво, СБУ жодного разу не запросила «батька ботоферми» Герасимова, не надала жодних доказів, хто там що «розміщав і замовляв», але це вже друга замовна програма, після сольного вступу «анонімних джерел СБУ». «Європейська Солідарність» розглядає можливість подачі судового позову проти афільованих з олігархом Коломойським медіа за їх постійну брехню, маніпуляції, мову ненависті та розкол суспільства.

Читати далі

Закон про медіа: Змінити не можна завалити

Закон «Про медіа» ухвалено в першому читанні. Але буквально «на соплях», 233 голосами, після жорстких суперечок у залі. Та й у суспільстві це рішення викликало швидше обурення, ніж радість. Замість того, щоб замислитися над причинами такої реакції на проєкт, який подається як необхідна передумова євроінтеграції, влада й далі за допомогою грубих маніпуляцій таврує навіть поміркованих критиків цього документа. І вдає, що серйозних проблем у його тексті нема. Тарас Шамайда, співкоординатор руху “Простір свободи”, стисло відповідає на основні твердження, які поширюють автори й розробники законопроєкту, що не має нічого спільного ні з євроінтеграцією, ні з медійною реформою.

Читати далі

Вісті з фронтів. 01.09.2022

Командування військ противника продовжує свої спроби «збалансувати» свою реакцію на активні дії ЗСУ в Південній операційній зоні. Я не Іван Яковина, щиро вірити в те, що Херсон вже найближчим часом ОБОВ’ЯЗКОВО буде звільнений, а у російських військ на Херсонському плацдармі «практично не має шансів», в мене якось не виходить. Противник достатньо адекватно обороняється та провадить цілу низку заходів протидії на плацдармі. Та й, чесно кажучи, те, що поки відомо, не зовсім схоже взагалі на повноцінну активну фазу наступу ЗСУ.

Читати далі

10 хороших новин 01.09.2022

У москві хакери зламали «Яндекс Таксі» і відправили всі машини за одною адресою. Через це в районі метро Кутузовська утворився затор із сотні авто, який кілька годин не міг розсмоктатися. Не вистачало тільки гімну України з ще радянського гучномовця на площі перемоги на Філях. 😆

Читати далі

Санкції на часі. 02.09.2022

За повідомленням Bloomberg, у Європі за три дні вдвічі зменшилася ціна на електроенергію. Оглядачі пов’язують це з погодженням європейських заходів запобігання енергетичній кризі, які мають бути представлені 14 вересня. Хоч вони і не містять обмеження ціни на газ, все ж вони спрямовані на енергозбереження і стимулювання незалежності від російських енергоносіїв. Крок за кроком світ рухається до життя, в якому не буде росії. А вона буде на дні.

Читати далі