Порошенко у Міжнародний день благодійності: Це наш «ленд-ліз», внесок у перемогу України (фото, відео)

Петро Порошенко подякував усім, хто перераховує кошти на підтримку армії

 

За півроку після початку широкомасштабного вторгнення російської армії Фонд Порошенка, компанія «Рошен» та волонтери ГО «Справа Громад» передали у ЗСУ допомогу на суму майже 46 млн доларів США. Про це повідомив п’ятий Президент. Він прозвітував про те, куди були спрямовані кошти, а також анонсував нові масштабні закупівлі для фронту.

«З 24 лютого ми зосередили свої зусилля на трьох напрямках. У парламенті наша команда неухильно дотримується принципу внутрішньої єдності. Ще один пріоритет – зміцнення міжнародної підтримки України. І найголовніше – зробити все для постачання озброєння, засобів захисту, бронетехніки та безпілотників для ЗСУ», – пояснює Порошенко.

Він зазначає – починали з оснащення всім необхідним батальйонів київської тероборони, в тому числі і створених на базі «Євросолідарності». На початку весни не було нічого – ні бронежилетів, ні касок, форми і навіть білизни, нагадав п’ятий Президент.

«Ручні кулемети, гранати, радіостанції, – все, що потребували з перших днів бійці територіальної оборони Києва та Збройних сил, ми знаходили, викуповували, постачали», – говорить Порошенко. Він повідомив, що для медичного забезпечення у війська було передано аптечок натівського зразка на 330 млн грн, а також ліки та машини швидкої.

«Броня на фронті потрібна скрізь. Броня – це ключ до контрнаступу і очищенню наших земель від ворога. Ми отримали контракт, закупили, доставили в Україну і вже передали десантникам 11 сучасних італійських броньовиків MLS SHIELD. А будуть ще британські БМП Spartan, на них вже отримані ліцензії і вони вже викуплені. Це вже не кажучи про сотні повнопривідних військових вантажівок, десятки пікапів, тягачі для перевезення надважкої бронетехніки – всі це механізми і коліщатка нашого наступу і перемоги», – зазначає Порошенко.

П’ятий Президент також наголосив, що пріоритетом є оснащення ЗСУ сучасною технікою – безпілотниками і військовими роботами.

«Проект «Poseidon» з оперативними безпілотниками, який називається «Очі Арти», і який спільно з Справою Громад дозволяє нашій артилерійській розвідці по всьому фронтові бачити і знищувати російські склади боєприпасів, російські скупчення техніки і живої сили, російські штаби», – нагадав він.

Вже у бригадах і понад 350 дронів Autel – це маленькі робочі «пташки», що допомагають воїну орієнтуватися довкола своїх позицій.

Ще одна унікальна новинка для ЗСУ – надсучасний робот для евакуації поранених THeMIS. Цей проект Фонд Порошенка реалізує спільно з батальйоном парамедиків «Госпітальєри». THeMIS – це естонська платформа, яка вже викликала справжню істерику в росіян – за те, щоб «захопити» безпілотного робота в полон, за поребриком навіть оголосили винагороду у мільйон рублів. «Але я впевнений, що наші воїни не дозволять цього зробити», – говорить Порошенко.

80% проектів постачання техніки у ЗСУ непублічні з огляду на питання безпеки – наголошує журналіст та громадський активіст Віталій Гайдукевич. Він також зазначає, що 46 млн доларів, які спрямовані на ЗСУ Фондом Порошенка спільно з волонтерами, – це співставна сума із допомогою Україні деяких європейських держав-членів НАТО.

Петро Порошенко подякував усім, хто перераховує кошти на підтримку армії. «Доля України, доля кожного з нас вирішується тепер на фронті. Ми зробимо все, що в наших силах, щоб зміцнити ЗСУ перед вирішальними боями. Я хочу подякувати тим сотням і тисячам людей, які залучені в організацію системи допомоги від «Справи Громад». І подякувати тим десяткам тисяч людей, які відгукуються на наші заклики і включаються в цю допомогу – грошима, волонтерською працею. Разом ми переможемо ворога», – наголошує Порошенко.

Долучитися до підтримки ЗСУ можна на сайті ГО «Справа Громад».

Джерело

 

Порошенко про нові проекти для ЗСУ: В пріоритеті протиповітряна оборона, парамедики, БПЛА і броня

Петро Порошенко анонсував нові проекти для підтримки Збройних Сил України. Як відомо, нещодавно Фонд Порошенка спільно з волонтерами ГО «Справа Громад» законтрактували велику партію БПЛА оперативного рівня на базі Poseidon.

«Звичайно, ми живемо нашими планами на майбутнє. Ми мріємо, щоб прискорити їх реалізацію. Але вже сьогодні я можу наголосити, що проект «Poseidon» з оперативними безпілотниками, який називається «Очі Арти», дозволяє нашій артилерійській розвідці по всьому фронтові бачити і знищувати російські склади боєприпасів, російські скупчення техніки і живої сили, російські штаби. Це – мрія, яку нам висловлюють підрозділи Збройних Сил України і оперативного рівня керування», – говорить Порошенко.

«Більше 200 вантажних військових автомобілів, більшість з яких буде використана як артилерійські тягачі, в тому числі і для західної натівської артилерії з боєприпасами, з кранами, які будуть вантажити. Це також проект, який коштує більше 2 млн фунтів. Під них вже отримана ліцензія. Ми обмежені лише можливістю перевезення зі складів тривалого зберігання Британії до України. І я закликаю наших партнерів, наших друзів: хто може допомогти з перевезенням з Британії до Польщі, до України, нам ваша допомога буде конче потрібна. Тим, хто має порожній зворотний рейс до України, прохання: вийдіть, будь ласка, на зв’язок до наших друзів зі «Справи Громад», – закликає Порошенко.

Найголовніше – рятувати життя українських воїнів, наголошує п’ятий Президент. Саме тому ще один важливий проект реалізується спільно з батальйоном парамедиків «Госпітальєри». «Проект називається «Журавель», він буде присвячений можливості евакуації з переднього краю», – розповів Порошенко про нового безпілотного робота THeMIS. «Ми зараз його бронюємо. Ми вдосконалюємо систему управління. Я дуже дякую «Госпітальєрам», які зголосилися стати нашим партнером у цьому проекті», – говорить Порошенко.

«Ми будемо завозити і броньовані ambulance – евакуатори. Перша машина законтрактована і надійде до «Госпітальерів», – повідомив п’ятий Президент.

«Ми маємо величезний комплекс нашої співпраці, включно з тим, про що я не казав і поки що говорити не буду, з підтримкою наших Сил протиповітряної оборони. Ми це робимо з 2014 року без зайвого розголосу. Але це залишається серед наших пріоритетів», – говорить Порошенко. Загалом 80% проектів підтримки ЗСУ реалізуються без розголошення з огляду на питання безпеки – кажуть у «Справ Громад».

«Ще будуть британські БМП Spartan, і на них вже отримані британські ліцензії. Чекаємо зараз транзитних ліцензій. І вони вже оплачені. А також тягачі для перевезення надважкої натівської бронетехніки», – повідомив Петро Порошенко.

«Ключове слово для нас – контрнаступ. Цим зараз живуть усі українці. Саме контрнаступ ЗСУ визначить подальший хід війни. А для успіху потрібне ще більше ресурсів. Тому нам зараз належить підтримати наших бійців у критично важливих точках: і в місцях найгарячіших боїв, і у вузлах логістичних проблем. Це наше завдання. Завдання «Справи Громад», завдання «Братів по Зброї», вони зосередяться на його вирішенні. Доля України, доля кожного з нас вирішується тепер на фронті. Ми зробимо все, що в наших силах, щоб зміцнити ЗСУ перед вирішальними боями», – наголошує Порошенко.

За півроку після початку широкомасштабного вторгнення російської армії Фонд Порошенка, компанія «Рошен» та волонтери ГО «Справа Громад» передали у ЗСУ допомогу на суму майже 46 млн доларів США. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини, вантажівки та пікапи, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування.

Долучитися до підтримки ЗСУ можна на сайті ГО «Справа Громад».

Джерело


Юрій Бірюков

Сочинение на тему “Как вы провели свое лето 22-го года” мало чем отличается от сочинения “Как вы провели свою весну 22-го года”. Собирали, искали, находили, покупали, доставляли. Были “яркие” проекты, ну да, я про броневики MLS SHIELD или БПЛА Очі Арти. Была ежедневная рутинная работа – от раций и касок до квадриков и грузовиков.

Вот тут я хотел написать фразу о том, что это все не совсем правильно, и не должны волонтеры обеспечивать армию. Написал фразу, а потом вытер. Потому что ДОЛЖНЫ! Должны все вместе, должны всей страной, должны любыми доступными и недоступными методами – шаг за шагом – спасать жизни и приближать победу. Так что…

Да, и еще люблю про пиар. Вот люблю читать идиотские комментарии идиотов про пиар. Цифры на табле. За эти шесть месяцев мы собрали донатов на 147 669 356 гривен. Ну, почти полтораста миллионов. А всего за эти шесть месяцев нашей… объединением? группировкой? тусовкой? бандой? была обеспечена закупка и доставка грузов на сумму 1 234 145 284 гривны. Один миллиард… Двести тридцать четыре миллиона… Ну и так далее. Разницу оплачивал Петро Порошенко, да, и его компании.

Так вот, про пиар. Закуплено и передано в войска 200 000 индивидуальных аптечек. Я сейчас не шучу. Их передавали напрямую на склады Командования медицинских сил, оттуда уже по армейской линии выдавали на бригады. Кто знает о том, что аптечки спасли сотни и тысячи жизней? Все. Кто знает о том, что это заслуга ПП? Ага… И так далее, по списку. И откуда был хлеб в магазинах Киева в первые два месяца самой горячей фазы… Оно ж про пиар, да?

Но нас хрюки по пиар не особо-то и трогают, бо помощь не для пиара, она для победы. Она до победы и для победы.

Сочинение на тему “Как вы провели осень 22-го” тоже не будет отличаться. Будут грузы. Будут грузовики (очень много) и генераторы (очень много), будут буржуйки (очень и очень много) и банно-прачечные комплексы (сколько прицепов найдем, но много). Будут яркие проекты на сотни миллионов – прямо вот сейчас ждем заход контейнера с… очень яркое 🙂. Вот ровно столько, сколько сможем собрать, – все на всю сумму и будет помощи армии. А потом мы и забудем, как много всего было передано, и будем это вспоминать лишь на очередную годовщину Победы.

Продолжим?

Допомогти армії просто:

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

 

Автор