Порошенко у Верховній Раді: Гроші на ЗСУ і допомогу людям, а не на асфальт! (відео)

«”Велике крадівництво” небезпечне не лише у зв’язку з корупцією. Воно небезпечне у зв’язку з тим, що якщо буде повернення до попередніх практик, партнери не будуть давати Україні гроші. Ми вимагаємо зупинити цю ганебну практику. Припиніть класти асфальт в Бучі – там, де не відновлені будівлі, щоб людям пережити зиму. Це неприпустимо. Робимо те, що об’єднає нас усіх. І разом рухаємося до перемоги», – закликав Петро Порошенко.

Читати далі

Конвейер плановой утилизации

Очередная количественная веха “специальной операции” пройдена. Рутинизированная невойна забрала 50 тысяч российских оккупантов. Но такой новости на пропагандистских ресурсах не найти. В ротации крутятся совсем другие нарративы: “Все идет по плану… Все цели будут достигнуты… Никакой паники нет…” Внимание страны отвлекают всякой чушью. Обычный инфошлак ни о чем, как будто за окном осень 2021 года. Показушную нормальность создаёт сам Путин, который решил в условиях международной изоляции осмотреть просторы Замкадья.

Читати далі

Как раньше не будет

Раньше ведь как было. Дай мульйон, я его в дороги вкатаю и еще попрошу. А теперь? Хочешь мульйон? Да хоть сто. Только дай результат, будь так добр. Если же Пынианская школа экономики даст тебе денег, в Украину ты уже можешь не возвращаться. Теперь война. Кормушка обгорела и обуглилась, корм в нее отныне досыпают снаружи. Мы с вами понимаем, что таковы реалии, так надо. А вот они не понимают. Им кажется, что можно «как раньше». Они не понимают, что «как раньше» рассыпалось пеплом полгода назад. Давно G7 не драконили. Самое время.

Читати далі

Банківська система України в серпні 2022 р.

Де ділися 70 млрд бюджетних виплат, що пішли через банки, де відповідне зростання активів? Чи більша частина цих грошей таки пішла невідомо куди, і от тоді цікаво, куди саме? Знято та куплено долари під матрас, чи пішло на оплату імпорту чи кудись ще? Цікаво, де ці гроші. Оце й хотів спитати. 

Читати далі

Діджиталізація здорової людини, або Як це працює у Швеції

Дві історії від реальних користувачів шведських досягнень цифровізації. Які один із них, висококваліфікований фахівець з кібербезпеки, оцінює не інакше як Golden Case. І цей шведський досвід було б ой як незле вивчити у нас в Україні, причому ДО початку масштабної примусової цифровізації. Але ж коли його вивчати: треба прикручувати нові функції до Дії, розповідати про «вистояли у кібервійні», доповідати начальнику про нові «швидкі перемоги» та повчати Естонію цифровізації. Не на часі, давайте після війни, треба хоч шось робити.

Читати далі

Що відбувається з відшкодуванням ПДВ

Існуюча раніше процедура автоматичного відшкодування не працює, а весь процес відшкодування став повністю ручним і непрозорим. Навіть переглянути черговість поданих платниками заяв на відшкодування неможливо, бо ДПС закрила всі відкриті дані / публічні реєстри, і у бізнесу немає жодної можливості визначити свою чергу в поданих заявах, навіть авторизувавшись в електронному кабінеті ДПС. Мінфін пропонує перегляд лише по одному платнику. Ламати вони вміють…

Читати далі

Херсонский отсчёт на 200-300-400

За прошлую неделю на Херсонском плацдарме было ликвидировано более 1200 российских оккупантов. Грубо говоря, это две БТГр. Но это грубо. С другой стороны, это даёт возможность оценить перспективу их дальнейшего удержания правобережной Херсонщины. Отсчёт до жеста доброй воли пошёл… 200 – 300 – 400. 

Читати далі

10 хороших новин 05.09.2022

У Грузії закривають приватні російські школи у Батумі та Тбілісі через те, що вони не авторизувалися. Лапті ж думали, що закони їх як завжди не стосуються. А тепер причетні до цих осередків руського міра можуть і в тюрму сісти за незаконну освітню діяльність. В українській школі в Аджарі тим часом вчитиметься близько тисячі наших дітей.

Читати далі

Санкції на часі. 06.09.2022

Україні треба не просто вистояти – а мотивувати партнерів активніше допомагати нам і тиснути на агресора. Виконання передумов для початку переговорів про вступ до ЄС надає цій загальній істині конкретних обрисів. Перспективи української Перемоги напряму залежать від дій української влади. Рашисти прямують до дна, але Україна має докласти зусиль, допомагаючи союзникам допомогти нам.

Читати далі