Вірте в ЗСУ і не помилитесь

Serg Marco

Колись про цей наступ буде написано багато постів та аналітики. Як про перший оперативно-тактичний успіх у наступі (а для нас це новий досвід, ми за ці роки багато чому навчились, але не наступати. Нам дай поля, там вже окопаємось, займемо посадки та почнемо душити супротивника), якого спромоглися доволі невеликими силами.

Ми дізнаємося, як у перші дні наші підрозділи йшли вперед, хоча співвідношення снарядів, що літали над ними у повітрі було спочатку 10 до 1 (а десь так і по сьогодні). Ми дізнаємось історії настільки героїчні, що по них можна буде писати сценарії до фільмів. Ми дізнаємося про людей, простих, звичайних людей, які потрапили у ситуації, що зробили їх героями. Деяких, на жаль, посмертно. Ми дізнаємося про винахідливість командирів, які змогли опанувати паніку у деяких ситуаціях та досягнути мети. Про підрозділи, які отримав команду “всі йдуть вперед”, пішли вперед настільки, що відірвалися від флангів та материли сусідів на темі “давай догоняй”. Ми дізнаємося скільки різних, точкових ударів було заплановано, щоб цей план став реальністю. Як росіяне очікували зовсім іншій сценарій і, коли все пішло як пішло, здригнулися.

Ще багато чого підвішено в повітрі, багато де ситуація змінюється з кожним часом, але вже можна сказати, коли у фб люди писали “Вірю у ЗСУ”, вони не помилилися.

 

Фото: Facebook 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу