Зради і перемоги тижня. 1 – 13 січня 2022 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 1 – 13 січня 2022 р.

👎ЗРАДА

❌В Україні ФОПи-платники єдиного податку 2-4 груп відтепер мають використовувати у своїй роботі касові апарати. Це стосується бізнесу із продажу товарів, послуг, закладів сфери громадського харчування, де проводяться розрахункові операції.

❌На земельні ділянки запроваджується мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ). Воно визначається з урахуванням нормативної фінансової оцінки землі. За стандартної оцінки 28 тисяч гривень за гектар, МПЗ становитиме 1,4 тисячі гривень за гектар на рік. Зросли інші податки.

❌В Україні зросли тарифи на воду і на розподіл газу.

❌”Укрзалізниця” багато років не виконує плани щодо ремонту колій, хоча ситуація з інфраструктурою вже можна назвати критичною.

❌По Україні прокотилася хвиля «мінувань» об’єктів де збираються великі маси людей. Серед іншого було «заміновано» аеропорти Бориспіль і Жуляни, Київське метро та низку ТРЦ. Частина повідомлень про загрозу безпеці громадян надходить із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

❌Споживча інфляція в Україні у 2021 році (грудень до грудня) зросла в порівнянні з 2020 роком до чотирирічного максимум у 10%. У Національному банку прогнозують, що в подальшому ціни будуть зростати не так стрімко.

❌В Україні вдвічі скоротилося будівництво “зелених” електростанцій у 2021 році. У 2021 році в Україні було введено в експлуатацію 731 МВт потужностей відновлювальних джерел енергії, що майже вдвічі менше за показник 2020.

👍ПЕРЕМОГА

✅В Україні введено в дію закон про основи національного спротиву. Законом визначено правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву. Президент призначив командувачем Сил територіальної оборони досвідченого бойового генерала Юрія Галушкіна.

✅Американська компанія SpaceX, яка належить підприємцю Ілону Маску, запустила у космос супутник України “Січ-2-30”. Перший ступінь Falcon 9 вже приземлився на платформу. Апарат вже вийшов на зв’язок.

✅ДТЕК створив першу в Україні «цифрову шахту. Компанія “ДТЕК Енерго” вперше в Україні застосувала низку цифрових технологій на шахті “Ювілейна” (Дніпропетровська область) з метою підвищення безпеки шахтарів.

✅В Україні набуває чинності стаття 25 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Вона регламентує використання державної мови у сфері друкованих засобів масової інформації. Друковані ЗМІ відтерпер виходитимуть українською мовою.

✅Печерський районний суд Києва в черговий раз продовжив домашній арешт народному депутату від “Опозиційної платформи – за життя” Віктору Медведчуку. З урахуванням сьогоднішнього рішення він перебуватиме під цим запобіжним заходом вже 10 місяців.

✅У Донецькій області завершилося відновлення однієї з найстаріших будівель регіону – садиби Бантиша. Це збудований у XIX столітті будинок сім’ї поміщиків молдавського походження.

✅Україна здобула першу медаль біатлонного сезону у німецькому Оберхофі в рамках п’ятого етапу Кубка світу. Дарина Блашко здобула бронзову медаль.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор