СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 18.10.2021

Держава Ізраїль

17 жовтня ХАМАС направив до Ізраїлю послання з ультимативною вимогою перевести протягом найближчих двох днів в Газу 8 млн. доларів з катарського гранту. Інакше ця терористична організація погрожує відновити ракетні обстріли території Ізраїлю.

 Єменська Республіка

Під час операцій у передмісті Абедії провінції Маріб сили арабської коаліції знищили 160 хуситів і 11 одиниць бойової техніки. Водночас бойовики руху «Ансаруллах» (хусити) заявили, що взяли під повний контроль п’ять районів у провінціях Маріб і Шабва.

Республіка Ірак

Літаки ВПС Туреччини завдали ударів по позиціях РПК в районі Кандиль та  знищили трьох бойовиків. Натомість під час наземних заходів турецькими військовослужбовцями було ліквідовано чотирьох терористів.

Сирійська Арабська Республіка 

У зоні проведення операції «Джерело світу» на півночі Сирії турецькі військовослужбовці знищили п’ятьох бойовиків YPG. На шляху конвою збройних сил Туреччини в Ідлібській зоні деескалації спрацював вибуховий пристрій. Людських втрат немає, проте пошкоджено бронетехніку.

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

Урядові війська атакували бойовиків «Народного Фронту Звільнення Тиграю» у передмісті Гашена.

М’янма

МЗС Брунею, що у 2021 році головує в Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), оприлюднило заяву, що деякі держави-члени Асоціації виступили проти запрошення делегації М’янми на саміти, що пройдуть 26-28 жовтня. Після тривалого обговорення не було досягнуто консенсусу щодо політичної участі М’янми в запланованих заходах.

Федеративна Республіка Сомалі

У місті Беледуейне в ресторані стався вибух саморобного вибухового пристрою. Щонайменше два військовослужбовці загинули.

Республіка Малі

Один військовослужбовець був убитий і троє поранені під час атаки бойовиків на армійський табір в Ачарана, що поблизу міста Томбукту. Також знищено чотирьох нападників.

Республіка Індія

У регіоні Джамму та Кашмір екстремісти обстріляли групу приїжджих робітників. Двох чоловіків було вбито, один  зазнав поранення.

Джерело

Автор