Роман Сущенко йде кандидатом від «Європейської Солідарності» до Верховної Ради (фото, відео)

 

Кандидатом у народні депутати від партії «Європейська Солідарність» у 197-му окрузі на Черкащині став Роман Сущенко – відомий журналіст, колишній політв’язень Кремля, перший заступник голови Черкаської обласної ради. Про це на брифінгу повідомив лідер партії, п’ятий Президент Петро Порошенко.

«Європейська Солідарність» з самого початку в парламенті 9 скликання позиціонувала себе, і нас позиціонували люди, як парламентський спецназ, який має захищати вибір людей, вибір шляху до ЄС, вибір щодо майбутнього членства в НАТО. І мені надзвичайно приємно, що наша діяльність в парламенті виправдовує очікування людей. Але нас має бути більше. І сьогодні я хочу представити і оголосити рішення з`їзду висунути в Черкаській області по мажоритарному округу до Верховної Ради Романа Сущенка. Це легендарна особистість», – наголосив Порошенко.

«Патріот, професіонал, талановитий журналіст, який довгі роки працював у Парижі. Російська ФСБ викрала Романа, кинула його за грати, вимагаючи зрадити і здати Україну. І Роман продемонстрував таку силу, таку твердість, таку любов до України , що засмучені навіть були бандити з російського ФСБ. Нам вдалося разом з трьома тисячами заручників Романа повернути до України. І мені надзвичайно приємно, що Роман прийняв рішення повернутися до Черкаської області, очолити нашу обласну партійну організацію, і внаслідок його наполегливої роботи, близькості з людьми, активною роботою в полі, рейтинг нашої політичної сили між парламентськими і місцевими виборами зріс вдвічі», – зазначає лідер партії.

«Роман вільно володіє не тільки українською, англійською, французькою, а й сербською, хорватською, трохи боснійською та багатьма іншими мовами. Він намагається зробити все для того, щоб привести разом з нашою командою Україну в Європу, і привнести в Черкаську область, в Україну значну частину свого європейського досвіду, своїх європейських зв’язків», – повідомив п’ятий Президент.

«Я переконаний, що Роман, як і вся наша політична сила, поєднує надійність і надію. І, отже, твердо переконаний, що ви підтримаєте Романа Сущенка і «Європейську Солідарність», і на виборах буде перемога, буде перше місце», – говорить Петро Порошенко.

«Лише з цією командою ми продовжимо курс до ЄС і НАТО і не допустимо проросійського реваншу в Україні. Стандарти ЄС – це висока якість життя, економічне зростання, а також продовження курсу на децентралізацію, який гарантує зростання місцевих бюджетів, сталий і поступальний розвиток об’єднаних громад. Європейський шлях для кожного українця це передусім добробут і безпека, це гідні зарплати, робочі місця, виробництво продукції з доданою вартістю. Це якість освіти і медицини, це свобода слова, децентралізація і гарантія прав людини. Ми не допустимо реваншу імперської Росії тут, в Україні. Європейський шлях – це будівництво Європи в Україні», – наголосив Роман Сущенко.

У 184 окрузі на Херсонщині кандидатом у народні депутати від «Європейської Солідарності» став відомий фермер, меценат Ігор Йосипенко.

«Ігор Йосипенко – фермер, людина від землі. Людина, яка знає, що таке сільська праця. Людина, яка не є якимось парашутистом, а знає точно проблеми мешканців Херсонської області. Він довів, неодноразово обираючись і перемагаючи на окрузі обласного рівня, зараз дуже достойно і потужно представлятиме «Європейську Солідарність» на виборах у Херсонській області», – говорить Петро Порошенко.

На Вінниччині на посаду голови Липовецької ОТГ «Європейська Солідарність» висуває вчителя, директора школи, добровольця, учасника АТО Василя Авраменка.

«На посаду голови Липовецької ОТГ ми плануємо висунути неймовірну людину – вчителя, директора школи, людину, яка користується шаленою любов’ю учнів, колективу, містян, які сьогодні поруч з ними. Це неймовірна і фантастична особистість. Людина, яка добровольцем пішла на фронт. Людина, яка в секторі С захищала українську землю і під час АТО, і під час ООС», – повідомив Порошенко.

Щойно влада дізналася про ці плани, як мобілізувала Авраменка на збори резервістів – зазначає Петро Порошенко. «Справжнього воїна цим не налякати. І одразу ж після повернення з цих зборів Василь візьме участь у виборах. А моє величезне прохання до мешканців Липовецької об’єднаної громади – ви найрозумніші, найкращі і ви точно не помилитеся», – говорить Порошенко.

«Наша спільна перемога – це надія на краще майбутнє для всього українського народу», – резюмує лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

У Зеленського вже почали фальсифікувати майбутні позачергові вибори, блокуючи участь кандидатів від опозиції – Олександр Турчинов

Влада намагається під час проведення майбутніх позачергових виборів застосувати досвід фальсифікацій, який вони відпрацювали на 87 окрузі Івано-Франківщини, де завдяки використанню адміністративного та силового ресурсу був призначений переможцем кандидат від “зелених”. «Європейська Солідарність» буде протидіяти ганебним спробам спотворити результати майбутніх виборів. Про це заявив на брифінгу Секретар РНБО (2014—2019), керівник Центрального штабу партії «Європейська Солідарність» Олександр Турчинов.

«Європейська Солідарність» як провідна опозиційна сила нашої країни висуває своїх кандидатів по всім округам, де будуть відбуватися позачергові вибори», – повідомив він.

Він розповів, що у 197 окрузі від «Європейської Солідарності» до Верховної Ради буде балотуватися легендарний Роман Сущенко, а у 184 окрузі – відомий аграрій, очільник благодійного фонду «Відродження Кам’яної січі» Ігор Йосипенко.

Крім того, партія висунула Олександра Скорика кандидатом на виборах Харківського міського голови, а кандидатом на виборах Липовецького міського голови у Вінницькій області буде воїн-герой, директор школи Василь Авраменко. Кандидатом на виборах Надлацького сільського голови Кіровоградської області став учасник АТО, професійний військовий, нині військовий пенсіонер і знана людина в регіоні Сергій Погуляйко.

«Європейська Солідарність» також висунула своїх кандидатів на виборах Комарнівського міського голови та Шегинівського сільського голови Львівської області, Теребовлянського міського голови Тернопільської області та депутатів Карлівської міської ради Полтавській області.

Олександр Турчинов звернув увагу, в яких умовах нині в Україні проводяться вибори. «На превеликий жаль, у нас відкат іде не тільки у питаннях безпеки, не тільки провал в економічних, соціальних програмах. У нас іде відкат у демократичному розвитку нашої країни. Головна ознака цього – це неспроможність влади провести чесні прозорі вибори», – наголосив він.

Він підкреслив, що позачергові вибори у 87 окрузі Івано-Франківської області показали, що чинна влада використовує найгірші технології часів експрезидента Януковича і його брудної кримінальної команди. «Використовується не тільки адміністративний ресурс, але й силові структури. Згадайте як Служба безпеки України замість того, щоб захищати країну і боротися з тероризмом, боролася з виборцями цього округу, конфісковуючи бюлетені для організації фальшування», – зазначив він.

«Ця технологія – фальшування виборів та максимальне використання силового і адміністративного ресурсу вже почала реалізовуватися на виборах, що повинні пройти наприкінці наступного місяця», – підкреслив Олександр Турчинов.

За його словами, у 197 окрузі, де балотуватиметься Роман Сущенко, Центральна виборча комісія змінила центр округу. Завжди він був у Каневі, а тепер його перенесли в Золотоношу. «Центр округу важливий тим, що саме там працює окружна комісія, саме там підводяться підсумки голосування», – пояснив керівник Центрального штабу партії.

«Мотивація цього рішення, – наголоси він, – дуже проста. Від «Слуг народу» висунули кандидатом саме мера Золотоноші. І прямо в його офісі хочуть підводити підсумки голосування».

Крім того, влада хоче заблокувати можливість балотуватися й іншому кандидату від «Європейської Солідарності» Василю Авраменку. «Напередодні висування він отримав повістку на місячні військові збори. Але це не зупинить нашого кандидата. Навіть перебуваючи у військах, вдалечині від свого регіону, він все одно буде боротися за перемогу», – заявив Олександр Турчинов.

«Намагання влади вплинути на волевиявлення громадян – це не тільки злочин, це, в першу чергу, ганьбить нашу Україну. Це є небезпечним гальмом для нашої європейської перспективи», – підкреслив керівник Центрального штабу.

«Незважаючи на все це, ми будемо боротися за перемогу і закликаємо всі демократичні партії і організації об’єднатися навколо «Європейської Солідарності» як провідної опозиційної сили для того, щоб перемогти цю владу, яка, на превеликий жаль, руйнує демократичні, економічні та безпекові підвалини України», – заявив він.

Джерело