Депутати ЕвроСолідарності: ПсевдоТСК по вагнерівцях – це просто прикриття для влади (фото, відео)

Офіс Зеленського блокує розслідування цієї історії

 

13 місяців після зриву спецоперації із затримання бойовиків ПВК Вагнера Офіс Зеленського блокує розслідування цієї історії. Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович перед засіданням так званої «ТСК», у якій засідають виключно депутати від партії Зеленського «Слуга народу». Активісти також поставили перед входом у приміщення комітетів ВР манекени Зеленського і Єрмака, яких псевдо-ТСК так і не допитала.

«На жаль, 13 місяців люди, які стоять у нас за спиною, переконували нас, що спочатку не було жодної спецоперації. Потім переконували українців в тому, що нібито українські спецслужби не брали участь у цій спецоперації. Потім почали плутатися в показах і намагалися пояснювати, якою все-таки була участь українських спецслужб, чи не було цієї участі українських спецслужб в цій спецоперації», – нагадав В’ятрович.

Він також зауважив, що всі 13 місяців «Європейська Солідарність» та інші опозиційні фракції безрезультатно вимагають створення спеціальної тимчасової слідчої комісії, яка мала б врешті дати відповіді на ці питання. В’ятрович наголосив, що так звана ТСК від слуг нелегітимна і створена лише з метою фальсифікації розслідування.

«Представників «Європейської Солідарності» в п’ятницю не допустили до участі в цій ТСК навіть в якості спостерігачів. Тобто знову бачимо бажання закрити це розслідування, спрямувати його в потрібному для керівництва руслі, а не для держави, яка намагається зрозуміти, що насправді сталося тоді з цією спецоперацією», – говорить Володимир В’ятрович.

Народна депутатка Марія Іонова наголосила, що брехня Верховного Головнокомандувача – це трагедія для держави. «Це не є мотивацією для наших спецслужб і для Збройних сил», – переконана Іонова. Вона також зазначила, що очільниця ТСК Мар’яна Безугла, виступаючи у п’ятницю із підготовленим заздалегідь «звітом комісії», розголосила секретну інформацію.

«У п’ятницю пані Мар’яна вже стільки наговорила, що дійсно дуже цікаво, чи знятий гриф секретності з тих деталей, що вона повідомила», – зауважила Іонова.

«Також в мене питання до влади – яким чином подання СБУ про те, що мали бути вручені підозри цим всім російським покидькам, які збили наші літаки, вбивали українців, збивали літаки, воно мало все відбутись на території України. Але ми теж з вами пам’ятаємо, що спочатку влада говорила, що не було цієї спецоперації», – нагадала Іонова.

Вона закликала ЗМІ не замовчувати цю історію. «Ми звертаємось до засобів масової інформації – це питання не може бути заблоковане і замовчане. Ми з вами бачимо, що дуже багато центральних ЗМІ за вказівкою Офісу президента це питання блокують. Це питання нашої безпеки – і наших спецслужб, і наших Збройних Сил, і взагалі безпеки держави», – переконана Іонова.

«Як на мене, про жодне розслідування цієї справи не йдеться. Йдеться лише про створення певного політичного прикриття», – резюмує Володимир В’ятрович.

Джерело

 

Голова ТСК по «вагнергейту» відверто бреше, операцію зірвали на найвищому державному рівні – генерал Михайло Забродський

 

Свідчення офіцерів ГУР, які безпосередньо брали участь у спецоперації по затриманню бойовиків ПВК Вагнера, суттєво зіпсували сценарій провладної більшості, озвучений у п’ятницю головою ТСК Мар’яною Безуглою. Про це на брифінгу після засідання ТСК заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

«Голова ТСК відверто бреше, починаючи з деталей і закінчуючи самою суттю спілкування сьогодні з офіцерами Головного розвідувального управління», – наголошує Забродський.

Він також зауважив, що якби комісія хотіла встановити істину, вона мала б опитати учасників подій.

«Доказами можуть бути лише факти, які підтверджені відповідними людьми. Коло цих посадових осіб сьогодні було чітко зазначено із зазначення прізвищ і посад, які займали на той час і займають на сьогоднішній день. Якщо комісія буде дійсно зацікавлена у встановленні істини по цій справі, вона обов’язково запросить цих людей щонайменше для співбесіди. Але, на жаль, ми зараз маємо справу з чіткими наслідками того, як саме сформована ця комісія, зі ступенем її упередженості, і головне – зі ступенем її націленості на певний результат», – говорить Забродський.

«Ми сьогодні були свідками того, як під час спілкування з колишніми офіцерами Головного розвідувального управління було зазначено чимало інформації, в тому числі і дуже суттєвої для того, щоб встановити, як розвивалися події. По – перше, було чітко зазначено, що всі події, які привели до відміни, відкладення, а фактично зриву спецоперації, чітко локалізовані за часом і вони відбувалися дійсно в період за три доби до того моменту, як це стало відомо широкому загалу», – говорить Забродський.

«Чітко було зазначено, що всі рішення про перенесення, відміну, відтермінування приймалося дійсно на найвищому державному рівні. Незрозуміла реакція членів комісії, чому логічним продовженням не стало б, наприклад, запрошення керівника Головного розвідувального управління. Якщо підсумувати коротко сьогоднішній день, можна сказати, що всі події сьогоднішнього дня свідчать про те, що зрив спецоперації, а фактично державна зрада все ж таки відбулася на найвищому державному рівні. І яким би не було великим бажання правлячої монобільшості на чорне говорити біле, воно від цього біліше не стане», – переконаний народний депутат.

«Потрібно, щоб була створена дійсно справедлива комісія, де будуть збалансовано представлені представники всіх політичних сил. І тільки в цьому випадку ми дійсно можемо розраховувати на успіх і на те, що суспільству буде донесена професійна, правдива інформація про те, що відбулось», – переконаний генерал Забродський.

Джерело

Автор