СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 13.09.2021

Ісламська Республіка Афганістан 

Бойові зіткнення між загонами «Талібану» і Фронту національного опору тривають у регіоні Кулі-Хісар Андарабської долини провінції Баглан.

Глава МЗС тимчасового уряду Афганістану мулла Амір Хан Моттакі закликав професійних афганських дипломатів повернутися до роботи.

Єменська Республіка

Бойовики-хусити з руху “Ансар Аллах” знищили склади з гуманітарною допомогою і продовольством у порту Моха на південному заході Ємену.

Сирійська Арабська Республіка 

У провінції Ідліб на вибуховому пристрої підірвався автомобіль, загинули двоє турецьких військовослужбовців і чотири дістали поранення.

У провінції Хама на околиці міста Сальма на міні, що заклали бойовики «Ісламської держави», підірвалися мирні жителі: одна людина загинула, кілька дістали поранення.

Спецназ Туреччини ліквідував чотирьох бойовиків сирійського крила організації РКК.

Держава Ізраїль 

12 вересня бойовики ХАМАС випустили в бік ізраїльського міста Сдерот ракету, яку було перехоплено системою ППО «Залізний купол». У відповідь Армія оборони Ізраїлю завдала авіаційного удару по об’єктах руху ХАМАС у секторі Гази.

Чотирьох із шести палестинців, яким вдалося втекти з ізраїльської в’язниці суворого режиму, затримано.

Республіка Ірак

На півночі від Багдада бойовики терористичного угруповання «Ісламська держава» скоїли напад на співробітників Федеральної поліції Іраку. Троє поліцейських загинули, одного поранено.

У рамках проведення операції Pençe-Kaplan турецькі військовослужбовці  знищили 11 терористів PKK.

Ісламська Республіка Пакистан

У провінції Белуджистан сталося збройне зіткнення між силами безпеки і терористами, через що загинули двоє військовослужбовців та один терорист.

Гвінейська Республіка

Військові, які захопили владу у Гвінеї, заявили, що контролюватимуть ситуацію в країні два роки, а потім проведуть вільні вибори на керівні державні посади.

Поваленому президенту А. Конде запропоновано або залишитися в країні, перебуваючи під домашнім арештом, або виїхати з Гвінеї до будь-якої держави за власним вибором.

Республіка Колумбія

Біля кордону з Венесуелою члени ліворадикального повстанського угруповання «Армія національного звільнення» скоїли напад на військовий патруль. П’ятеро колумбійських військовослужбовців загинули, шість  були поранені.

Джерело

Автор