Цена за выбор

Умерло за сутки 434 человека. И такую страшную цену Украина платит сейчас каждый день. Цена за смешных пацанов из народа, которых этот самый народ пустил порулить на пять лет, поверив надписям на заборе, пардон, билбордах и сериалу в телевизоре. Цена за отсутствие профессионалов в Кабмине и не только там. За невыполненные обещания преЗедента, за министра Степанова и его замечательную курточку. За ровные дороги в то время, когда нужен просто кислород. У каждого премьер-министра, президента есть своё кладбище. У наших смешных пацанов это кладбище уже больше 40 000 душ. И счётчик тикает. Каждый день.

Читати далі

Більшість українців підтримують державну мовну політику

Більшість громадян України в усіх регіонах поділяють фундаментальні засади державної мовної політики. Про це свідчить презентоване в Укрінформі Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва соціологічне опитування, присвячене дворічній дії закону про мову. Згідно з результатами дослідження, з тим, що всі громадяни України мають володіти державною мовою, цілком згодні 40% респондентів, скоріше згодні 39%. Водночас зовсім не погоджуються з цим 4% опитаних, скоріше не згодні 12%, ще 3% – важко сказати.

Читати далі

СБУ попереджає: кількість кібератак на Україну зростає

Ситуаційний центр кібербезпеки СБУ фіксує зростання кількості кібератак, які спрямовані на органи державної влади, об’єкти критичної інфраструктури та організації приватного сектору України. Активізувалися, здебільшого, хакерські угруповання, підпорядковані спецслужбам РФ. СБУ починає активне інформування громадськості, у тому числі через публікування звітів щодо конкретних кібератак та індикаторів компрометації.

Читати далі

Кодекс Хаммурапи и ответственность за халатность

Четыре тысячи лет назад немытые козопасы из Южной Месопотамии знали, что делать, если подрядчик автодора положил асфальт осенью, а по весне асфальт слез или оставил ямы глубиной с Марианскую впадину. Применив Кодекс Хамураппи, мы бы могли потребовать от подрядчика за свой счет восстановить состояние дорожного полотна. Но у нас более прогрессивные законы Украины и тендерная документация автодора и облдоров, потому мы все можем весной только пересчитывать позвоночником выбоины на дорогах. Так вышло, и ничего с этим сделать почему-то нельзя.

Читати далі

Не вздумай ехать в Москву, Вова!

Ты ждал ответ от Путина? Ты его получил. Теперь ход за тобой. Что делать будешь? Не поедешь в Москву? Ну как же? Ведь именно ты искал встречи с Путиным. Тебя любезно пригласили. Как тут не поехать, ведь в другой раз даже ухом не поведут. Поедешь? Сам президент РФ тебя пригласил. Значит, вы на равных! Это возможность стоять рядом и лыбиться в объектив. Значит, нужно ехать… Вот там-то тебя, дурашка, и проглотят, даже испугаться не успеешь. Ладно бы только тебя, но вот любой твой неосторожный шаг, любое… Понимаешь, Вова, любое неверное слово, не та интонация, неправильная постановка фраз – и расхлёбывать будет Украина.

Читати далі

Війна фан-клубів

Швидше за все наступні президентські вибори (а парламентські й поготів) покажуть найнижчу явку виборців за всю новішу історію України. Люди у виборах розчарувалися. Чарівників не існує. Більшість людей починають це розуміти. Але якщо нема чарівників, навіщо ходити на вибори? На наступних виборах будуть змагатися не прибічники того чи іншого кандидата – змагатися будуть фан-клуби. Люди, яким не байдуже, з різних причин. Це буде меншість населення, але це буде справедливо. Більшості буде пофіг, хто буде президентом. І Порошенко має всі шанси, аби його фан-клуб виявився чисельнішим за фан-клуби опонентів. 

Читати далі

Росія активізує агентурну діяльність у Європі – Департамент охоронної поліції Естонії

Світ усе більше переконується: Росія несе загрозу безпеці не тільки України чи Європи, а всього світу. Щорічні підсумкові звіти спецслужб країн НАТО прямо вказують на беззаперечні факти втручання Росії в загальний світопорядок. Служба зовнішньої розвідки України і надалі продовжуватиме публікувати основні тези звітів, у яких ідеться про дестабілізаційні дії країни-агресора.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 23.04.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Потужний вибух стався в центрі Єревана. За попередніми даними, смертельні травми отримали двоє людей. Державна прикордонна служба Азербайджану повідомила про факт обстрілу  території  Зангеланського району  військовими Вірменії. Розрахунки протиповітряної оборони аравійської коаліції, під проводом Саудівської Аравії,  перехопили і знищили два замінованих безпілотні літальні апарати єменського руху «Ансураллах» (хусити).

Читати далі

SHARPs REVIEW – 23.04.2021

Cдержанный оптимизм присутствует. Запад вынес определённые уроки из событий 2008-го и 2014-го. Он ещё не настолько решителен, как нам хотелось бы, но уже не настолько аморфен, как этого хотелось бы Москве

Читати далі

Новости из США. 21-22 апреля 2021 года

Госдепартамент: «Мы слышали заявление России – ее объявление о том, что она начнет вывод войск с границы с Украиной. Мы слышали слова. Мы будем наблюдать за действиями»

Читати далі

Побудка с утренней Таней. 23.04.2021

Cчитаю своим долгом сообщить, что не разделяю всеобщего ликования от того, что Шойгу велел вернуть своих зеленых человечков взад. Т.е. была у братушек цель, и вариантов, почему они ушли, как минимум два: они получили желаемое или не получили. Ну и почему все резко уверовали, что нет?

Читати далі