Путін відкрив свій страх

Під час щорічного послання Федеральним зборам РФ президент Путін тему міжнародних відносин зачепив лише краєчком. Але те що він сказав, як на мене, неймовірно важливо. Путін висловив збурення «практикою Заходу переворотів і політичних убивств». Кого він мав на увазі? Януковича і Лукашенко? Чи себе самого? Путін чудово розуміє, що почнися заворушення в Росії – його гарантовано чекатиме доля Каддафі.

Читати далі

Брата судді Вовка звільнили з розвідки

Служба зовнішньої розвідки України повідомляє, що проведене службове розслідування виявило факти порушення Юрієм Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби. У рамках превалювання принципів доброчесності в діяльності співробітників Служби зовнішньої розвідки України Ю. Зонтова притягнуто до дисциплінарної відповідальності та звільнено з військової служби.

Читати далі

Повітряні сили Колумбії перехопили російський урядовий літак

Урядовий літак ІЛ-96 летів з Москви, та у нього був дозвіл на проліт через повітряний простір Колумбії, проте він перетнув лінію повітряного кордону країни зовсім не у заявленому районі. У зв’язку з цим Міністерство закордонних справ Колумбії викликало до себе посла РФ для вручення йому ноти протесту.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 21.04.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Міжнародна конференція з відновлення миру в Афганістані, яка мала відбутися наприкінці квітня в Туреччині, відтермінована через відмову представників Талібану взяти в ній участь. Міністерство закордонних справ Ірану заявило про готовність провести прямі переговори з Саудівською Аравією про відновлення дипломатичних відносин, розірваних п’ять років тому.

Читати далі

Новости из США. 19-20 апреля 2021 года

Администрация Джо Байдена еще раз продемонстрировала в последние дни, что не будет мириться с российской агрессией, российскими угрозами в адрес Украины и препятствованием Россией международному судоходству в Азовском и Черном морях

Читати далі

НАН України: Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 20 квітня – 4 травня 2021 року (інфографіка)

Протягом останнього тижня спостерігається впевнене затухання кількості нових виявлень. Кількість нових виявлень суттєво перевищує кількість позитивних ПЛР-тестів, що вказує на збільшення затримок оприлюднення даних, а також на можливе збільшення частки результатів тестів на антиген серед офіційно підтверджених випадків. Смертність від COVID-19 перебуває в завершальній фазі плато, очікується зниження смертності найближчими днями. Середня кількість нових виявлень зменшилася до 12 743 осіб на день, середня кількість летальних випадків дорівнює 372 смерті на день у середньому за останній тиждень. Спостережувана летальність в останні 3-4 тижні попередньо становила близько 2,5%. За останній тиждень кількість госпіталізованих дітей віком до 9 років виявилася вищою, ніж кількість госпіталізованих молодих осіб віком від 10 до 19 років.

Читати далі